Zdravím, mám dotaz.
Mám rok 2001, ABS a když zmáčknu přední brzdu, brzdí i zadek nebo toto dělají jen novější ročníky s posilovačem. Zadní brzdu jsem stejně téměř nikdy ani na jiných motorkách nepoužíval.
Zkoušel jsem při brzdění šlapat na zadek při zapnutém ABS a žádnou změnu brzdného účinku jsem nepozoroval. Jen když jsem na to hamstnul moc spustilo se ABS. Jak to tedy je?
Brzdí každá zvlášť. Není to jako dual u Hondy. Co zmáčkneš, to brzdí.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Dualní brzdy mám já a mám r.v.2003... Teda myslim,abych nekecal.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Zdar Kubrte,
jak to dopadlo s opravou. Jako majitel 1150/03 jsem tvé příspěvky ohledně porouchaných brzd četl s napětím.........
Zdarec,no vyndal jsem celej ten modul ven,vylil brzdovku,proplách nějakým drijákem co má kámoš na letišti na čištení různých aparátu,vyfoukali jsme to stlačeným vzduchem a znovu nalili novou kapalinu.Odvzdušnili jsme celou soustavu a zatim je klid,je pravda že mi to chybu hodilo od opravy jen jednou... Pokud se to bude i nadále opakovat v nějakým velkým počtu chyb,tak ten celej modul asi vyndám jako to udělal Zmijon a budu bez posilovače a abs...35tisíc na novej vehement prostě nemám
Nebo se mě dostala nabídka na pujčení těch spešl německejch torxů na celkový rozebráni toho modulu a pročištění vnitřností,jak tu kdysi taky někdo psal.Tak uvidim.
Upravil Kubrt dne 08.01.2010 13:52
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Zdar Kubrte,
jak to dopadlo s opravou. Jako majitel 1150/03 jsem tvé příspěvky ohledně porouchaných brzd četl s napětím.........
Zdarec,no vyndal jsem celej ten modul ven,vylil brzdovku,proplách nějakým drijákem co má kámoš na letišti na čištení různých aparátu,vyfoukali jsme to stlačeným vzduchem a znovu nalili novou kapalinu.Odvzdušnili jsme celou soustavu a zatim je klid,je pravda že mi to chybu hodilo od opravy jen jednou... Pokud se to bude i nadále opakovat v nějakým velkým počtu chyb,tak ten celej modul asi vyndám jako to udělal Zmijon a budu bez posilovače a abs...35tisíc na novej vehement prostě nemám
Nebo se mě dostala nabídka na pujčení těch spešl německejch torxů na celkový rozebráni toho modulu a pročištění vnitřností,jak tu kdysi taky někdo psal.Tak uvidim.
Zdar Kubrte,
Dík za info, přeju ať to je o.k. ...........
Ti dík Tobě přeju,ať se Ti to nevy***e
Zdar Kubrte, co je to za torxy? Já si pořídil pár sad, hned jak jsem zjistil, že z vybavení své dílny nenamontuji ani padáky, a na cestě nevyměním ani olej
Tomas1200GS napsal(a):
Zdar Kubrte, co je to za torxy? Já si pořídil pár sad, hned jak jsem zjistil, že z vybavení své dílny nenamontuji ani padáky, a na cestě nevyměním ani olej
čeče nevim označení nebo tak,ale abych se dostal já do toho modulu,tak potřebuju tušim 5ti cípou hvězdičku s dírkou na trn,kterej je na těch šroubkách od bmw.
Jinak servisák si tu sadu koupil a má snad i takovej ten 3ramenej šroubováček či co... zkus kontaktovat jeho...
Tomas1200GS napsal(a):
čeče nevim označení nebo tak,ale abych se dostal já do toho modulu,tak potřebuju tušim 5ti cípou hvězdičku s dírkou na trn,kterej je na těch šroubkách od bmw.
Jinak servisák si tu sadu koupil a má snad i takovej ten 3ramenej šroubováček či co... zkus kontaktovat jeho...
Tomas1200GS napsal(a):
Já myslel, že bych Ti je třeba půjčil, nebo tak
No tak to dík ale jsi od nás krapítko z ručky
na jakékoliv motorce jsem vždy brzdil oběma mam to vžité a někdy mě to abs taky štve není to takovej požitek jako když můžeš zatáčet zadním kolem
a propo odkud jsi Šumaváku
když ho miluješ není co řešit
fifa napsal(a):
na jakékoliv motorce jsem vždy brzdil oběma mam to vžité a někdy mě to abs taky štve není to takovej požitek jako když můžeš zatáčet zadním kolem
a propo odkud jsi Šumaváku
travex napsal:
ABS nemám a nechybí mi,možná až ho jednou budu mít a zviknu si na něj tak se ho už nebudu chtít vzdát,je to prostě o zviku,to je můj názor.
Je to velký rozdíl, zvláště na podzim, když je hnusně. Jedeš ráno do práce je mlhavo a víš, že kdyby něco můžes za to vzít naplno při brždění a nedostaneš smyk. Copak zadek, ten se dá většinou ustát, když jde přední do smyku tak s tím toho vetšinou moc nenaděláš. Tak asi o tom to je. Nejde o žádnej blbej zvyk to je nesmysl, je to další prvek, co ti může zachránit kůži. Ty motorky jezděj stejně, brzděj stejně at mají abs nebo ne. Není si na co zvykat. To je zase můj názor.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS