Už druhú zimu som sa dal rozoberať moto, lan tak z nudi. Celú sezónu ma to ani nenapadne, ale keď vidím tie plastové uchytenia všetkého možného, v noci sa strhávam zo sna. Predstava ako časom sa začnú tie úchyty ulamovať mi nedáva spať. Držiak chladiča na pravéj strane je už poriešený z TT a na ľavej strane som to poriešil takto. A keď som to rátal výde to na neakých 10eur + poštovné:
org.uchytenie
moje uchytenie
Prehodí sa len z org. držiaku pružná gumička. Keď som to rátal výde to na neakých 10eur + poštovné.
Upravil siso dne 11.12.2009 21:33
siso napsal(a):
Už druhú zimu som sa dal rozoberať moto, lan tak z nudi. Celú sezónu ma to ani nenapadne, ale keď vidím tie plastové uchytenia všetkého možného, v noci sa strhávam zo sna. Predstava ako časom sa začnú tie úchyty ulamovať mi nedáva spať. Držiak chladiča na pravéj strane je už poriešený z TT a na ľavej strane som to poriešil takto. A keď som to rátal výde to na neakých 10eur + poštovné:
ja Te chapu.. doufam, ze letos take bude rozebiraci kontrola.. ale nejak zatim nevim kde
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tryskac napsal(a):
pridám tiež nejaké drobnosti : zadný podblatník
Cuss cuss, ten kryt se mi moc libi, dyz jedu offroad mam centralni pruzinu plnou blata atd ... das nejake dalsi foto a popis..navod ..
Budu Ti moc vdecnej Diky Tomas
Za todle se mi ty prachy nechce davat .. http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-66049453130018_2085_4816279
Jedu i když jízda dále zdá se býti nemožná !
je to uchytené na dvoch skrutkách: spodnej tlmičovej a skrutke čo drží plastový kryt hadice a kábla ABS. V prípade potreby je možné použiť aj skrutku upevnenia gumového klzáku reťaze. Materiál plechový základ a plast s bandasky od oleja. Poradí mi niekto ako vložiť fotky priamo aby som ich mohol dať naraz viac a nie ako prílohu - skopírujem zo svojho PC, chcem vložiť medzi IMG a to mi nejde
Tryskac přiložený následující obrázek:
Tryskac napsal(a):
pridám tiež nejaké drobnosti : zadný podblatník
Za toto tě musím pochválit-podobnou věc dělá Wunderlich, tak jsem napsal Ježíškovi, ale vys...al se na mě-prý si to musím koupit sám .
Ale docela mě na tétvé fotce pobavila nádržka na brzdovku....
Mikes
Nově s KTM... :-)
Mikes v čom Ťa pobavila nádržka ? V tom, že je tmavá kvapalina alebo v tom ,že kvapalina nepreteká vrchom? Alebo ...
Petr dík za radu, takže to nejde sem dať priamo z PC, ale musím to niekde zavesiť
Prečo tú druhú foto to "nakreslilo" podstatne vačšiu ako v zdrojovom súbore. No aspoň vidno ako vyzerá TKC po 9,5 kkm pri tlaku 1,5 až 1,8 at.
Upravil Tryskac dne 28.12.2009 22:08
>Tryskač;Zdravím ve spolek.Jenom taková myšlenka:nejsou ty plastový držáky chladiče záměrně dělaný takto ,jako slabší článek? Při pádu moto aby prasky držáky a chladič,,uhne" ;aby v případě Tvých pevných držáků při pádu aby se třeba nevytrhlo kus chladiče ;jinak to máš pěkně provedeno ale bacha na to.
Díky, parádní vychytávka, mám teď zkouškový tak si myslim ze tak za 14 dni na to taky mrknu a pobastlim něco plast teda z kanystru ... nebo nejakej jinej napad ?
Kim, nie som autorom aludržiaka chladiča. No myslím si, že pri nejakom páde Ti pevnejšie držiaky,padáky a atd. ochránia moto od poškodenia a pri inom páde Ti to isté príslušenstvo môže spôsobiť viac škody, ale takých pádov je menej. Výhoda kovového držiaka je v tom, že sa pri páde najskôr ohne a nezlomí ako plastový. Inak neverím, že výrobcovia pri konštrucii myslia na minimalizáciu škôd pri páde ich zaujíma ako to čo najjednoduchšie a najlacnejšie vyrobiť- preto toľko plastov.
Bulvic pozor pri výrobe kovovej časti aby sa pri prepružení nedostala do kontaktu s nádržou ja som to skúšal pri demontovanej pružine. Materiál vrchu by bol lepší nejaký "gumenejší" aby mohol ísť viac k nádrži.
Tak trochu souhlasím s tím že ne všechno pevnější a hliníkový je IN. Mám pocit že když praskne ten plast držák povolí vlstně chladiči se pohnout. Hliník se ti naboří do žeber a prorazí jej. Snadnějc chladič přisponkuješ než zavaříš.... Ale neznám podrobnosti - jen myšlenka ke které jsem došel po mnoha mých tuningových výmyslech - ne všechno je lepší než orig.
Dakar 650, HusaberG
Tryskac napsal(a):
Kim, nie som autorom aludržiaka chladiča. No myslím si, že pri nejakom páde Ti pevnejšie držiaky,padáky a atd. ochránia moto od poškodenia a pri inom páde Ti to isté príslušenstvo môže spôsobiť viac škody, ale takých pádov je menej. Výhoda kovového držiaka je v tom, že sa pri páde najskôr ohne a nezlomí ako plastový. Inak neverím, že výrobcovia pri konštrucii myslia na minimalizáciu škôd pri páde ich zaujíma ako to čo najjednoduchšie a najlacnejšie vyrobiť- preto toľko plastov.
Bulvic pozor pri výrobe kovovej časti aby sa pri prepružení nedostala do kontaktu s nádržou ja som to skúšal pri demontovanej pružine. Materiál vrchu by bol lepší nejaký "gumenejší" aby mohol ísť viac k nádrži.
Ok dik skusim nejakou pevnejsi gumu ...
Právě jsem dovpáchal nástavce na řídítka 60mm nahoru. Super jen jsem to utáh tak sem si vlez do stupaček. Konečně se nehrbím jak paragraf. Hurá. Pro ostatní potenciální zvyšovače. Hadice spojky OK (jde popotáhnout), kabely vlevo je potřeba převázat ale vyjdou, vpravo OK, plyn OK, jediná věc vo nedošáhne je hadice brzdy při plném rejdu vlevo moc šponuje. Zítra vyrobím delší.
Tryskac napsal(a):
Na 800GS je fakt málo miesta na vercajk a podobne. Tak som trochu upratoval najprv vzadu pod sedlom.
stav pred
a stav po preložení konektoru a odpílení druhého radu kolíkov. Teraz sa tam v pohode aj s rezervou vmestí lekárnička.
chvalim.. cista, pekna prace.
Ja zatim nevim, co tam narvu. Lekarnicku mam uz pod sedlem...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2