Ahojte, BMWčkári .....zaujíma ma , ako sa Vám správa Váš tatošík , myslím tým vašu mašinku pri zimnom prereštartovaní v nevyhrievanej garaži pri zimnom počasí ( ako chytá, komplikácie a atď)... Ja som dnes po nabiti baterky , podotýkam nebolo úplne ešte nabitá , ked som ju odopínal z nabijačky mala 13, 3 V,nabijala sa 19 hod , kontrolka nabijačky ukazovala, že ešte nie je uplné nabitá, bohužiala nebolo uz možne ju už dlhsie nechat na nabijacke ...po priložení kablov + a - motorčička pekne ukazala stav tachometra a atd., všetko ok tak skúšam naštartovať , ale nechytila , štarter štartoval ako ma a z zrazu z okolia ako je baterka , lepsie povedane pod baterkou bolo počuť strelenie , niečo ako strielenie do výfuku ( tento jav sa mi už objavil aj skôr , neskôr rozpíšem )) , ale poďme ďalej, takže keď nechytila na prvy krat vypinam klučik necham chvílu nech sa baterka dobije a skúšam znova a takto som skúšal samozrejme viackrát a asi na 4 krát už isiel aj dym z vyfuku , boli tam aj nejaké otačky na otackomeri a zrazu neprijemny rachot a nenaskocila, taky rachot ako ste uz tu na fore rozoberali.....nechcel som dalej skusat motorku po tom krasnom zvuku , co zo seba dala , ale uz vsetko naznacovalo , ze chyti tak som ju este skusil nastartovat a ten samy rachot, tak som to radsej nechal tak aj ked som sa tu na fore ako som spominal, docital o tomto neprijemnom rachote, tak teraz neviem ci pri tychto teplotach to nenecham tak a radsej sa ju posnazim prerestartovat az ked sa otepli , az okolo marca, lebo ten danny zvuk sa mi nepacil a neviem cim to je .....este jeden dodatok , od konca augusta sa nepohla z garaze , bohuzial skrz zdravotny problem mi uplne vypadlo z hlavy ju kazdy mesiac prerestartovat, takze bohuzial az teraz ......
PS: co sa tyka toho strelenia spod baterky , vznika to iba pri startovani a iba obcas ( tlacitko na startovanie ma zli kontakt , musim hladat to miesto aby som nastartoval , niekedz sa mi to podari ihned , niekedy na druhy-treti krat a podla mna tym , ked sa nenakopne na prvy krat a tymto sa zas musi pockat na vstreknutie paliva, vznikne vysoky tlak a pri opatovnom nastartovani to streli v okoli pod baterkou , lepsie to neviem popisat....stalo sa mi to aj pri teplom motore v lete ked som zisiel zo Sturca , zastal som v Harmanci , zhasol motorku , po par minutach skusam startovat, zas sa mi nepodarilo nakopnut ju na prvy krat , asi tak na treti a tu tiez to stretilo a nenastartovala, skusam ihned znova nastartovat, krasne chytila , ziaden problem a ficim si to do Banskej Bystrice ...
....mohli by ste napisat vase poznatky, dakujem, ahojte....
Upravil cierny_jazdec dne 03.01.2010 21:32
Zimné preštartovanie mašinky v nevyhrievanej garáži...
Přidané 03.01.2010 21:11
Zkus to natočit na nabíječce až to naskočí tak nabíječku odpoj.Mě motorka tedka stála asi tři tejdny ve vytápěný garáži a nechtělo to ani otočit motorem ale nakonec to chytlo.
Přidané 03.01.2010 21:18
Toli >>>> dik za radu, ale v garazi nemam elektriku a co je najlepsie garaz od mojho domova je vzdialena cca . 2km .....inac Toli , uz ked ti pisem , je super ako sa zapajas do fora svojimi radami, len tak dalej
Upravil cierny_jazdec dne 03.01.2010 21:20
Přidané 03.01.2010 21:46
Taky mam motorku v nevytapeny garazi, cca 2x za zimu nastartuju a necham provetrat pavuciny a vzdycky chytne na tuknuti o starter. Baterku jsem nikdy nedobijel.
Přidané 03.01.2010 21:57
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
Tak rachot z motoru po dlouhým stání asi půjde většinou,protože je suchej.Jinak ale nevidím jedinej důvod proč to trápit promrzlé v zimě navíc úplně zbytečně,když nikam nevyjedeš.Ještě k tomu každý měsíc
Tak snad zazimuju a na jaře až chci vyjet,tak nastartuju a jedu.Když nenastartuje,tak to ještě nemusí být nutně problém.Některý motorky prostě hůř startují po dlouhým stání.Kolikrát jsem to musel taky trochu dýl potrápit než chytla,ale už kvůli tomu to nebudu dělat každý měsíc,ne?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Přidané 03.01.2010 22:01
Mr GS napsal(a):
Tak rachot z motoru po dlouhým stání asi půjde většinou,protože je suchej.Jinak ale nevidím jedinej důvod proč to trápit promrzlé v zimě navíc úplně zbytečně,když nikam nevyjedeš.Ještě k tomu každý měsíc
Tak snad zazimuju a na jaře až chci vyjet,tak nastartuju a jedu.Když nenastartuje,tak to ještě nemusí být nutně problém.Některý motorky prostě hůř startují po dlouhým stání.Kolikrát jsem to musel taky trochu dýl potrápit než chytla,ale už kvůli tomu to nebudu dělat každý měsíc,ne?
Přikláním se k tomuto. Jednou mi někdo řekl, že startovat moto v zimě a nechat jen vrčet než se ohřeje není zrovna nejlepší, neboť kdo jede - ten maže!!!!! Kdo stojí, tek nemaže!!!
