Zdravím všechny, budu pořizovat hadry Halvarssons - bunda Korax/Platina a kalhoty Cobra - kratší i delší cestování, prokládání offroudem. Zakládám tohle téma i z toho důvodu, že tady moc příspěvků na tuhle značku moc není (vyjma Safety Jacket + Halogen) a až pořídím, chci nafotil, popsat a naházet sem. Přesto bych se rád zeptal na následující: Bunda Korax je v podstatě nástupcem Platiny, vyjma designu se liší dle mého názoru podstatně v tomto - Korax má odepínatelnou "vložku" Outlast a nepromok membrána DryWay je napevno součástí bundy. Platina má odepínatelnou DryWay i Outlast (jako jeden kus)...a teď k té otázce.. co si myslíte, že je z hlediska cestování praktičtější??? Jen připomínám, že Outlast není svou podstatou thermo vložka...za vedra by měl matroš "chladit" a za studena "hřát"...takže co vy na to? Jde mi o delší cestování kde bude teplo / zima / déšt atd... mám zkušenosti s koženou komboškou ve čtyřicetistupňových vedrev i Itošce a bylo to peklo ještě dodám, že do opravdu velkýho tepla + offroud plánuju košili s chráničema a dres...
takže, kdo má Halvarssons / Jofama/ STR / jiné, piště...
Upravil Janek dne 27.10.2009 15:05
Ahoj,
manželka má Furii (dámská varianta Koraxu) a kalhoty Cobra, membrána DryWay+ je napevno, vyjímatelná je vložka z Outlastu.
V teple outlast moc neuchladí (po pár km asi ve 25°C musel ven), větší vedra jsme letos nezažili, takže v teple to ještě moc vyzkoušené není (má ji od jara). Myslím si ale, že v létě někam na jih to nebude nic moc (černá barva), větrání je sice celkem OK (záda jeden zip vodorovně, rukávy po celé délce - to ale ten Korax bude mít asi jinak), ale tohle asi neuchladí.
Silný déšť jsme nezažili, v létě nám ale dost často poprchávalo a i bez promoků to bylo v pohodě (ostatní navlékali pláštěnky, my jsme byli OK). Na přelomu září a října jsme jezdili po jižních Čechách a bez problémů (a byla docela kosa...), outlast nasazen, k tomu funkční prádlo a slabá mikina a v pohodě (a to je manželka dost zimomřivá). Jen netuším, jak by fungovala ta slabá outlastová vložka i v zimě - zdá se mi to dost slabé (no ale je to ze Švédska, tak snad vědí, co dělají ne?).
Celkově ale spokojenost (a spokojená manželka je základem rodinného štěstí )
Já mám BMW oblečení Rally2 Pro, ale uvažuji o Halvarssonu (nebo STR Lindstrands) pro chladnější období, R2P je do tepla lepší (má skvělé větrání), předpokládám že ten Halvarssons bude lepší na jaro a podzim.
Ještě poznámka nakonec: Když jsem loni vybíral oblečení,tak jsem se zajímal i o STR, konkrétně bunda Graffiti a kalhoty GI-Pants. Vybavení podobné jako Halvarssons, ale mají vyndávací i tu voděodolnou membránu. Navíc se mi zdálo, že část povrchu na přední straně je ušit z hodně prodyšné látky, takže když se vyndají obě vložky, mohlo by to docela dost profukovat (to by bylo v létě vhodné) - možná je to celkově univerzálnější než Halvarssons (a R2P) - nakonec to neprošlo kvůli vzhledu (chtěl jsem maskáčové kalhoty a prý jsem v tom byl jak sněhulák )
No a a pokud budeš chtít opravdu univerzál, tak je tu Rukka a jejich APR AIRVISION. Ale ta cena? http://www.tourat..._2009.htmlBMW GS = stroj na radost
díky bubo, to větrání má Korax myslím stejně jako Furia. STR je v podstatě také Halvarssons, ale spíš do endura. No zkoušel jsem i Graffity a nějak mi nesedly velikosti, eMko mělo krátký rukávy a eLko bylo už na medvěda Jinak vypadala parádně...
STR a Halvarsons se šije prej ve Švédsku v jedný fabrice. Mám STR Graffiti+Gi pants a kalhoty jsem právě po 5 měsících odvezl na reklamaci,páč se mě začli párat ale to se stává,ikdyž mě to pěkně nasralo. Teplotní komfort hlavně za studena je dobrý-jezdím v tričku,max. lehký termo na sebe. Za vedra lepší vložky vytáhnout,ale dá se i s nima-neznám hadry který člověka ochladí ve35stupních-to je jen prodejní žvást každýho prodavače. Jo a co se týče 100% nepromokavosti tak to je taky pěkná kravina,ikdyž se taky dušoval prodejce že pršiplášť můžu nechávat doma. A já vůl ho poslechl
Jedu? Tedy žiju!
Mám hadry STR a mohu jen doporučit... Je to nejlepší co jsem kdy měl... Jde mi hlavně o cestování a jak se v tom budu cítit třeba 2-4 týdny, když to budu mít každý den na sobě. No a předčilo to moje očekávání. Měl jsem několik let Nazran a potom prexport a STR není jako-by o generaci jinde, ale absolutně jinde!
Na dovolenou jezdím jen s vložkou outlast a termo-triko Icebreaker a pokud je mi moc teplo tak sundám outlast a hodím do kufru (super skladné!) no a větrací otvory fungují neskutečně a ještě si je otevřeš jak chceš... Letos v nížinách v Rusku a potom na Krymu bylo i 34-39 stupňů ve stínu a byl jsem podtstaně více v pohodě než ostatní...
