Nemate nekdo zkusenosti s helmou od BMW mislim tim Enduro helmet,zajimalo by mne jestli se nemlzi a jak je to z hlucnosti.Hledal jsem nejake testy ,ale nic jsem nenasel.
BMW GS 1200 adventure
jencekgs napsal(a):
ITCHy vem SCHUBRTKU, určitě nebudeš litovat. Vždyť nemusíš mít všechno BMW ne
Jo ja vim ze ta schubertka je nejlepsi ale ta od BMW je jeste asi o 2000tis levnejsi tak to chcu poradne zvazit pro kterou se mam rozhodnout.Potrebuji vedet od nekoho jake ma zkusenosti s touto helmou.
BMW GS 1200 adventure
Citace
Denně tady potkávám lidi co jezdí v BMW i Arai Tour-X, Shoei má pár lidí taky, tu Uvex jsem ještě neviděl. Skoro všichni na to nadávají. Ti, kteří koupili BMW, by chtěli Arai, ti co mají Arai, říkají že je špatná taky atd. BMW prý má tak ****ní aerodynamiku díky štítku, že rve hlavu nahoru, Arai má zase špatný zorný pole a mlží se, Shoei je hlučná a mlží se. Všechny mají jednu zásadní nevýhodu - zkuste si do ní dát normální MX brýle a uvidíte. Představa že někde sundáváte plexi abyste se projeli offroad je nesmysl. Je to ve všech případech kompromis a ve všech případech je to dělané jako že budete jezdit jen s tím plexi a ne s brýlema. Ale zkuste jet za kamarádem po prašné cestě a uvidíte že bez brýlí to prostě nejde. A na ježdění po silnicích jsou podle mě rozhodně lepší vyklápěčky. Můj názor je - buď klasickou offroad helmu s velkým průzorem a dobrou aerodynamikou nebo vyklápěčku.
Tomáš řekl.Pravdu má ten chlapec!!!
Mam Uvex Enduro, lehka, nemlzi se (jen kdyz je kolem nuly), ve vysokych rychlostech je ok a MX bryle do ni taky jdou narvat bez nutnosti sundavat plexi...
Zdar ve spolek jezdím v helmě BMW a nemyslím si že by nějak extra rvala hlavu nahoru! a to jsem jel i hodně rychle joooo hlavou ti to trhne když máš na tacho 150 a potkáš nákladˇák to jo! jediný mínus je že nejde vyndat vnitřek jinak spokojenost.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal(a):
Zdar ve spolek jezdím v helmě BMW a nemyslím si že by nějak extra rvala hlavu nahoru! a to jsem jel i hodně rychle joooo hlavou ti to trhne když máš na tacho 150 a potkáš nákladˇák to jo! jediný mínus je že nejde vyndat vnitřek jinak spokojenost.
Kolik si za ni daval penez?A jak je to z mlzenim ,ma to nejakej pinlock?
BMW GS 1200 adventure
servisak napsal(a):
Kolik si za ni daval penez?A jak je to z mlzenim ,ma to nejakej pinlock?
Nevím neplatil jsem ji byla jako dárek k moto!a nemlží se používám na leštění kouzelnej harřík Clarin!a nevím co je to pinlock??
... servis a diagnostika BMW Motorrad
její nesmírná výhoda oproti bmw evo4-5 je v tom že se opravdu nemlží, zase je ale do ní potřeba kukla protože zespodu táhne (proto se nemlží) co však nechápu je to že se mi otevírá za jízdy tak kolem 150 a to nepravidelně (zřejmě při silnějších poryvech větru) jaké máte s tím zkušenosti?
jinak asi bych do ní už nešel a koupil bych evo na cestu...
TAKE IT EASY
Po dvou velkych cestach do Iranu a Maroka mam dojem, ze se vyplati na 100%, pokud pojedete do podobnych teplych mist. Po trase s plexi a pak se ulozi do vaku a nasadi bryle. Montaz behem 10s, co do enduro funkce jsem nemel ani se zornym uhlem ani s rychlym vysychanim zadny problem. Mam ze drive jednu levnou enduro Uvexku, takze bylo k cemu porovnat.
Je pravda, ze pri prejezdu hor pri teplotach pod 10st a nize je potreba kukla.
Upravil Doc dne 12.12.2009 13:15
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
3X napsal(a):
itchy, už jsi ji zkoušel? je totiž dost úzká
Jo zkousel a mas pravdu trochu boli usi jak to davas na sisku,ale uz jsem rozhodnut koupim C3 .Bude to pro mne dobra varianta jak na bramboru tak i na skutr,dene totiz na nem jezdim do prace a to i v desti asi 50km,
BMW GS 1200 adventure
To velká gratulace, tak se v ní běž alespoň proběhnout
Já už mám doma ty TKC
Tak je Rabla dostala k výročí, zítra ji mám přesně rok
Splněný sen moje 1100GS