JJ taky jsem o tom přemýšlel když jsem tam viděl ty utopence ...
Jen k tomu šnorchlu: vlnovcový trubky mají velký odpor proudění... doporučuju to udělat z uvnitř hladký trubky/hadice. Takovej šnorchl ušetří čas i peníze...
Dakar 650, HusaberG
Už jsem na to včera koukal, jedna firma tady v LN svařuje plasty, zkusím se poptat. Načrtl bych nějaký rozumný náhubek s co nejmenším odporem vzduchu, ať mi ho vyrobí a uvidíme.
To Starosta: nevzpomeneš si, kde si viděl ten hotový?
Upravil Tomas1200GSA dne 30.11.2009 09:28
Tomas1200GS napsal(a):
Už jsem na to včera koukal, jedna firma tady v LN vaří plasty, zkusím se poptat. Načrtl bych nějaký rozumný náhubek s co nejmenším odporem vzduchu, ať mi ho vyrobí a uvidíme.
To Starosta: nevzpomeneš si, kde si viděl ten hotový?
Se divím, že něco navymyslí TT. Takovejch kravin v porovnání s tímto problémem vyráběj a tuhle vychytávku nedělaj. Přes zimu máme domácí úkol
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
oni asi mají duvod nevymyslet to! nemyslíš! Přece jen motorka není lod´ a potopit ji až po řiditka není moc dobrá věc
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal(a):
oni asi mají duvod nevymyslet to! nemyslíš! Přece jen motorka není lod´ a potopit ji až po řiditka není moc dobrá věc
Nikdo neříká po řídítka. Jeli jsme brod tak 50 cm - vlna přes válec a teče rovnou do airboxu...
Jasný chapu ale i tak je to mazec jen co se děje v tom materialu valce a hlavy když po 50 km jizdy po lese projedeš vodou to je akorat o pěknej problém! Proto asi nikdo z výrobcu doplnku nic podobného nedělá! je to na každým
Někdy stačí jen navlíknout na sání fusekli, aby to odrazilo přívalovou vlnu.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
servisak napsal(a):
To máš sice pravdu, že to není loď, ale po řídítka jí nikdo nepotápí. Pokud si s ní v tý vodě nelehneš. To sání je tak proklatě nízko, že ti stačí hluboká louže, kterejch je např. v Rumunsku až až a voda je v něm. Když se motorka konstruuje na Adventure Enduro ježdění, tak se musí počítat i s vodou, protože ani v Africe ani na východě si s mosty hlavu nelámou a věř mi, že když nemáš jinou možnost než brodit, jsi v prd...... . Když s tím počítaj jiní výrobci, proč zrovna tohle musí být naše slabost!!!!!!!
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
servisak napsal(a):
To máš sice pravdu, že to není loď, ale po řídítka jí nikdo nepotápí. Pokud si s ní v tý vodě nelehneš. To sání je tak proklatě nízko, že ti stačí hluboká louže, kterejch je např. v Rumunsku až až a voda je v něm. Když se motorka konstruuje na Adventure Enduro ježdění, tak se musí počítat i s vodou, protože ani v Africe ani na východě si s mosty hlavu nelámou a věř mi, že když nemáš jinou možnost než brodit, jsi v prd...... . Když s tím počítaj jiní výrobci, proč zrovna tohle musí být naše slabost!!!!!!!
bud v klidu, my mame zase sileny jizdni vlastnosti, nepohodlny sedlo, tvrdy odpruzeni, nemoznost klopeni, nulova ochrana proti VJEtru... vid, Vjetrniku?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
už jsem to taky na 1150 řešil a dopadlo to nakonec jako na obrázku nahoře... zahradní hadice vyvedená pod řízení.. ničemu to nevadí ani výkonu motoru ani spotřebě je to pod nádrží nejde to vidět.. gs nemá tlakové sání vzduchu tudíž si potřebný vzduch nabere sama...
ještě mi někdo radil ucpat normálně nasávací otvor špuntem a z vrchu te trubky navrtat díry tak aby měly potřebnou plochu jako původní sání.. tuším že jsem to konzultoval s Tomem TT...
tady http://www.bmwgs....post_23733
předpokládám že 1200 to má stejně a nebude to hlásit chybu.... ;)
TAKE IT EASY
Myslím že 1200gs na brodění moc nebude, na pravé straně motorky na hliníkovém odlitku kolem spojky je díra která slouží na aretaci setrvačníku při jedné a druhé horní úvrati např. při seřizování vůlí ventilů, alespoň já ji tam mám r.v.2005. Myslím že se tam prakticky ta voda může dostat až na spojkovou lamelu.
frona napsal(a):
Myslím že 1200gs na brodění moc nebude, na pravé straně motorky na hliníkovém odlitku kolem spojky je díra která slouží na aretaci setrvačníku při jedné a druhé horní úvrati např. při seřizování vůlí ventilů, alespoň já ji tam mám r.v.2005. Myslím že se tam prakticky ta voda může dostat až na spojkovou lamelu.
A to uvažuješ o částech mechanických... Vezmi ale v úvahu i tu pošahanou elektroniku, kterou soudruzi z NDR do našich motorek napáchali... Už vidím, jak se na tyhle zátěžový akce tváří všechny tyhle serepetičky...
Přesně tak já to říkam taky to je jako bys hodil televizi do bazenu a chtěl poní aby fungovala! Asi bude rozdíl jet v dešti a koupat moto v 50 cm vody.