No a co je paráda tak vrchní materiál z kterého je to vyrobeno. Je to příjemně nositelné a měkké ne takové jako klasická cordura... otázka je co by to udělalo při pádu... ale těžku v tu chvíli porovnávat tyto materiály...
Takže vřele doporučuji a jiné hadry už nechci... dokud se tyto nerozpadnou nebudu jezdit v ničem jiném!
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Janek: Ber to co má vyndavací všechny membrány. Nepromok a vedro prostě nejde dohromady i když záleží hodně na tom kdo je jak zimomřivý a kdo se jak potí. Já mám R2P kalhoty a bundu mám šitou na zakázku. Včera jsme byli jezdit -1 až +1st kalhoty mi stačly bez vložky. Bunda s vložkou byla v pohodě. Vlétě v Itálii +28 a bez vložek to ušlo. Co se funkce týče je šití na zazku asi to nej můžeš si vymyslet upravy dle libosti a cena bude oproti konfekci super. Do bundy mám nepromoky dva jeden jen síť podšívkou a druhý zateplený.
Díky všem za příspěvky!
Koncem minulého týdne jsem pořídil bundu Korax a kalhoty Cobra. Zpracování na první pohled vynikající (nicméně ukáže čas), design super - jak vizuál tak po stránce funkce (ale opět ukáže čas)...jinak testováno cca 120km dálnice, okresky, lehký terén, teplota kolem +5°C a první dojmy více než dobrý...jediný co jsem zaznamenal, tak mi profukovalo přes kuklu na krku - nízký límec u bundy - to není vada, ale vlastnost. Jel jsem pouze v termotričku (nasazen outlast) a zima mi nebyla...jen na dálnici byl cítit chlad na prsou při rychlosti cca 140km/hod..řešila by to lehká fleeska.
Kalhoty byly jasný, ale proč jsem vyřadil Platinu ve prospěch Koraxe bylo to, že Platina měla minimální množství větracích otvorů - Korax má navíc otvory na zádech a v oblasti ramen + delší v rukávech na vnitří straně paže + v oblastech boků.
Takže sečteno potrženo... dojem zatím moc dobrej, ale hodí se dodat, že jsem doteď jezdil koženou kombošku a to je úplně jinde... Hodím se potom pár detailních fotek, možná, že se to někomu bude hodit při případném výběru, popřípadě srovnávání.
STR - toto oblečení měli dva kluci na výpravě do Tibetu. Nepoužívali skoro vůbec pláštěnky a na pumpě se myli vapkou. V pohodě.
Akorát se vloudila nějaká drobná chyba a to ta že se jim páraly kalhoty oběma na stejném místě. Oblečení měli sotva rok. Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal(a):
STR - toto oblečení měli dva kluci na výpravě do Tibetu. Nepoužívali skoro vůbec pláštěnky a na pumpě se myli vapkou. V pohodě.
Akorát se vloudila nějaká drobná chyba a to ta že se jim páraly kalhoty oběma na stejném místě. Oblečení měli sotva rok.
Hele nepáralo se jim to na boku na stehně? Tam je všitej takovej klín z jinýho matroše a dře se to o chránič co je vevnitř-na levý noze,pravá v pohodě
Jedu? Tedy žiju!
Pavel GS vyletnik napsal(a):
Akorát se vloudila nějaká drobná chyba a to ta že se jim páraly kalhoty oběma na stejném místě. Oblečení měli sotva rok.
Hele nepáralo se jim to na boku na stehně? Tam je všitej takovej klín z jinýho matroše a dře se to o chránič co je vevnitř-na levý noze,pravá v pohodě
Mám pocit že někde na vnitřní straně stehna u všitého čehosi z jiného matroše. Někde v místech co mají jeansy kapsy.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Chlapáci moc děkuji za příspěvek o hadrách. Dlouho hledám něco vhodnýho a mám dva problémy nic mě nepasuje mám 162 a 75kg a hlavně gatě jsou problém.Chtěl bych něco kvalitního a Cobra se mě zamlouvá,ale co s velikostí? Koukal jsem i na botky,jaké jsou ty Halvassony. Už mě neba mít na sobě 6vrstev a nasednout je stejnej problém jako se potápět.Vlastním BMW650Gs a chci jezdit víc než na cestáku,proto jsem si ho koupil a ted aktuálně řeším zimu,což mě hodně omezuje. Co máš za helmu?
bubak
... 2 sezony (jezdim temer celorocne) Pharao a pohoda. Nic se nepare, peru to v 2 slozkove sracce na aktivni tkaniny s membranou (z nejakeho outdoor shopu) - prasek a impregnace misto avivaze. Hadry snesou i prudsi prehanku bez promoknuti skrz (nesmi teda chcat pul dne) - v podstate je (podle stavu predchozi impregnace) do ruzne miry nacucana pouze ta vrchni vrstva. V lete se s tim taky da - nekolik solidnich vetracich otvoru - komplet rukavy, zada, hrudnik, stehna. Kroseni v letnim lese je v tom pochopitelne za trest - to je lepsi Koerta a dres.
Koupil jsem to v Polu v akci s peknou slevou a za ty prachy naprosty luxus...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Sharki: měřím 183 a mám dlouhý nohy - musel jsem si brát prodloužený kalhoty velikost 50 - je značená číslem 84, myslím, že by měli dělat i zkrácenou verzi, alespoň se o tom prodavač zmiňoval. Jinak helma Shark RSI