Hledám 1-2 spolujezdce pro cestu v druhé pol. května na Balkán .
Trasa - Maďarsko, Srbsko,Bulharsko, Turecko -Istanbul, sever Řecka (Thessaloniki), Albánie, Makedonie,Chorvatsko a dál na sever domů.. Můžu na to obětovat 5 dnů dovolené + dva víkendy,celkem tedy 9 dnů. (odjezd v pátek odpoledne ,celkem tedy 9,5 dne)
První třetinu cesty (do Istanbulu 1700 km) předpokládám po dálnici a cestách 1.třídy, za 2,5 dne, aby se trochu nahnal čas a kilometry, zbytek pak už ve výletním tempu. Celková délka trasy cca 4500 km. Přibližně ve stejné době se na Balkáně bude vyskytovat Vjetrník se svou ekipou,tak můžeme event. dohodnout někde společný piknik..
Upravil bluesbery dne 02.01.2010 14:01
Jasně, je to cesta jen pro ocelové zadky , je to stoprocentní naplnění hesla : Cesta je cíl.. A vůbec nemám obavy, že z toho nebudu nic mít, právě naopak..
Letos plánuji Řecko taky. Termín ale určitě v září a přibližně dvojnásobný počet dnů. Tohle hltání kilometrů v takových končinách je z mého pohledu hřích. Být v Řecku a nepodívat se, jestli nezbyl někdo z bohů na Olympu a jestli fakt visí deska s nápisem
Souhlasím s tebou Radošku, že v Řecko je studnice antických památek ale aby je člověk zhlédnul všechny , musel by se na půl roku nastěhovat k DOCovi a od něj podnikat každodení vyjížďky.. Ale i na trase, kterou mám vytipovanou, se najde spousta historických památek, už jen třeba v Istanbulu a Soluni (Thessaloniki). Jsem časově limitovaný a tak se holt budu vždy kochat jen chvíli a do vytipovaných lokalit se časem vrátím . (Pokud bude krize na ústupu, třeba už na podzim.. )
Upravil bluesbery dne 02.01.2010 15:26
[quote]starosta napsal(a):
Nechci bejt rejpal,ale taková cesta na 9 dni je pěknej nesmysl to jen pojedeš a nic z toho nebudeš mít.[/qu
A co bys s toho chtěl mít,když cestuješ na motorce tak chceš jet každý den a hltat kilometry,jinak jeď s cestovní kanceláří a možná s toho budeš něco mít,ale s motorkama to nebude mít nic.
Máš představu finanční stránce?A ještě ostatní věci jako třeba spaní-hotely,nebo stany a tak?Věc pro mě například dost podstatná,protože tohle všechno docela ovlivní právě tu cenu...
Pred 2 roky jsme jeli balkan 4500km za 10 dnu a uplne v klidu.A to jsme se v albanii pul dne zdrzeli opravou motorky.Letos 6000km,11zemi za 16dnu,ale to jsme se obcas neskutecne flakali.Nechalo se to urcite jet za 14 dnu.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Luboss napsal(a):
Máš představu finanční stránce?A ještě ostatní věci jako třeba spaní-hotely,nebo stany a tak?Věc pro mě například dost podstatná,protože tohle všechno docela ovlivní právě tu cenu...
V těchto státech přes které pojede mimo sezonu v soukromí nebo v apartmánech se ubytuješ kolem 10 euro na osobu a noc a máš teplou sprchu a spíš v peřinách a nemusíš stavět a bourat každý den stan a líp si odpočineš na další den cestování
Luboss napsal(a):
Na benzín počítám cca 7500 Kč, něco drobných na dálniční poplatky. Spaní většinou ve stanu, buď volně, nebo v kempech. V BG,TR,GR, je na trase pár celoročně otevřených kempů a v květnu už budou v podstatě otevřeny na jihu všechny. Nebo spaní na privátu,to je jen na domluvě, já se vyspím pod širákem stejně jako v posteli s nebesy.. Myslím si, že 13000 včetně jídla + nějaká rezerva se do toho vejde.
Neco podobneho jsem nedavno tak nahrubo planoval, trsoku prodlouzenou verzi, ale tohle bych videl minimalne na 14 dni. Bez toho Turecka by to za 9 celkem slo. No kazdopadne zajimave a budu to tu sledovat.
Bavaro napsal(a):
Nechci bejt rejpal,ale taková cesta na 9 dni je pěknej nesmysl to jen pojedeš a nic z toho nebudeš mít.[/qu
A co bys s toho chtěl mít,když cestuješ na motorce tak chceš jet každý den a hltat kilometry,jinak jeď s cestovní kanceláří a možná s toho budeš něco mít,ale s motorkama to nebude mít nic.
Samozřejmě požitek,ale pokud jezdíš jen proto,aby jsi najel co nejvíc km tak to mužeš jezdit kolem komína a efekt je stejnej.
9 dnů? Neblázni to z toho nebudeš mít vůbec nic. Natáhni to aspoň na 14 a na dálnici se vybodni. Já jel cz-it-gr-a z5 přes balkánský země za 11 dnů, ale obnášelo to bejt 10 hodin denně v sedle. Dálnice jsem cestou vynechal. Cestou je tolik zajímavých míst kam se dá podívat a jen tak profrčet kolem je o ničem. Ale je to tvoje volba a já si tady pak rád přečtu jak jsi dopad.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Bavaro napsal(a):
Samozřejmě požitek,ale pokud jezdíš jen proto,aby jsi najel co nejvíc km tak to mužeš jezdit kolem komína a efekt je stejnej.
Jezdit kolem komína nebo jet do neznáma,ty v tom nevidíš žádný rozdíl?
No, 9 dní.... Docela hoňka. Stihnout se to dá bez ohledu na ocelovej zadek.
My jeli podobnou trasu za 14 dní . Trasa byla Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Makedonie, Albánie - tam jsme dojeli až na jih do Butrintu. Zde padlo rozhodnutí, že Řecko vynecháme a otočili jsme to směr Monte Negro, Bosna, Chorvatsko, Maďarsko - Balaton, Rakousko - Faaker See a odtud už hezky domů. Najeli jsme 5.300 km. Krásnej výlet. A něco jsme i viděli.
Hele, a počítáš s tím, že jsou místa, kde nemůžeš frčet půl dne rychlostí 150 Km/hod.? Jsou i taková, kde ujedeš 100 km třeba i za 5 hodin?
Batman forever :-)