Zkoušel jsem prohledávat komplet fórum ohledně inspirace pro vlastní tvorbu přes asi hlavní slovo v této oblasti "bastl", ale se slabými výsledky. Přitom si myslím, že domácích kutilů tu bude spousta - ať už kvůli ušetření proti sice kvalitním a ověřeným, nicméně dost drahým, originálům, tak i z důvodu vlastní zábavy v dílně.
Inspirujme se tedy vzájemně v kutilství - ať už fotkami, popisy a radami čeho se vyvarovat, nebo i vložením odkazu (jak jsem psal, zakládám toto vlákno hlavně proto, že se mi na slovo bastl podařilo dohledat velmi málo).
Vítal bych zejména inspiraci na: dorazy, držáky, nosiče, zástěrky, stupačky, elektriku, kufry, bezpečnostní prvky, umístění náhradních dílů a ostatních věcí, zabezpečení, uchycení GPS a foťáků, atd...
Ne všechno se může líbit každému, ale každá inspirace dobrá
S BMW jsem začal nedávno, už se docela prokousal historií fóra a nějaký snadno nalezitelný rozcestník na bastl jsem postrádal, proto bych rád, kdyby se toto vlákno udrželo čistě jako náměty na kutilství bez drobné roztahané diskuse mimo mísu - jen věcné použitelné rady a odkazy. Díky.
Přidělávám si na 1100GS přídavná světla - jednu mlhovku vpravo a dálkáč vlevo a řešil jsem jak to zapojit. Chtěl jsem na to samostatné vypínače. Nakonec jsem po několika pokusech skončil u tohoto řešení:
Nemám na 1100 ABS a tudíž jsem měl neosazený horní spínač na palubovce. Po přeměření a hledání jsem našel v GME.cz vypínače co mi vyhovují použitím i rozměry, jsou přímo i s barevnou doutnavkou (modrá, zelená) a rozměrem se mi mezi ně přesně vlezl ještě jeden menší (zatím bez upotřebení). Jediný problém byl s hloubkou vypínačů, proto jsem vyřízl z kousku plastu tl. asi 5mm podkladní rámeček. Pak to do sebe přesně sedlo, je to kryté za plexi a do palubky nebylo potřeba dělat vůbec žádný zásah.
Přikládám foto.
Benedikt přiložený následující obrázek:
Přidělával jsem si větší nohu na bočák, nakonec nejjednodušší formou - ocelový plech asi 2mm tloušťka, přímo přibodovat svářečkou a natřít na černo (taková ta přišroubovaná papuče se mi zdála zbyteč hamatná a složitá.
Šablonu jsem si tvořil z tvrdého papíru přímo u moto tak, aby ven vyčnívala minimálně, k výfuku naopak klidně víc a hlavně testovat dohromady s velkým stojanem, aby si to vzájemně vyhýbalo!!! (vlastní zkušenost, moto na centrálu, to je místa a pak ejhle a brousíme *pissed*)
Šus plech pod výfukovou pixličku na hlavním stojanu jsem vyřešil viz foto - přibodování příček na hlavní stojan, natření, a 1,5mm nerez plech (jen rovná placka) přes šroubky k příčkám, přes podložky, aby se nikde nedotýkal a nezvonil.
Benedikt přiložený následující obrázek:
A nakonec toto...to sem se překonal. Luxusní topcase z překlišky. Přežil Ukrajinu a Rumunsko a další výlety po ČR. Popravdě sem nečekal že vydrží,chtěl sem ho po dovolený na UA vyhodit a koupit hliníkáč.........
FRN přiložený následující obrázek: