Zdravím, má někdo zkušenosti s touhle botou? http://www.bohemi...ra-mud-wp/
Cena vypadá přijatelně, ted mam silnicni diadory a jsou celkem dobrý, tak se chci zeptat co tohle? Chci to na cestovani a lehky offroadek na cestach (sotolina atd...)
Pokud ti to pomůže, já mám v podstatě totéž, jen je tam jiná podrážka (mám trial verzi). Bota není klasicky MX, tomu odpovídá i pevnost. Na druhou stranu, neměl jsem zatím v terénu (mám 800GS, nikoli mx nebo ostré enduro) problém, naopak mě bota už asi 8x hodně dobře podržela.
Přesky jsou ok, poštelovat jdou dobře, bota je pohodlná a dá se v ní být bez problémů celý den. Není v ní zima, má nepromokavou botičku, se kterou se moc neunavuji
Mám jí jednu sezonu (cca 4000km na asfaltu a cca 2000 mimo asfalt) a zatím bez poškození. Nemám jí co vytknout, snad jen, že by se mohla sama umýt a nemusela by pouštět vodu vůbec i bez botičky
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Ještě mě napadá jedna věc:
kamarád má Diadoru se stejnou podrážkou a odlepila se mu špička (myslím, že mu boty byly hodně natěsno a to tomu pomohlo, terén taky), ta moje trial verze má v podstatě mx podrážku a bota je k tomu našitá. To je asi jediné, co by možná mohl být problém, ale zase jiný človík má TCX takovou podrážku a drží luxusně....spíš je to kus od kusu asi a neměla by ti být bota vysloveně malá.
Hele mě jde o to že ted mam Diadora Eagle... proste silnicni boty co jsem mel na SVcku... ted jsem koupil Bawo a chci cestovat a obcas se mrknout i do terenu a na to by asi nebyli nejlepsi takze menim jde mi o to abych v tom moh vydrzet, neco v nich ujít... a aby byli pohodlny
mám podobné, stone 3 a už je nechci!!!!!! Možná jsem měla smůlu, protože mě trápí hlavně jedna, která se mi podél toho našitého štítku "MULTI FLEX" zlomila a tlačí mě do kotníku. Ale v podstatě, jakoukoli louží projedu, tak mám mokro, není to žádná tragédie, díky té botičce, to je fakt, ale pak je doma 2 dny suším. Po každém sušení je mažu voskem, no hold už mám vybrané jiné, jen se rozhodnout jestli s botičkou nebo bez.
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)
Honzo,po koupi GS,jsem vletěl do obchodu a koupil první endurácké boty v kterých by se dalo jezdit i ujít pár km na nějaký ten výšlap apod.
Koupil sem tedy zrovna takové Diadory,jaké jsou na snímku.Můj názor apostřehy:-gumová podrážka drží i přesto,že řadím právě špičkou gum.podrážky
-botička vnich žádná není,je tam prý membrána,která ale nezadrží vodu zcela.Při větším lijáku,nebooffroud ježdění(brody,potoky atak),máš nohy mokré.
-vlhké jsou i vlétě,při pařácích,ale to asi vkaždé uzavřené botě
-idelně fungují,když je sucho,10-15 stupnů a chseš vyrazit na nejakou zříceninu s výšlapem.
s mech.zapínání,žádný problém
-jen by mohly být víc vystuženy plasty.Přítel mé dcery spadl,mněl podobné boty,avie mu přejela nohu a na dvakrát zlomila.Otázkou zůstává,zda by se tomu předešlo,kdyby mněl celoplastové krosové boty?
ZÁVĚR:Až si budu kupovat jiné boty,budou stopro nepromokavé a pevnější,i za tu cenu,že sebou povezu jiné boty na turistiku.Geeso je přeci velká motorka,tak je uvezu.
Rozhodnutí,je na tobě a není lehké.Cena lákavá,boty vzhledné,lehké,kožené,ale pořádně to zvaž!!!
Toho praskání se taky trochu bojim, ale mazal jsem poctivě hned po koupi a pravidelně, když mám pocit, že to je žádoucí a zatím fakt v pohodě. Mokro je hned v každých mx botách, pokud vím, navíc v mx se nedá chodit. prostě čím víc plastových výstuh, tím víc pevné a tím pádem.....
Botička je něco, jako tlustší ponožka, já jí nepoužívám a mokrá noha mi nevadí, nebo existují Gore-tex ponožky. (trial verze je okolo 5tis a botička tam je)
Pro mě rozhodla cena, měl jsem ty boty za nějakých 2500,-.
Určitě existují lepší boty, určitě neexistují dokonalé boty. Promokavost bude ve všech enduro botech (pak se dělají kompromisní boty, které nepromokají a jsou spíše turistické), ve vedrech budou vlhké taky všechny.
Jinak je tu hromada vláken s roznými druhy bot a doporučeními, chtělo by to pročíst. Navíc hraje roli použití, já mám do Alep a podobných destinací turistické boty a na kratší cesty a off tyhle trial Diadory.
jestli je to na mě- to praskání, tak mi nepraskly, jen se pod tou nášivkou skrčila ta kůže a nic s tím nenadělám, můžu rodnat, jak chci, jak je obuju, tak je to tam a při chůzi mě to prostě dře do kotníku, nebo při delší jízdě ve stupačkách. Na silniční cestování a vedra mám jiné boty.
Ale brzy vyměním i tyhle diadory
Tak to máš pravdu, taky se mi trochu zprohýbaly, ale zatím to je spíš pohodlnější.
Mimochodem, máš nějaké konkrétní botky vybrané? Enem by mě zajímal výběr
Jojo, to vypadá pěkně, botičku bych asi moc neřešil, aspoň mě se víc osvědčily ponožky...s botičkou je mi totiž bota jen tak tak a bez botičky zase celkem velká. Navíc jsem botičku použil jen párkrát když byla vysloveně zima, jinak to jistí v mokru ty Gore-Tex ponožky.
no taky si říkám, ale co já se už kvůli toho načetla , u těch TCX je gelová botička, u svých diadora je tam jakási no nevím jak to nazvat, ale šlapku to má z jakési hnoty, co drží vodu pod ní, tak jen kvůli tomu uvažuju. ALe gore ponožky by mohly mít stejný efekt jen s výhodou snadnějšího praní a rychlejšího schnutí.
No ještě nejsem zcela rozhodnutá. Někdo píše jedině s botičkou, někdo že je to jedno, už jsem slyšela i názor, že bez botičky je snažší řadit, ale když má člověk plastovou botu, tak je to asi jedno.
neotočila v kotníku, tak teď jsem z toho jelen úplně
jsem si myslela, že takové boty se používají právě aby se mi v nich nic, nebo pokud možno téměř nic nestalo, vím, že to není brnění, ale jsem si taky myslela, že vnitřní botička je pro pohodlí
Upravil moranka dne 28.12.2009 11:48
jo ale u těch tcx vypadají botičky úplně jinak, jen takové bačkůrky, něco jak šla Dášenka včera k vleku ne samozřejmě to je žert