Zdarec. Po přezutí na TKC jsem to konečně zkousil trochu v terénu, a výsledek se brzy dostavil. Nevím z čeho dělají ty ráfky, ale připadá mi to jako plastelína. Ten přední ráfek je na výměnu. Nemáte někdo zkušenosti z výměnou za EXCEL nebo něco podobného? Rozhodně je blbost dávat tam zpátky BEGR...
Mikes
Nově s KTM... :-)
Taky se zeptám - nenašel jsem tam rozměr na přední kolo 21 x 2,15.... a prosím o tip, kde se dá takové kolo za rozumnou cenu přeplést ? Děkujíííí
Carpe diem
viajero napsal(a):
Taky se zeptám - nenašel jsem tam rozměr na přední kolo 21 x 2,15.... a prosím o tip, kde se dá takové kolo za rozumnou cenu přeplést ? Děkujíííí
Vidím, že seš z Brna, tak tady prý někdo takový je. Kontakt na něj má Fanoš Rušička, tak ho zkus.
Mikes
Ahoj,práve jsem také přezul na offroad a jsem zvědavej jak se ráfek bude chovat ...ale nebudu jezdit nějakej extrém..pouze pole,luka,meze,role
Jedu i když jízda dále zdá se býti nemožná !
Bulvic napsal(a):
Ahoj,práve jsem také přezul na offroad a jsem zvědavej jak se ráfek bude chovat ...ale nebudu jezdit nějakej extrém..pouze pole,luka,meze,role
No a právě tam můžeš potkat trochu větší šutr-a vítám tě do klubu
Ale už se na tom pracuje.Ráfek 2,15x21/36 je za 200Euro,tak napíšu Ježíškovi...
Mikes
Bol som s org. ráfkami v Mng. prvé dni OK, no keď som sa trochu rozjazdil predný aj zadný ráfik skončil. Bolo to možno aj tým že zvedli pružiný, alebo som začal jazdiť rychlejšie. Pružiny som vymenil za TT rafky čakajú na dlhé zimné večeri . EXCELI som zohnal vo Viedni predok, zadok za 420eu . Tá istá firma predáva aj ráfky MORAD za 315eu. Majú aj stránku EXCEL-FELGE.AT a MORAD.AT.
Mimochodom nemá niekto skúsenosti s ráfkami značky MORAD ? Vo Viedni tvrdia že kvalita ja rovnaká ako EXCEL a ten majú len 21/1,85 a mi potrebujeme 21/2,15. Morad je o niečo ťažšií , to mi teda ozaj nevadí, ale je hlavne o 130eu lacnejšie, čo je dosť. Ďakujem za každý poznatok.
Tak moje efko dostalo od ježiška nové EXCELI, akurát som ich musel zaplatiť. Len je melí problem pri prepletaní, predné kolo bez problimov, zadné je už horšie. Nepasujú dráty, 18 kusov hej, no od rozety sú krátke. Idem to ešte riešiť, ale pravde podobne budem mesieť kúpiť druhé dráty. Menil to už niekto, nevite mi poradiť. Diky.
To SISO: Myslel jsem, že to bude jednodušší, ale je trochu problém ten přední ráfek sehnat (hlavně ta šířka 2,15 a černá barva). Nechceš nám prozradit, kde jsi k němu přišel....?
Mikes
Ten predný som zohnal len 1,85. Ale žiel len ten perfektne pasoveal. Zadný sme už poriešili, jedna strana bude pôvodná dlžka a druhá strana bude pod vetšim uhlom, no tým pádom sa musia objednať dlhšie špice. Ozaj má niekto skúsenosť so špicami od českej firmi ŠroubarnaMarek? Vyrábajú dráty na mieru.
Upravil siso dne 31.12.2009 16:21
siso napsal(a):
Ten predný som zohnal len 1,85. Ale žiel len ten perfektne pasoveal. Zadný sme už poriešili, jedna strana bude pôvodná dlžka a druhá strana bude pod vetšim uhlom, no tým pádom sa musia objednať dlhšie špice. Ozaj má niekto skúsenosť so špicami od českej firmi ŠroubarnaMarek? Vyrábajú dráty na mieru.
Nebude to kolo pak pruzit na jednu stranu vic nez na druhou?
Tak tu sú tie ráfky EXCEL, nie originál. Predný 1,85 oproti 2,15, objednávaný z bežnej endúro motorky 36 dierový. Pasoval bez problémov. Po prvej jazde, pri normálnych rýchlostiach(200 aj tak nejazdím), sa mi zdá že je moto ešte ovládateľnejšia ako pred tým.
Zo zadným kolesom bol trochu problém. Opäť objednávaný bežný ráfik4,25 bez špecifikácie, len 36 dierový. Vznikol problém, jedna strane drátov pasovala, druhá však nie. A tak sme posunuli dráty o jednu dieru. To si však vyžiadalo objednať nové dráty (Šroubarna Marek) 18 kusov, uhol ohybu 153°a museli biť kratšie s dĺžkou 178mm. A takýto je výsledok.
Spodný drát je org., horný zo Šroubaren Marek nerezový.
A teraz to najdôležitejšie, cena tejto srandy.
Predný ráfik stál - 135 €, zadný - 215€, objednával som 25 drátov aj s nyplami do foroty+poštovne z CZ -42€. A vypletanie a centrovanie 60€. Spolu 452€. K tej cene si treba prirátať trochu mojich nervov, či to bude vôbec pasovať .
Upravil siso dne 28.03.2010 14:22
mam bouchlej zadni rafek.. sice trochu, ale vnitrne mne to rozezira...
siso: pekny... akorat ja budu proste kupovat radeji pozdeji, ale stejny rozmer... nicmene gratuluji k upgrade
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ještě hodit věci od http://www.advent....com/shop/ a nemá to chybu jen tak dál...........pardále
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Ahoj všem,
chtěl bych měnit ráfky na F800GS (původní za Excel), jelikož hodlám podniknout delší offroad cesty (Asie, Afrika...). Dotaz zní - zda-li ponechat velikost ráfku 17 nebo jej rovnou nahradit 18 (je-li to vůbec technicky možné). Důvodem úvahy je výběr offroadových pneu. Díky za rady.
Carpe diem