Čau kuci, koupil jsem si 1200 GS ADVENTURE a mám tam přídavné světýlka. No a já nevím k čomu to je No jasně že ke sfícení, ale myslím esi to sou mlhovky nebo xenony. Rspektive mlha a xenon. Jak že jsem na tak blbé nápad přišel? No poněvač mi každý sfítí iným colórem někde jsem četl, že na motorce může být jenom jeden xeňour, toš tak sem se chtěl zeptat, jestli je to možný nebo je to jen jinak zbarvená žárovička a jsou to obě mlhy
pazoutek přiložený následující obrázek:
To bude určitě xenon a mlha... Ta čočka může být trošku zabarvená... A co já vím, tak xenonová výbojka se ze začátku trošičku rozehřívá, takže oproti mlhovce by měl mít xenon malinkou prodlevu... Ale možná melu blbosti...
Upravil xHackerM dne 04.01.2010 21:57
pazoutek napsal(a):
Čau kuci, koupil jsem si 1200 GS ADVENTURE a mám tam přídavné světýlka. No a já nevím k čomu to je No jasně že ke sfícení, ale myslím esi to sou mlhovky nebo xenony. Rspektive mlha a xenon. Jak že jsem na tak blbé nápad přišel? No poněvač mi každý sfítí iným colórem někde jsem četl, že na motorce může být jenom jeden xeňour, toš tak sem se chtěl zeptat, jestli je to možný nebo je to jen jinak zbarvená žárovička a jsou to obě mlhy
Jsou to urcite svetla do mlhy a to ze ti kazde sviti jinou barvou tak to fakt nevim ,mas to uplne novy a nebo z druhe ruky? Jestli to mas z druhe ruky tak snad by o tom mel neco vedet predchozi majitel.
BMW GS 1200 adventure
Stejně je to takový dost na chuja cpát mlhovky takhle vysoko...pokud to teda mlhovky jsou...logicky ta světla mají podsvítít mlhu,ale v takovýhle vejšce... no nevim
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal(a):
Stejně je to takový dost na chuja cpát mlhovky takhle vysoko...pokud to teda mlhovky jsou...logicky ta světla mají podsvítít mlhu,ale v takovýhle vejšce... no nevim
Svatá pravda !!! Tohle mi taky rozum nebere, proč jsou tak vysoko... Klidně je mohli dát před válce, jak tak koukám na ty padáky... A ještě větší machrovina by bylo umístění na "vidle"... Ale tam to bude dost vibrovat...
Kubrt napsal(a):
Ale podsvítit, ti na mém GS (až bude v kupě) rosvítim v lese mlhovky a budeš vejrat jak to krásně svítí pod kola
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Moje řeč, na co jsou mlhy tak vysoko Jinak je to 2006 a dovoz z anglie, takže překupník ví prdlajs (možná že to řizlo na stranu a je tam daná jiná žárovka). Stejně nechápu účel mlhovek na motorce (kolikrát jede člověk na motorce v mlze), to bych tam dával raději origo přídavný dálkový nebo něco na ten způsob
Kubrt napsal(a):
Ale podsvítit, ti na mém GS (až bude v kupě) rosvítim v lese mlhovky a budeš vejrat jak to krásně svítí pod kola
s Tebou nikam nejedu... bojim se,že by jsi mi něco v tom lese mohl udělat
mě to zkrátka připadá nelogický takhle vysoko no, ikdyž to třeba fuguje
Upravil Kubrt dne 04.01.2010 22:21
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
No, pazoutku, divil by ses, ale za tu chvíli, co ji mám, tak mlha se konala více než častokrát... Také si chci na další sezonu pořídit něco přídavného, protože jezdím hodně v noci a právě té mlze... Už jen vybírám, co tam dát...
[quote]TOLI napsal(a):
Já mám xenon tlumený a h4 s čočkou vystrčený nahoru dálkový.Na technický na to čuměl jak puk ale nic neříkal .
No já jenom teoretizuju, mašinu mám ještě bez značek - ale všude vidím buď jenom dálkový anebo mlhový přídavný světla. Nikde jsem ještě nenarazil na tlumený - který bych na mašinu chtěl.
