Stáhnul jsem ze serveru AlpineRoads.com seznam alpských průsmyků s jejich nadmořskou výškou. Ručně jsem celý tento seznam projel a pomocí vrstevnic v "terénních" Google mapách jsem doplnil GPS souřadnice jednotlivých 243 alpských průsmyků.
Dávám sem k dispozici výstup této zbytečné snahy. Pokud si stáhnete níže přiložený soubor AlpinePasses.zip, získáte jeho rozbalením následující soubory:
AlpinePasses.xls
Excelovský zdrojový soubor, který kromě názvu, polohy a nadmořské výšky průsmyku obsahuje i informace o státu, ve kterém průsmyk leží a případné otevírací doby (podle AlpineRoads.com)
AlpinePasses.gpx
Univerzální soubor určený hlavně pro uživatele navigací Garmin (např. Zümo, 60CSx, Oregon apod.) - můžete ho prohlížet na mapách v programu MapSource, případně si snadno vytvořit POI body do Garminů pomocí programu POI Loader.
AlpinePasses.ov2
AlpinePasses.bmp
POI body určené k přímému nahrání do navigací TomTom, včetně přibalené nevzhledné ikonky.
+ pomocné soubory použité při převodech mezi různými formáty
Považujte toto spíše za takový matematický seznam všech (resp. co nejvíce) alpských průsmyků, rozhodně není záruka, že každý z nich poskytne parádní zážitek z dokonalého asfaltu a nádherného výhledu údolím.
mitak napsal(a):
Stáhnul jsem ze serveru AlpineRoads.com seznam alpských průsmyků s jejich nadmořskou výškou. Ručně jsem celý tento seznam projel a pomocí vrstevnic v "terénních" Google mapách jsem doplnil GPS souřadnice jednotlivých 243 alpských průsmyků.
hardcore.. diik
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Slavek napsal(a):
to je nejvetsi pocin od doby kdy Bozka Nemcu napsala Babicku ..
... kdybyvh to v lrtr mrl, vedel bych co mne ceka ...
no hlavně to držte v tajnosti, ať nemáme moc velkou konkurenci, páč se chystá soutěž o nového bavoráka a noc v bordelu pro toho, kdo to první celé objede
Miták
Bude se moct započítat to co už jsem projel dřív, nebo to budu muset celé nanovo?
Pěkná tabulka ...zajímavé info. Ani mě předtím nenapadlo s fotkou na zlomu Col de l'Iseran, že jsem na druhém nejvyšším silničním průsmyku Alp, a dokonce výš jak dříve na Stelviu.
...ale jinak to skoro až vypadá, že si připravuješ cíle kam vyrazit a přitom jsem doteď myslel, že akční rádius té chystané dvanáctky bude Agip v Kunovicích. Jen tak dál
Upravil Benedikt dne 05.11.2009 00:31
To sis teda dal práci. V menším množství jsem to kdysi po nocích narval ručně do mého MIO 710. Pak jsem našel tyhle data na http://alpenroute...loads.html - můj jedinečný zdroj informací, podle kterých jezdím.
Udělal jsem držák na obyč. MIO a takhle jezdím už 3 roky.Při velkým dešti schovám.
Bohužel neumím tyhle připravená data spolehlivě do mého MIA dostat. Ale snad někomu pomůžou-kdo má novější navi.
Nepřemýšlel jste někdo o mapě cca.800x600 mm na zeď s vyznačenými průsmyky a špendlíky kde jsem byl? Aby bylo v zimě na co se dívat a taky rychlá pomůcka při častých návštěvách mého moto týmu, když v zimě plánujeme kam.
pkprojekt přiložený následující obrázek:
My to objevili letos v létě, taky díky alpenroute.de. Jel jsi přes ten zával?
Dojel jsem jen cca. sem http://alpenroute...t1566.html. Za 10 min., než jsem udělal pár fotek to vypadalo jak v zimě-liják, 10°C a dole u Lago d´Idro se zbytek mojí výpravy opaloval ve 29°C. Se svýma voňavkama nechtěli jet se mnou. Dostal jsem strach, byl jsem tam sám, neměl jsem pláštěnku na zrcadlovku, nebyl tam signál, tak sem to otočil. Ani to nebylo jednoduché. Cestou tam jsem potkal jednu plnou Pandu 4x4 s dělníkama. Doma jsem se dočetl, že je Maniva už průjezdná a taky to, že týden po mně tam zahučel dolů jeden na KTM. Určitě se tam vrátím a projedu to.
pkprojekt přiložený následující obrázek:
>Pkprojekt: My to projeli, za cenu mírných zádrhelů a objíždění (naštěstí přátelských) part dělníků, kteří opravovali místa po závalech.
Máme i záběry z těch míst, i když bez dělníků, které se moje přítelkyně ostýchala natáčet. Je to na následujícím videu, mezi 5:10 a 6:00. Nádherný, krásně osamělý místo se super výhledem
Nádhera. I video super. Vyřiď obdiv za tebou sedící kameramance - hlavně v těch tunelen nad Lago di Garda. Celých 9 minut jsem byl zpět na dovolený. Kdy jste tam byli? Vyrážíte často takhle sami?
Pavel