Od minulého pátku mám utkvělou myšlenku - zřídit v okolí Prahy servis na motocykly BMW. Již mám výborného mechanika, který se opravou motocyklů BMW živí od roku 1990. Již jsem sehnal i prostory v Praze na Českobrodské.
Je mi jasné, že servis se nerozeběhne hned od začátku takovou formou,aby uživil mechanika a nájem, proto bych rád nabídnul těm, kdo v zimě nejezdí a nemají prostory na uskladnění možnost zazimování motocyklu ve vytápěných prostorách s jarní přípravou na sezonu. Dále bych všem nabídl kompletní servis všech moto BMW vč. elektriky a převodovek.Montáž všech doplňků je samozřejmostí.Vyzvednutí motocyklu u zákazníka je také možné.
Byl by o takové služby v okolí Prahy zájem?
Děkuji všem za odpověď. Uskladnění motocyklů a servis by byl možný nejpozději od 1.2.2010.
Upravil slonci dne 08.12.2009 13:57
No až si s něčim nebudu vědět rady (složitější oprava), tak bych třeba servis i navštívil. Jinak to bude zřejmě někde kousek od mojí práce, tak až to rozjedete, napiš - stavim se na kukačku
Servis by nekdy bodnul,ale asi jen na slozitejsi veci jako vymena lozisek atd. oleje,filtry,svicky si menim sam. U zlabka je celkem dlouha cekacka a ceny uz taky nejsou moc priznive.
Ale co bych uvital je prezouvani a prodej pneu s vyvazovanim na letmy kolo.
Aktualne 1250 GSA HP
Myslim, ze zakladni problem servisu BMW je prave Praha. Bychl, Invelt, Carservis... ja a hodne dalsich bych nesmirne ocenil servisy mimo prahu, dostupnejsi. V mym pripade severni Cechy, Ustecko, Liberecko. V pripade jinych koncu republiky zase druha strana. Ale dalsi servis v Praze je podle me tahani drivi do lesa.
Kdo nechce do BMW, ma Carservis jako perfektni variantu na urovni.
Jen muj nazor.
nevím nevím jezdím už 6 let za honzou žlábkem a mám k němu důvěru, tak to by mě musel někdo nějak přesvětšit, cenou a hlavně kvalitou odvedené práce a v neposlední řade přístupem
Upravil basto dne 08.12.2009 12:58
basto napsal(a):
nevím nevím jezdím už 6 let za honzou žlábkem a mám k němu důvěru, tak to by mě musel někdo nějak přesvětšit, cenou a hlavně kvalitou odvedené práce a v neposlední řade přístupem
jj.. znamenalo by to konkurovat panu Zlabkovi + jsem koukal ze BMW motoklub ma nejaky vlastni servis ci co...
co treba zajima mne, je nejake spolecna dilna nebo neco takovyho.. jen s par lidma... v Praze.
Mame neco takoveho s Morabem v kanclu... ale spis co se tyce vybaveni 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nechceš na Vysočinu? Odsud je to z ruky na všechny strany (přes 110km).
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ono jde o to, že ten servisman je z okolí a teď to dělá formou garážové opravy. Může brát pouze 1 motocykl na víkend. Já bych mu chtěl nabídnout prostory, aby se mohl realizovat. V tuto chvíli je schopen opravovat veškeré BMW - boxery i řadové. Dílna nebude v centru - Invelt,Žlábek, ale na okraji,potažmo na okruhu. Já sám třeba mám barák,ale nemám garáž. Tzn. pro mne je stěžejní moto na zimu někam uskrýšit. A když je to navíc 24h hlídané, v teple a na zavolání mi moto připraví na sezónu,proč ne? Minulý rok jsem měl u Žlábka GS na celkovou prohlídku a výměnu tělních tekutin. Stálo mne to 6500 Kč. Na to samé bych se prý dostal v Inveltu.Myslím si, že bychom se mohli dostat tak na 4 tis. Já jsem zaměstnán velice dobře a toto mě živit nebude. Chtěl bych jen aby to uživilo mechanika,zaplatilo nájem a vložené peníze - diagnostiku na 1200, 2 plošiny a nářadí.Byl to jen můj nápad. Klidně mi to rozmluvte.Mohli by se tam třeba montovat BEGRY apod.BigHusky je také daleko, nebo doplňky z TT. Budu rád za každý příspěvek.
Já si myslím, že šanci to má, ale je potřeba nabídnout něco navíc, co nemá Žlábek a spol. Samozřejmě nižší cena je asi potřeba. Třeba ta montáž všeho možného, co by lidi potřebovali by možná šanci na úspěch měla, vyvažovačka na zadní kolo taky.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Já jsem rozhodně pro a pokud budeš mít seriozní jednání a kvalitní služby bez ochcávek,tak s mou návštěvou počítej.Je mi jedno jestli pojedu do Carservisu nebo k tobě,ale tam mě nechtěj nechat dívat na tu práci,tak mám celkem nedůvěru.Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jsem z Plzeňska a tady prostě nic není !!! Takže když se potáhnu do Prahy, budu preferovat ZACHÁZENÍ SE ZÁKAZNÍKEM, OCHOTU, KVALITU a CENU... Pokud toto nabídneš, už mám tím pádem kam jezdit... Co se týká ubytování na zimu, kdyby to bylo za rozumný peníz a skutečně hlídané, rovněž bych obětoval 2 cesty autobusem (před a po zimě)...