Přidané 03.01.2010 22:04
Je pravda že mi nikdy motorka nikdy nestála nikdy snad víc než tři týdny,ale natočím ji i v -20 na první škrtnutí...a nepamatuju že bych někdy nabíjel.
Přidané 03.01.2010 22:09
Mr GS >>> ano , mas pravdu , ako si napisal, ze je zbytocne kazdy mesiac ju startovat, ja som to myslel tak , ze nie je dobre , ked motorka stoji a tak som myslel, ze bude dobre , ked ju prerestartujem raz za mesiac, nech nie je problem ju nakopnut na zaciatku sezony, ale ako vidim som sa mylil a pravda je ukryta niekde inde a po tejto skusenosti ju uz nebudem zbytocne trapit
Upravil cierny_jazdec dne 03.01.2010 22:12
Přidané 03.01.2010 22:10
Jinak co mi pomáhá,tak ucpat výfuky(ale fest),když dojedu a pak vím,že dlouho nepojedu.Jen to musí být ještě za tepla.Zatím vyzkoušeno po pár týdnech stání,ale jestli se to potvrdí uvidím až na jaře.Protože já ji zbytečně nestartuji.
Přidané 03.01.2010 22:11
Tak já tam mám menší gelovku takže se občas stane že se to jen tak líně převaluje ale taky jsem ještě nenabíjel.Vlastně jednou když umřel reguátor dobíjení ale to je zas jinej příběh
Přidané 03.01.2010 22:15
TOLI napsal(a):
Tak já tam mám menší gelovku takže se občas stane že se to jen tak líně převaluje ale taky jsem ještě nenabíjel.Vlastně jednou když umřel reguátor dobíjení ale to je zas jinej příběh
A jak ji tam máš dlouho a co na to ta baterka?Já jsem taky chtěl jít do gelovky,ale bylo mi řečeno(mimo jiné i v Carservise),že gelovka v malým GSu nevydrží,protože to má moc silné dobíjení a jde tam moc tepla od motoru.
Přidané 03.01.2010 22:20
Mám jí tam už od předchozího majitele tzn.že motorka r.v. 2002 origo baterka mohla vydržet 5 let tzn. 2007 a pak gelovka tzn. že už by tam klidně mohla bejt 3roky.Drží v pohodě problémy se startováním neznám(kromě delší odstávky).Je to typ YTZ12S -ale má dost blbej rozměr(je širší tak tam malinko nesedí levý plast,a o dost nižší)
Přidané 03.01.2010 22:23
Před pár dny jsem se byl projet, GS stálo asi měsíc, Transalp cca. 5 týdnů, nevytápěná garáž. Obě motorky nastartovaly napoprvé, hroch poněkud méně ochotně. Ale pokud bych nikam nejel, tak bych zbytečně nestartoval, na místě se ta motorka stejně pořádně neohřeje. Baterky nevyndavám, protože se většinou každý měsíc nějaký pěkný den se suchou silnicí najde. Jo a čízu jsem ani nestartoval, přepokládám, že by blafla i po deseti letech stání Před lety jsem měl Kawu GPZ 500S a té se po zimě ukrutně nechtělo-i dobrou plně nabitou baterku vyždímala a pak jsem ji startoval přes autobaterii.
Přidané 03.01.2010 23:58
motorku mám v teple a pokud nejedu,nestartuji,jednou za 14 dní-3 týdny,pokud nejezdím,to dám na nabíječku-udržovačku,jak mi nahlásí že je vše ok,zas to odpojím
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Přidané 04.01.2010 04:03
Taky mám nevytápěnou garáž a taky nestartuju přes zimu. Na jaře už vím, že budou poprvé startovací problémy, ale že dřív nebo později chytne. Abych zbytečně netrápil baterku, poprvé startuju po zimě s připojeným nastartovaným autem vedle přes startkáble.
Přidané 04.01.2010 08:22
Motorku mam pres cigaretovou zasuvku neustale na udrzovacce Oxford Maximiser 360T. Stoji v nevytapene garazi a jeste se mi nestalo, ze by baterka nedavala. Drzim palec na starteru az do doby, kdy se zvednou otacky na cca 2000. Ale pokud nemas elektriku v garazi, tak to netrap a baterku dobijej do plna a pak ji nech odpocinout. Startovat moto jenom tak a nikam nejet ji neohreje dostatecne a bude dochazet ke kondenzaci vodni pary v motoru a ve vyfukovem systemu. Coz nadela ve vysledku vice skody nezli uzitku. Ja jezdim kazdej den bez ohledu na to, co se deje venku, takze moto jezdi, dobiji a tudis i chyta...
Upravil Rhinoceros dne 07.01.2010 16:02
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Přidané 04.01.2010 23:23
Hele, jen dodam nazor ohledne startovani "na nabijecce" - podle mne to nicemu nepomuze. Odber starteru je tak velky, ze nabijecka z toho nedoda ani jednu setinu. TROCHU pomuze, kdyz je pres startovaci kabely pripojena druha baterka, ale i tehdy je treba tyto nejdrive pouzit k nabiti te vybite baterky.
Přidané 05.01.2010 18:21
Ja nemam vytapenu garaž ale minuli rok som ju raz za mesiac naštartoval a chitila na prvi krat.Poradili mi že lepšie ju vitiahnut a dat ju do tepla.Zatial som to neurobil lebo na jesen som si kupil udržovačku a nabijam ju cez zasuvku.Občas ju naštartujem nech sa trošku premaže motor