Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře
Strana 1 z 2:   1    2  

Halvarssons
Janek
Přidané 27.10.2009 15:02

Registrace: 01.10.09
Zdravím všechny, budu pořizovat hadry Halvarssons - bunda Korax/Platina a kalhoty Cobra - kratší i delší cestování, prokládání offroudem. Zakládám tohle téma i z toho důvodu, že tady moc příspěvků na tuhle značku moc není (vyjma Safety Jacket + Halogen) a až pořídím, chci nafotil, popsat a naházet sem. Přesto bych se rád zeptal na následující: Bunda Korax je v podstatě nástupcem Platiny, vyjma designu se liší dle mého názoru podstatně v tomto - Korax má odepínatelnou "vložku" Outlast a nepromok membrána DryWay je napevno součástí bundy. Platina má odepínatelnou DryWay i Outlast (jako jeden kus)...a teď k té otázce..Smile co si myslíte, že je z hlediska cestování praktičtější??? Jen připomínám, že Outlast není svou podstatou thermo vložka...za vedra by měl matroš "chladit" a za studena "hřát"...takže co vy na to? Jde mi o delší cestování kde bude teplo / zima / déšt atd... mám zkušenosti s koženou komboškou ve čtyřicetistupňových vedrev i Itošce a bylo to pekloGrin ještě dodám, že do opravdu velkýho tepla + offroud plánuju košili s chráničema a dres...
takže, kdo má Halvarssons / Jofama/ STR / jiné, piště...Wink
Upravil Janek dne 27.10.2009 15:05

Vjetrnik
Halvarssons
Přidané 27.10.2009 15:37

Registrace: 09.10.07
outlast vozíme thermo prádlo od Rukky.....už v ničem jiném nejezdím....thumbs up

ale nečekej že v létě Tě to bude chladit, určité rozdíly to eliminuje, ale vyloženě to nechladí.....jen pocit horka to oddálí

krocan80
Halvarssons
Přidané 27.10.2009 15:41

Registrace: 27.02.08
Cau, napsi DESPERADOvi http://www.bmwgs....lookup=278 . Ma presne tu bundu co chces ty, tak by ti nejaky info mohl napsat.

www.revarakvice.cz
Janek
Halvarssons
Přidané 27.10.2009 15:52

Vjetrnik: jj s tim počítám...psal jsem to proto v uvozovkach
Krocan80: díkes, už to mastimSmile

buboGS
Halvarssons
Přidané 27.10.2009 16:07

Registrace: 22.08.08
Ahoj,
manželka má Furii (dámská varianta Koraxu) a kalhoty Cobra, membrána DryWay+ je napevno, vyjímatelná je vložka z Outlastu.
V teple outlast moc neuchladí Frown (po pár km asi ve 25°C musel ven), větší vedra jsme letos nezažili, takže v teple to ještě moc vyzkoušené není (má ji od jara). Myslím si ale, že v létě někam na jih to nebude nic moc (černá barva), větrání je sice celkem OK (záda jeden zip vodorovně, rukávy po celé délce - to ale ten Korax bude mít asi jinak), ale tohle asi neuchladí.

Silný déšť jsme nezažili, v létě nám ale dost často poprchávalo a i bez promoků to bylo v pohodě (ostatní navlékali pláštěnky, my jsme byli OK). Na přelomu září a října jsme jezdili po jižních Čechách a bez problémů (a byla docela kosa...), outlast nasazen, k tomu funkční prádlo a slabá mikina a v pohodě (a to je manželka dost zimomřivá). Jen netuším, jak by fungovala ta slabá outlastová vložka i v zimě - zdá se mi to dost slabé (no ale je to ze Švédska, tak snad vědí, co dělají ne?).

Celkově ale spokojenost (a spokojená manželka je základem rodinného štěstí Wink)

Já mám BMW oblečení Rally2 Pro, ale uvažuji o Halvarssonu (nebo STR Lindstrands) pro chladnější období, R2P je do tepla lepší (má skvělé větrání), předpokládám že ten Halvarssons bude lepší na jaro a podzim.

Ještě poznámka nakonec: Když jsem loni vybíral oblečení,tak jsem se zajímal i o STR, konkrétně bunda Graffiti a kalhoty GI-Pants. Vybavení podobné jako Halvarssons, ale mají vyndávací i tu voděodolnou membránu. Navíc se mi zdálo, že část povrchu na přední straně je ušit z hodně prodyšné látky, takže když se vyndají obě vložky, mohlo by to docela dost profukovat (to by bylo v létě vhodné) - možná je to celkově univerzálnější než Halvarssons (a R2P) - nakonec to neprošlo kvůli vzhledu (chtěl jsem maskáčové kalhoty a prý jsem v tom byl jak sněhulák Grin)

No a a pokud budeš chtít opravdu univerzál, tak je tu Rukka a jejich APR AIRVISION. Ale ta cena? hmm!
http://www.tourat..._2009.html
BMW GS = stroj na radost