Tak začínám být trošku optimista. Volné prostory bych měl mít od 1.1.2010. Pokud se najdou nějací lidičkové na zazimování,budu rád. Není problém hodit do Plzně!
Montáž čehokoli přineseného i dílů nebo náplní by neměl být problém. S vyvažovačkou zatím nevím, nájem+nářadí a hlavně SW na 1200 něco stojí. Nicméně komplexní služby by měly být samozřejmostí. Kamarád má pneuservis i s vyvažovačkou. Tzn. sundáme a odvezeme. Kamarád, který to asi celé zastřeší živností má vlastní lakovnu. Stříká vše od plastů až po hliník. Mám od něj stříklé blastry a vypadají jako z fabriky.Mám i človíčka,který vaří hliník-stupačky apod.
Sledujte stránky,dám vědět co a jak.
Děkuji.
Hoši hoši, zdá se mi, že tady někdo dostal blbý nápad. To je jako když se narodí blbé dítě. Taky s tím nic neuděláš.... Rozeberu proč...
Budeš-li mít výrazně nižší ceny, obávám se, že nebudeš vydělávat a tvořit zisk. Myslím si - po letech podnikání, že nastanou i problémy a pak musíš tvořit rezervy. Zde z čeho? Navíc - donesené díly. To je cesta do pekla. Lidé jsou obecně vychcaní zmetkové a s tím, obávám se, nepočítáš. Myšlenka konati dobro - uživit kamaráda, je akorát způsob jak se nasrat a přijít i o kamaráda. On si bude přihřívat polívčičku a ty budeš vyžírat průsery. I takové to může být. Na to aby to fungovalo bys musel mít sakra kliku na lidi. A i kdyby, tak si pak mechanik najde třeba vychcanou babu, aje to zase v prd...
Ale nic, alespoň držím palce :-)
Já bych si osobně nějakému nadšenci( a to ty asi budeš) nic drahého nesvěřil.
Něco se Vám tam podělá a pak mi to budou co? Splácet? Asi ne...
A navíc vše co je o nadšení, většinou netrvá moc dlouho, ono se pak z toho stává starost a to už nebývá zábava, takže nadšení přechází.
To jsem pesimista, co :-) Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
machradek napsal(a):
Hoši hoši, zdá se mi, že tady někdo dostal blbý nápad. To je jako když se narodí blbé dítě. Taky s tím nic neuděláš.... Rozeberu proč...
Budeš-li mít výrazně nižší ceny, obávám se, že nebudeš vydělávat a tvořit zisk. Myslím si - po letech podnikání, že nastanou i problémy a pak musíš tvořit rezervy. Zde z čeho? Navíc - donesené díly. To je cesta do pekla. Lidé jsou obecně vychcaní zmetkové a s tím, obávám se, nepočítáš. Myšlenka konati dobro - uživit kamaráda, je akorát způsob jak se nasrat a přijít i o kamaráda. On si bude přihřívat polívčičku a ty budeš vyžírat průsery. I takové to může být. Na to aby to fungovalo bys musel mít sakra kliku na lidi. A i kdyby, tak si pak mechanik najde třeba vychcanou babu, aje to zase v prd...
Ale nic, alespoň držím palce :-)
Já bych si osobně nějakému nadšenci( a to ty asi budeš) nic drahého nesvěřil.
A navíc vše co je o nadšení, většinou netrvá moc dlouho, ono se pak z toho stává starost a to už nebývá zábava, takže nadšení přechází.
To jsem pesimista, co :-)
Bohužel ti musím dát částečně za pravdu. Lidi jsou problémovej tvor. Ne všichni jsou poctiví a ne všechno se může dařit tak jak by jsi si přál...
Já se touhle myšlenkou (motoservis) zabývám už přes rok. Taky jsem hledal prostory atd. Pak do toho přišlo stěhování a další komplikace. Ale teď jsem stěhováním získal prostory na vlastním pozemku a můžu pokračovat. Jenže jsem mezitím dělal u kámoše v motoservisu a můžu ti říct,že to fakt neni jednoduchý.
Nejde o práci i když se občas taky objeví lahůdka,ale spíš jde o komplikace kolem vyčůraných lidiček. Například ti přivezou nepojízdnou moto a tvrdí,že neví co tomu je. Jenže to ví moc dobře,už je vyhodili ze dvou servisů kde se v tom pohrabali a pak máš peška ty... A podobně. Neříkám,že jsou všichni takoví,ale jsou tam problémy o kterých ti nikdo neřekne a pak se jen divíš.