Přídavný dálkový může být jenom jedno, druhý bych dal klopený - sice bych přeblikával, ale to s mlhovkou taky...
Říkám si "k čemu mlhovka", ale tlumený prostě nenacházím. Takže se ptám: kde se dá sehnat (xenon) tlumený přídavný světlo? Nebo se u toho xenonu jedná jenom o výměnu čočky (dálka, mlhovka, tlumený....)?
Na Viragu mám big přídavný světla s přepínáním dálka/tlumený - ale tyhle lampy bych na GS fakt nechtěl
Čest (a) buch, Old K.
Old Kojak napsal(a):
[quote]TOLI napsal(a):
Já mám xenon tlumený a h4 s čočkou vystrčený nahoru dálkový.Na technický na to čuměl jak puk ale nic neříkal .
No já jenom teoretizuju, mašinu mám ještě bez značek - ale všude vidím buď jenom dálkový anebo mlhový přídavný světla. Nikde jsem ještě nenarazil na tlumený - který bych na mašinu chtěl.
Přídavný dálkový může být jenom jedno, druhý bych dal klopený - sice bych přeblikával, ale to s mlhovkou taky...
Říkám si "k čemu mlhovka", ale tlumený prostě nenacházím. Takže se ptám: kde se dá sehnat (xenon) tlumený přídavný světlo? Nebo se u toho xenonu jedná jenom o výměnu čočky (dálka, mlhovka, tlumený....)?
Na Viragu mám big přídavný světla s přepínáním dálka/tlumený - ale tyhle lampy bych na GS fakt nechtěl
Přídavný potkávací xenon na motorku se nedělá, protože bys oslňoval. U dálkových to nevadí, páč se předpokládá, že proti tobě nikdo nepojede. Musel bys tam mít automatickou regulaci sklonu světla, jako maj auta.
Jinak přídavný mlhový světlo se neinstaluje jen kvůli mlze. Jasně, jmenuje se mlhové, člověk by myslel, že je jen na mlhu. Používá se třeba na to, abys byl lépe vidět za jízdy i ve dne. Lidi maj mlhovky často pořád zapnutý. Svítí ti to hodně pod kolo a do stran, takže lépe vidíš těsně před motorkou (výborné na offroad).
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
pazoutek napsal(a):
To jsi mne po ránu pobavil...
Já myslel,že to pozná každej jestli je světlo mlhovka,nebo xenon. Mlhovka svítí rozptýleným světlem dolu a do stran a xenon svítí o mnoho víc a do dálky. Nehledě na to,že do xenonu vede 3x tlustší kabel a má starter. Taky sklo je čiré,kdežto u mlhovky je uvnitř "vroubkované". Snad jsem ti pomohl...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
2 Stepan: No právě, lidi to mají rozsvícený pořád... I třeba za deště a pak vidíš úplný ho*no, když proti tobě takový blázen vyjede a svítí jak vánoční stromeček... Nemluvě o zadní mlhovce, to je povídání samo o sobě...
Mlhovka se má rozsvicet za zhoršených podmínek, tzn. mlha či husté sněžení... Za deště bych je vůbec nerozsvicoval, akorát tím znepříjemníš život ostatním účastníkům provozu...
Jejich původní využití je právě kvůli mlze, proto se umisťují / měly by se umisťovat nízko nad vozovku, aby ti udelaly světelný koláč před autem... Takže frajeři, který je mají na zahrádce na střeše nejsou lehce při smyslech...
Jinak máš dobrý poznatek k tomu xenonu... Potkávací skutečně na moto ani nejde... Na autě to funguje, nebo má zkušenost je ta, že na zadní nápravě máš náklonové čidlo a to ti nastavuje výbojku v lampě...
pazoutek napsal(a):
Zdar na GSA se dávaj jen mlhy ne? a tohle jsou origo přídavný světla! Určitě je zapínáš vypínacěm na levém řidítku?
... servis a diagnostika BMW Motorrad