Janek
Halvarssons
Přidané 27.10.2009 16:21

díky bubo, to větrání má Korax myslím stejně jako Furia. STR je v podstatě také Halvarssons, ale spíš do endura. No zkoušel jsem i Graffity a nějak mi nesedly velikosti, eMko mělo krátký rukávy a eLko bylo už na medvědaSmile Jinak vypadala parádně...

misak
Halvarssons
Přidané 02.11.2009 13:07

Registrace: 21.06.09
STR a Halvarsons se šije prej ve Švédsku v jedný fabrice. Mám STR Graffiti+Gi pants a kalhoty jsem právě po 5 měsících odvezl na reklamaci,páč se mě začli párat ale to se stává,ikdyž mě to pěkně nasralo. Teplotní komfort hlavně za studena je dobrý-jezdím v tričku,max. lehký termo na sebe. Za vedra lepší vložky vytáhnout,ale dá se i s nima-neznám hadry který člověka ochladí ve35stupních-to je jen prodejní žvást každýho prodavače. Jo a co se týče 100% nepromokavosti tak to je taky pěkná kravina,ikdyž se taky dušoval prodejce že pršiplášť můžu nechávat doma. A já vůl ho poslechlShock
Jedu? Tedy žiju!

SPEEDY
Halvarssons
Přidané 02.11.2009 13:59

Registrace: 30.05.07
Mám hadry STR a mohu jen doporučit... Je to nejlepší co jsem kdy měl... Jde mi hlavně o cestování a jak se v tom budu cítit třeba 2-4 týdny, když to budu mít každý den na sobě. No a předčilo to moje očekávání. Měl jsem několik let Nazran a potom prexport a STR není jako-by o generaci jinde, ale absolutně jinde!

Na dovolenou jezdím jen s vložkou outlast a termo-triko Icebreaker a pokud je mi moc teplo tak sundám outlast a hodím do kufru (super skladné!) no a větrací otvory fungují neskutečně a ještě si je otevřeš jak chceš... Letos v nížinách v Rusku a potom na Krymu bylo i 34-39 stupňů ve stínu a byl jsem podtstaně více v pohodě než ostatní...

No a co je paráda tak vrchní materiál z kterého je to vyrobeno. Je to příjemně nositelné a měkké ne takové jako klasická cordura... otázka je co by to udělalo při pádu... ale těžku v tu chvíli porovnávat tyto materiály...

Takže vřele doporučuji a jiné hadry už nechci... dokud se tyto nerozpadnou Shock nebudu jezdit v ničem jiném!
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje...
www.X-treme.cz

www.x-treme.cz
vlada-adv
Halvarssons
Přidané 02.11.2009 14:13

Registrace: 12.02.08
Janek: Ber to co má vyndavací všechny membrány. Nepromok a vedro prostě nejde dohromady i když záleží hodně na tom kdo je jak zimomřivý a kdo se jak potí. Já mám R2P kalhoty a bundu mám šitou na zakázku. Včera jsme byli jezdit -1 až +1st kalhoty mi stačly bez vložky. Bunda s vložkou byla v pohodě. Vlétě v Itálii +28 a bez vložek to ušlo. Co se funkce týče je šití na zazku asi to nej můžeš si vymyslet upravy dle libosti a cena bude oproti konfekci super. Do bundy mám nepromoky dva jeden jen síť podšívkou a druhý zateplený.

Janek
Halvarssons
Přidané 02.11.2009 15:32

Díky všem za příspěvky!
Koncem minulého týdne jsem pořídil bundu Korax a kalhoty Cobra. Zpracování na první pohled vynikající (nicméně ukáže čas), design super - jak vizuál tak po stránce funkce (ale opět ukáže čas)...jinak testováno cca 120km dálnice, okresky, lehký terén, teplota kolem +5°C a první dojmy více než dobrý...jediný co jsem zaznamenal, tak mi profukovalo přes kuklu na krku - nízký límec u bundy - to není vada, ale vlastnost. Jel jsem pouze v termotričku (nasazen outlast) a zima mi nebyla...jen na dálnici byl cítit chlad na prsou při rychlosti cca 140km/hod..řešila by to lehká fleeska.
Kalhoty byly jasný, ale proč jsem vyřadil Platinu ve prospěch Koraxe bylo to, že Platina měla minimální množství větracích otvorů - Korax má navíc otvory na zádech a v oblasti ramen + delší v rukávech na vnitří straně paže + v oblastech boků.
Takže sečteno potrženo... dojem zatím moc dobrej, ale hodí se dodat, že jsem doteď jezdil koženou kombošku a to je úplně jinde... Hodím se potom pár detailních fotek, možná, že se to někomu bude hodit při případném výběru, popřípadě srovnávání.

Pavel GS vyletnik
Halvarssons
Přidané 02.11.2009 15:34

Registrace: 19.11.07
STR - toto oblečení měli dva kluci na výpravě do Tibetu. Nepoužívali skoro vůbec pláštěnky a na pumpě se myli vapkou. V pohodě.
Akorát se vloudila nějaká drobná chyba a to ta že se jim páraly kalhoty oběma na stejném místě. Oblečení měli sotva rok.

Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku.
www.diodky.cz

www.diodky.cz
vlada-adv
Halvarssons
Přidané 03.11.2009 12:55

Registrace: 12.02.08
Jo to je nejslabší místo krk, nos, a palce na rukou Grin v zimě. Ať dělám co dělám furt to není ono :-)

misak
Halvarssons
Přidané 03.11.2009 15:17

Registrace: 21.06.09
Pavel GS vyletnik napsal(a):
STR - toto oblečení měli dva kluci na výpravě do Tibetu. Nepoužívali skoro vůbec pláštěnky a na pumpě se myli vapkou. V pohodě.
Akorát se vloudila nějaká drobná chyba a to ta že se jim páraly kalhoty oběma na stejném místě. Oblečení měli sotva rok.

Hele nepáralo se jim to na boku na stehně? Tam je všitej takovej klín z jinýho matroše a dře se to o chránič co je vevnitř-na levý noze,pravá v pohodě
Jedu? Tedy žiju!

Pavel GS vyletnik
Halvarssons
Přidané 03.11.2009 16:36

Registrace: 19.11.07
misak napsal(a):
Pavel GS vyletnik napsal(a):

Hele nepáralo se jim to na boku na stehně? Tam je všitej takovej klín z jinýho matroše a dře se to o chránič co je vevnitř-na levý noze,pravá v pohodě

Mám pocit že někde na vnitřní straně stehna helpless u všitého čehosi z jiného matroše. Někde v místech co mají jeansy kapsy.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku.
www.diodky.cz

www.diodky.cz
desperado
Halvarssons
Přidané 03.11.2009 20:19

Registrace: 18.10.07
Janek napsal(a):
jediný co jsem zaznamenal, tak mi profukovalo přes kuklu na krku - nízký límec u bundy - to není vada, ale vlastnost.

doporucuju: http://www.cmsexe...68a5518094
koupil jsem to tady:http://www.hzmoto...
pouzivam to s bundou, kterou vlastnis. s dobrou helmou je to pohoda.
toz tak ...
Upravil desperado dne 03.11.2009 20:23

Janek
Halvarssons
Přidané 03.11.2009 21:25

desperado napsal(a):
Janek napsal(a):
jediný co jsem zaznamenal, tak mi profukovalo přes kuklu na krku - nízký límec u bundy - to není vada, ale vlastnost.

doporucuju: http://www.cmsexe...68a5518094
koupil jsem to tady:http://www.hzmoto...
pouzivam to s bundou, kterou vlastnis. s dobrou helmou je to pohoda.
toz tak ...

díkes, mrkám na to...určitě se bude do tohohle psího počasí hodit Wink

Sharki
Halvarssons
Přidané 04.11.2009 10:53

Registrace: 10.03.09
Chlapáci moc děkuji za příspěvek o hadrách. Dlouho hledám něco vhodnýho a mám dva problémy nic mě nepasuje mám 162 a 75kg a hlavně gatě jsou problém.Chtěl bych něco kvalitního a Cobra se mě zamlouvá,ale co s velikostí? Koukal jsem i na botky,jaké jsou ty Halvassony. Už mě neba mít na sobě 6vrstev a nasednout je stejnej problém jako se potápět.Vlastním BMW650Gs a chci jezdit víc než na cestáku,proto jsem si ho koupil a ted aktuálně řeším zimu,což mě hodně omezuje. Co máš za helmu?Cool
bubak

Bubak
Halvarssons
Přidané 04.11.2009 13:34

Registrace: 26.03.07
... 2 sezony (jezdim temer celorocne) Pharao a pohoda. Nic se nepare, peru to v 2 slozkove sracce na aktivni tkaniny s membranou (z nejakeho outdoor shopu) - prasek a impregnace misto avivaze. Hadry snesou i prudsi prehanku bez promoknuti skrz (nesmi teda chcat pul dne) - v podstate je (podle stavu predchozi impregnace) do ruzne miry nacucana pouze ta vrchni vrstva. V lete se s tim taky da - nekolik solidnich vetracich otvoru - komplet rukavy, zada, hrudnik, stehna. Kroseni v letnim lese je v tom pochopitelne za trest - to je lepsi Koerta a dres.

Koupil jsem to v Polu v akci s peknou slevou a za ty prachy naprosty luxus...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure

Janek
Halvarssons
Přidané 04.11.2009 13:44

Sharki: měřím 183 a mám dlouhý nohy - musel jsem si brát prodloužený kalhoty velikost 50 - je značená číslem 84, myslím, že by měli dělat i zkrácenou verzi, alespoň se o tom prodavač zmiňoval. Jinak helma Shark RSI

Tchert
Halvarssons
Přidané 04.11.2009 13:52

Registrace: 27.11.08
na Pharau mi vadi ten pazmek, co je na kalhotach na zadku proti klouzani... ja se potrebuju na motorce pohybovat a s tim to nejde :-(

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 56
Členové on-line: 1
Karlson

Registrováno: 8,708
Nejnovější člen: JSOB

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.34 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI