Samici orla skalního Gabču, kterou ochránci vypustili v roce 2007 do volné přírody, našli mrtvou u středočeských Olbramovic. Z výsledku analýzy žaludku vyplynulo, že pozřela zakázaný druh pesticidu dříve používaný v zemědělství.
---
Dodal, že letos už na traviče doplatilo zcela zbytečně několik orlů mořských a zřejmě i další zvířata. Například letos na jaře bartošovičtí ochránci přírody marně bojovali o život samce orla mořského, který rovněž pozřel otrávenou návnadu. Orel i přes jejich snahu nakonec zahynul. Stejný osud měla i samice, která byla přivezena spolu s tímto samcem.
---
At mi uz NIKDO kdo chodi po lesich s kverem v ruce nerika NIC o motorkarich!!!
Upravil hicks dne 24.09.2012 08:17
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Fakt bych si pral,aby uz konecne z tohoto nekoho usvedcili,a aby si sel natvrdo sednout!Pokud tohle dela myslivec(ja to nevim),tak u nich nema co delat.A misto flinty by mel spis dostat papiry na hlavu!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Mám k tomu toto, byl jsem u Myslivců, a po nějaké době jsem vystůpil, bo mě pekelně vadilo, že se střílelo na všechno co se hlo. Počínaje Kánětem a konče Výrem velkým či Orlem.
Původ tohoto však s patřuji v komančích a takzvané lidové myslivosti, komunisti se řídili heslem "kdo si hraje nezlobí" kde se to naučili tupci,, kteří se takto hloupě chovají a střílí opravdu na všechno.
V dnešních soukromých honitbách, dle mé zkušenosti, se takové věci nedějí. Nemám zkušenost s těmi, kde se chovají, tak aby vytěžili ze zvěře co se dá.
Nicméně ježdění na motorkách či čtyřkolkách v CHRÁNĚNÉ OBLASTI se mě taky nelíbí.
Jinak je mi to buřt.
Jo a taky si myslím, že 80% všech upytlačených zvířat bylo prací rádoby myslivců.
Upravil Baltazar dne 17.10.2009 10:26
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
o orlech nic nevím a je mi to šumák
připadá mi,že je naše republika jedna velká chráněná oblast o kterou se starají prostřednictvím médií zelení ,ochranáři všeho druhu a různí jiní odborníci,zřejmě vyštudovaní na vysoké rychloškole v plzni
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Baltazar napsal(a):
Mám k tomu toto, byl jsem u Myslivců, a po nějaké době jsem vystůpil, bo mě pekelně vadilo, že se střílelo na všechno co se hlo. Počínaje Kánětem a konče Výrem velkým či Orlem.
Původ tohoto však s patřuji v komančích a takzvané lidové myslivosti, komunisti se řídili heslem "kdo si hraje nezlobí" kde se to naučili tupci,, kteří se takto hloupě chovají a střílí opravdu na všechno.
V dnešních soukromých honitbách, dle mé zkušenosti, se takové věci nedějí. Nemám zkušenost s těmi, kde se chovají, tak aby vytěžili ze zvěře co se dá.
Nicméně ježdění na motorkách či čtyřkolkách v CHRÁNĚNÉ OBLASTI se mě taky nelíbí.
Jinak je mi to buřt.
Jo a taky si myslím, že 80% všech upytlačených zvířat bylo prací rádoby myslivců.
Jo jo....zlatá slova. Věnuju se sokolnictví s většími nebo menšími přestávkami spíše pasivně skoro 30 let. Paradox je ten, že sokolník musí být nejdřív myslivec, aby mohl složit sokolnické zkoušky. Přesto se však sokolníci a myslivci nemají rádi. Myslím, že příčina je jasná. Pod tvoje slova bych se klidně podepsal...
Cyril přiložený následující obrázek:
bystricke napsal(a):
o orlech nic nevím a je mi to šumák
připadá mi,že je naše republika jedna velká chráněná oblast o kterou se starají prostřednictvím médií zelení ,ochranáři všeho druhu a různí jiní odborníci,zřejmě vyštudovaní na vysoké rychloškole v plzni
vis, ja extremy nemam rad.
Kladeni jedu ala Karbofuran je extrem a je to svinstvo, stejne jako vstup zakazan na tretinu naseho uzemi.
Ani jednim si vztah k prirode myslim jako spolecnost fakt nevypestujeme.
A pokud mas psa. mel by te karbofuran take zajimat...
17 cm
Boží mlejny melou... nikomu nic nepřeju, ale však víte Nejsem zelenej ani myslivec či nějaké pako. Rád se projedu lesem, terénem. Ale zabíjet vědomě zvířata... Ne to jsem hodně háklivej
PeDR napsal(a):
Ty nežereš maso? Dělám si prdel, ale nenapsal jsi to dobře.
ja treba maso nezeru, teda kromě volů
17 cm
Marek napsal(a):
s myslivcema je to stejný jako s doktorama. Když se stane nějakej průser tak se vždy "podrží" krejou jeden druhýho, je to hnus
PŘESNĚ TAK!!!! Moje vlastní zkušenost!
Do ****u s myslivcema.Se všema!!!!!!
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
nedochodil jsem sice zakladku...jsem to ale kabrnak, ze?
mamii, sahnul jsem si na leoparda...
Upravil hicks dne 09.12.2009 12:45
17 cm