Přeju ať se vše daří podle tvých představ SLONCI. Znám tě osobně a vím,že jsi fajn člověk,co drží slovo.Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
[Já bych si osobně nějakému nadšenci( a to ty asi budeš) nic drahého nesvěřil.
[/quote]
Machradek:
Nevím,co si představuješ pod pojmem nadšenec??! Já jsem stavební inženýr,zaměstnaný jako ředitel provozní jednotky u 2. největší stavební firmy v republice.Rozhodně na tom nejsem finačně tak,že jsem nějaký šmudla,co si něco vezme a nezaplatí!!!!!
Jestli mi to chcete zošklivit tímto typem příspěvků,tak pokračujte.Pouze jsem chtěl reagovat na situaci v oblasti servisů a služeb. Podle mých informací, které mám z první ruky, jsou díky "finanční recesi" servisy, které mají vysokou režii ,nuceni propouštět drahé techniky a přijímat absolventy z učení. O výměnách dílů deklarovaných za nové apod. se raději zmiňovat nebudu ( vlastni zkušenost s BMW ). Chtěl jsem jen nabídnout člověku, který to dělá půl života a je to i jeho koníček dělat dál to,co ho baví,aniž by mu někdo nařizoval dělat různé "prasárny".
Myslel jsem si,že komunita kolem motocyklů a hlavně BMW jsou fér lidé, kteří mne nebudou chtít napálit. Když se ještě vrátím k té narážce o svěření drahé věci-já chtěl samo založit s.r.o.
Já na své motce umím tak akorát nalít benzín a dolít olej,nemám na nic jiného čas ani prostory. Myslel jsem si, že takových lidí je víc.
Zřejmě jsem vyjímka.
machradek napsal(a):
Budeš-li mít výrazně nižší ceny, obávám se, že nebudeš vydělávat a tvořit zisk. Myslím si - po letech podnikání, že nastanou i problémy a pak musíš tvořit rezervy. Zde z čeho?
naprosty souhlas...
odpovednost bude mit 100%ni, penize na rezervy a investice male.
17 cm
slonci napsal(a):
[Já bych si osobně nějakému nadšenci( a to ty asi budeš) nic drahého nesvěřil.
Machradek:
Nevím,co si představuješ pod pojmem nadšenec??! Já jsem stavební inženýr,zaměstnaný jako ředitel provozní jednotky u 2. největší stavební firmy v republice.Rozhodně na tom nejsem finačně tak,že jsem nějaký šmudla,co si něco vezme a nezaplatí!!!!!
Jestli mi to chcete zošklivit tímto typem příspěvků,tak pokračujte.Pouze jsem chtěl reagovat na situaci v oblasti servisů a služeb. Podle mých informací, které mám z první ruky, jsou díky "finanční recesi" servisy, které mají vysokou režii ,nuceni propouštět drahé techniky a přijímat absolventy z učení. O výměnách dílů deklarovaných za nové apod. se raději zmiňovat nebudu ( vlastni zkušenost s BMW ). Chtěl jsem jen nabídnout člověku, který to dělá půl života a je to i jeho koníček dělat dál to,co ho baví,aniž by mu někdo nařizoval dělat různé "prasárny".
Myslel jsem si,že komunita kolem motocyklů a hlavně BMW jsou fér lidé, kteří mne nebudou chtít napálit. Když se ještě vrátím k té narážce o svěření drahé věci-já chtěl samo založit s.r.o.
Já na své motce umím tak akorát nalít benzín a dolít olej,nemám na nic jiného čas ani prostory. Myslel jsem si, že takových lidí je víc.
Zřejmě jsem vyjímka.
ale machradek ti to pise naprosto ferove imho....
podle mne to neni vylozene spatny napad, ale pozor.. ma dost rizik.
Upravil hicks dne 09.12.2009 12:24
17 cm
Já osobně si myslím že je to dobrej nápad! když budeš sedět na zadku nikdy nic nedokážeš. takže se nenech rozvyklat názorama jinejch a uskutečni si svuj sen! A až časem zjistíš jaký to má ohlas , já ti držím pěsti!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Slonci: Osobne ti fandim, protoze pristupem v Carservisu i v BMW jsem byl ponekud zklamany (mel jsem pocit, ze si mnou za chvili zacnou vytirat (_*_) )
Pokud do toho pujdes, budes mit dobry zazemi, diagnostiku, kvalitniho technika/mechanika a nebudes si za hodinu prace uctovat 900, tak milerad budu moto davat k tobe.
Nechtěl jsem zde nikomu prvoplánově kazit náladu popřípadě ho nasírat. Jen mě přišlo, vzhledem k tomu "že tě to nemá živit" jak jsi psal, minimálně divné... :-) A navíc jsou tam úskalí, jako ostatně všude :-) kde děláš s lidmi...
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...