Vím, že toto jsou stránky o motorkách, nicméně v rámci "volné diskuze" si dovolím vložit
motoristickou otázku... V blízké době budu muset do garáže k mému BMW F 650 GS
přidat i auto...
Cenová kategorie do 100 000 Kč, najeto do 160 000 km...
Rozhoduju se mezi:
- Škoda Octavia 1998
- Opel Astra
- Ford Focus 1999
- Toyota Avensis 1998
Zajímají mě vaše názory a zkušenosti a za každej názor budu rád
Upravil Thomasson dne 04.10.2009 17:31
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
osobně bych se rozhodoval mezi Škodou a japoncem, i když Avensis je vyšší kategorie než Focus a Astra, srovnatelná by byla Corolla, ne?...ten má nevýhodu dražších náhradních dílů, ale jsou to spolehlivá auta, možná bych ještě podumal o Mazdě 3, kamarád ji má a je to bezproblémové auto...
No já nevím, loni jsem koupil fabii 1.9 SDI a ten motor mě fascinoval - vůbec nejede, ale táhne a nežere a navíc vypadá, že auto přežije tak pětkrát + na něm není co se rozbít. Nejezdím rychle, tak mi to vůbec nevadí. Mám ještě 1.4 16V fabii, a ta je oproti tomu jak závodní raketa V oktávce je ale 1.9 SDI silnější..... Takže já bych volil oktávku 1.9 SDI v kombíku
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Z těchto možností bych si vybral určitě Toyotu. Jsou to držáky, mám jen ty nejlepší zkušenosti. Škodovku má každej, do toho bych nešel. Fordky nejsou nic extra a Opel Astra je takový nemastný, neslaný auto. Moc bych tomu nevěřil. Osobně mám Saab 9-3, ale je to trochu jiná cenová kategorie. Ono hlavně záleží v jakým je auto stavu, takže tuto debatu ber trochu s rezervou.
Díky Tomino
Oktávku máme jako rodinný auto a spokojenost, ale zdá se mi dost drahá ...
To MichalGS:
Jasně, že zálěží na stavu a každý auto může být ve velkkým cenovým rozpětí,
ale jde mi o obecný srovnání - kdyby byly auta zhruba ve stejným stavu, tak který vydrží víc atd
Jinak s tebou souhlasím, že ta Astra je nemastná, neslaná ...
Teď jsem kouknul na Tipcars.com a hned tam je oktávka, 2001, 1.9 SDI, najeto 145 tkm, za 99.000,- asi bych neváhal.
Aha, koukám..
Jenže plánuju to vozidlo pořídit až nejdřív z jara, teď tak obhlížím situaci a zjišťuju,
co je na trhu a po čem se pak koukat...
A těch 100 000 je fakt limit, ideál by bylo tak 80 000... a za to Oktávka nevím nevím...
Za 80 bych se oktávku bál, ale zrovna tahle nevypadá špatně, a SDI je ve 145 tkm sotva zajetý
Za mě jednoznačně Octávku v TDI a vůbec bych se nebál kilometrů. SDI bych asi nechtěl, protože to vůbec nejede. Osobně mám TDI 66kw, r.v. 99, ale komplet facelift, auto v plný náloži mimo kůže a maximální spokojenost. Spotřeba kolem 5 l/100km, jede to, nesere se to, díly levný, velkej kufr (zase taky málo místa na nohy vzadu, ale tam nejezdim). Jedinou nevýhodu bych viděl v tom, že se tyhle auta hodně kradou - zrovna v úterý v noci se mi jí pokusili ukrást, ale nepovedlo se. Takže pojištění + porádný zabezpečení nutný.
Pokud se o auto staráš a dáváš tam to co tam má být, tak neni problém. Na autě mám 170000km (dle tacho), sám jsem najel 40000km, měnim jen spotřební díly a vždycky jsem všude dojel. Repase turba neni žádná velká raketa. V práci jezdim se Superbem 1,8 T a s RS octávkou a proti tomu je TDI i SDI šnek, ale zase živit bych to nechtěl Jinak ségra má Mondeo v 1.6i a neustále se to sere. Kolega má Focuse 1.8 TDCi a taky se to sere. Dřív jsem měl Corsu a též se to pořád sralo (Opel už mi do baráku nesmí).
Upravil MALI dne 04.10.2009 18:55
No, já slyšel na Astry od majitelů dost chvály..
A na Fordy, že se dost serou, jak říkáš.. i když to mi neřekli samotní majitelé... "Jen" kamarádi majitelů... ----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Asi je to kus od kusu. Osobně nemám vyhraněnou značku, ale svojí Octávku bych neměnil! Minulou sobotu jsem jel ze Strakonic do Prahy ve 2 lidech a spotřeba 4,6l/100km mluví za vše A to tam mám 16ky kola.
Co já vím, tak Avensis v 1.8 benzin kombinovaná spotřeba cca 7,5/100,
1,6 benzin míň ...
Jinak Oktávka je krásný auto, o tom žádná
Tu je naše rodinná:
Thomasson přiložený následující obrázek:
[282.74Kb]
Tuning neni - mám to jen na ježdění a radši investuju do doplňků motorky, ale asi by mi jeblo, kdyby mi jí ukradli (výbava: okna v el., vyhřívaný a el. ovládaný zrcátka, vyhřívaný sedačky, 4 airbagy, pal. PC, klima, ABS, centrál, tonovaný skla)-druhou takovou bych asi blbě sháněl. Jinak oproti týhle fotce to má už zadní světla z faceliftu. Kurňa nejde mi sem dát fotka.
MALI přiložený následující obrázek: