Čau kluci, máte někdo dobrý typ či radu na návod, jak si doma vyrobit nástavec na plexi na R1150GS??
Při delším cestování docela fouká a myslím že tak 5cm navíc by nebylo naškodu. Zejména bych ocenil typ na přichycení ke stávajícímu plexi.
Jo a jedna všetečná otázka na závěr: pasuje plexi z adventura na užovku bez nějákých zásadnějších úprav???
Dík jo a taky se omlounám za založení nového tématu, ale něják jsem nemohl ty vaše vynálezy najít
Jedla
PS1: omlouvám se za trošku sníženou kvalitu výřezu z fotografie trošku nižší kvality
PS2: a kamarádovi se omlouvám za paparazzi foto ...a že jsem ho bez autorizace a bez skrupulí zde uveřejnil
(Honzo o některý z vývojově dokonalejších bratříčků prvního prototipu mám stále zájem )
Upravil prezi dne 29.12.2009 18:48
Jsou tam rozcapenější držáky s delšíma šroubama.
Nástavec na plégo jsem si dělal sám. Nevypadá to nic extra ale maká. Dodám foto, musím do garage.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Mám tam plexi z adv a tenhle kousek mi chyběl. Jezdím v kšiltovce a trochu to blbne až tak od 140. Měřím 175.
Pavel GS vyletnik přiložený následující obrázek:
[37.6Kb]
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
jardas napsal(a):
Plexi z adventure na 1150gs jde,ale musíš vyměnit i držáky za širší z adventure.Já to tak mám,ale nic tím nezískáš.Fouká stejně jako u normálního.
Fouká míň na ramena.S orignálním plexi mi turbulence s rukama lomcovaly tak silně,že za silného větru jet rychle po dálnici,znamenalo riskovat nějakou nepříjemnost.Po výměně za plexi z adventury a doplnění o nástavec TT je po problému.Žádné turbulence,za plexi je jak za pecí a i v chladném počasí jezdím s otevřeným plexi na přilbě.Prostě nefouká.
prezi> tak tuhle zalezitost uz delsi dobu resim a zatim nevyresil. mas i nejakou paparazzi fotku novejsich bratricku? ja si na design moc nepotrpim, ale tohle je preci jenom jak pest na oko
Prezi díky
Chlapi je to provizorka s kterou jezdím už půl roku. Už mám mustr plexi, jen řeším uchycení. Nechtěl jsem vrtat do origo pléga.
PS: Měl jsem na to 2hodiny, tak to byl fofr, ale je to hrůza, to přiznávám
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs> super, tak az to poresis, tak sem urcite dej fotku, myslim, ze by to jedenactkare hodne zajimalo - vyresila by se tim jedna z mala slabin 11ky
já mám tohle, je to fuknční a poměrně jednoduchý uchycení. Jezdil jsem s tím i na transalpu. Je ale třeba upozornit, že když se takhle prodlouží plexi, tak je i víc namáhaný, prostě to s tim třepe jak blázen, tak jsem s tim poslední rok nejezdil. Vadilo mi, že když se to prodloužilo tak jsem v terenu nebo pri pomalý jízdě, nevidel pořádně na přední kolo. Mám teda ten vetší s tou dírou uprostřed, asi by byl lepsí ten nižší.
Rozdíl mezi adv plexi a normalnim, není tak markantní. Oboje vyzkoušeno. Na adv blbý, že nejde štelovat sklon, ten origo mi šel přímo do helmy, na uzkym plexi je dobrý, že se dá štelovat, ale mohlo by byt širší. Podle mýho názoru menit origo uzky za adv asi nemá smysl. Spíše bych šel třeba do plexi od givi, takový to dvoudílný, jak se dá posouvat.
Upravil Kubicek dne 29.12.2009 23:22
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
To dvoudílné plexi, jak se dá přestavět na výšku tady už někdo v jiné diskusi komentoval a také žádné velké nadšení. Tuším, že výrobcem je MRA.
Jsem rád, že slyším, že plexi z ADV na normální 1150 nemá význam, protože jsem chtěl taky jít touhle cestou.
Já mám zvýšené plexi od firmy Ermax a není to špatné. Na hlavu mi netáhne, ale mohlo by být širší, fouká mi na ramena, na dálnici je to nepříjemné - měřím 195.
Pošilhávám po tomhle, ale zatím nemám žádné reference. http://www.motosp...20743.html
Kdysi jsem našel na netu plexi, které bylo proti originálnímu vyšší a nahoře bylo taky rozšířené - ten tvar se mi líbil, ale ztratil jsem ten odkaz
tu je jedno "brutální" pripevňuje sa iba nasunutím na gumené vedenie - v teréne sa rýclo demontuje. Je to zaťial druhý prototyp - ešte sa to celkom nevyrovnalo závetriu na Strome
No já měřím 170 a neschovám se ani za uzkým origo ani za adv, tam mi prostě ten sklon nevyhovuje. Jo to dvoudílný je od MRA.
JardaS může poreferovat, jaký mel pocity z uzkýho na mojí mašině, on tam má plexi z adv. Jediny, že trochu mín fouká na ramena, výškově je to ale asi stejný.
jinak jsem jeste vyhrabal nejaky foto toho deflektoru
Kubicek přiložený následující obrázek:
[208.27Kb]
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS