Pozoruji tady ty debaty kolem zastoupení BMW a z některých příběhů mě mrazí.
Ale po nedávné historce s nákupem ve ,,zdejších řadách" se musím podělit o své story i já.
Je to o to smutnější, že u obchodníků chápeme ,,touhu zbohatnout" a pracovníku ,,postrádání loajality firmě"
Ale na co se vymluvit tady?
Tak začnu postupně.
Příběh 1)
Přítelkyně si koupila BMW F 800GS- byl to frmol, chtěli jsme stihnout Skotsko každý na své. U prodejců nehrozilo, tak dovozce (bazar)z Brna. (bída a utrpení- ale to je jiný příběh) Prostě jsme vzali jen ABS- časem jsme chtěli dokoupit chybějící výbavu- bazar- zde. Chrániče rukou- ejhle narazil jsem na kluka co je nabízel. Prohodili jsme pár PM a já s tím že je beru přítelkyní na vánoce a on s tím že jsou jako nové a neškráblé- jsme si plácli.
-rýhy několik centimetrů nasvědčovaly že jsem přišel o ,,vánoční dárek" přítelkyně pronesla ,,ale mě to nevadí, už se tím netrap"
Příběh 2)
Má snížené sedlo, a zjistili jsme že vyšší je tošku pro ni vhodněji tvarované a výška by neměla dělat problém. Neřešili jsme to, nebyla to hrůza....až jednou Inzerát ,,vyměním normální za snížené" probral jsem to s Petou a šli do výměny.
Píšu maníkovi- mám tady špatnou zkušenost- pošli a když bude OK pošlu zpět své- ,,dobrá a přidám ti lahev wizoura"- píše maník,tak proč ne. Pošlu to tento týden.
Ano dodnes čekáme na sedlo. Měsíc? asi nepříjde. Objevil se v tématu ještě jeden zájemce o naše sedlo- třeba by už bylo doma.
Jenže domluvil jsem se, čekal jsem- už ne.
Příběh 3)
Tankbag. Budu kupovat Adv 12, tak jsem při zhlédnutí inzerátu ,,tankbag na 12" pookřál. Byla přiložena fotka, popis zněl ,,jako nové" v pořádku. Udělal jsem téma at zjistím jestli bude z normální 12 sedět na ADv. Napsal ujištující PM jestli je to opravdu daný typ a jestli přímo na GS. Měl to být Famsa ....měl.
Přišel Touratech s utrženým zipsem, izolačkou staženou přeskou a stavem jako po Dakaru.
Je mi z toho na blití.
Z každým kdo prodával jsem se podělil o předešlé zážitky, a každý prodávající to odsoudil, a přidal pár moralistických vět.
Je mi na blití. Srabi.
waltr: tak to je pěkný... Bohužel mám podobné zkušenosti, i když ne odtud, a dávno jsem se zařekl že zajíce v pytli neberu. Čili co si nejdřív neprohlídnu osobně, nekupuju. Nejen o soukromníků, ale třeba i v e-shopech. Jak nemají osobní odběr, tak to bojkotuju... Bývalý kolega se mi vždycky smál, že jezdím do alzy i pro rozdvojku, ale jak říkám, už se mi to za léta mnohokrát vyplatilo. Navíc pošta, nebo špedice, to je pak taky kapitola sama pro sebe. Takže můj recept zní: naplánovat si pěknou trasu, udělat si výlet a když jde o blba, co si ze mně utahuje, přiškrtit na místě .
Maiali nel Fango!
WALTR napsal(a):
Chrániče rukou- ejhle narazil jsem na kluka co je nabízel. Prohodili jsme pár PM a já s tím že je beru přítelkyní na vánoce a on s tím že jsou jako nové a neškráblé- jsme si plácli.
-rýhy několik centimetrů nasvědčovaly že jsem přišel o ,,vánoční dárek" přítelkyně pronesla ,,ale mě to nevadí, už se tím netrap"
jj.. pokud si zapocitas rezii, pakarnu, riziko tak v mnoha pripadech je bazar ne uplne vyhodna zalezitost.
(a to nepocitam dane).
btw: kazdy mame jinou definici pro "neposkrabane" )
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
To waltr, tak to je hnus, já tady kupoval celkem dost věcí (hadry, kufr, světlo,rámy, gumy, navi..) a vše bylo v pořádku bez jediného problému. Ale asi budu opatrnější. Ono není problém dohledat kdo ti to prodal. Každopádně tento příspěvěk může někomu pomoct při koupi jetých věcí. Myslím že by nebylo špatné jsem dát i odkazy na vlákna, přes které jsi to kupoval.
Splněný sen moje 1100GS
JJ je to o laťce každýho a pak asi o morálu.... každopádně aktuální fotka napoví hodně a i tak je potřeba počítat s -30% stavu oproti foto... je málo lidí co to vidí stejně realisticky a i to tak fotí + jsou věci skryté i pro majitele .... už se mi to stalo.
Ty to pak bereš jako novou věc a převracíš to zleva doprava.....
Dakar 650, HusaberG
ale ono to není jen o tomhle.. prodával jsem tady příslušenství na Garmina (fungl nový a origo zabalený), frajer z České Lípy se ozval za pár minut že ho hned bere, domluvili jsme poštovný a aby to měl brzy, protože na to spěchal, ráno v 8 jsem stepoval na poště a odeslal. Večer přišel mail, že to našel na webu někde v ňějakym bazaru či co levněji (asi z kradený zásilky protože to bylo za míň než 10% ceny a to je divný..) a že to nechce a že teda to ruší ale že hezky děkuje.. No a ještě aby toho nebylo málo tak na můj inzerát dal odkaz kde to mají levněji a příslušenství mám dodnes. prostě férové jednání.. A takhle by to mohl udělat každýmu kdo tu něco prodává protože vždycky je tu někde na webu něco levněji ale já něco prodávám a chci za to nějakou cenu.. Tak jsem si pro to na poštu opět došel protože to bylo na dobírku a on samo nepřevzal.. Těším se až bude něco prodávat on ..
Upravil jezek dne 08.02.2010 10:02
jencekgs napsal(a):
....Myslím že by nebylo špatné jsem dát i odkazy na vlákna, přes které jsi to kupoval.
Tak k tomu se připojuji...
A taky k tomu, co píše Hicks. Každý má jinou představu o tom, co je poškozené a co je použitelné. Pokud prodávám věc, která má poškození nebo kosmetickou vadu, je nutné osobní převzetí. Potom se vyhneš nepříjemným překvapením...
jezek napsal(a):
ale ono to není jen o tomhle.. prodával jsem tady příslušenství na Garmina (fungl nový a origo zabalený), frajer z České Lípy se ozval za pár minut že ho hned bere, domluvili jsme poštovný a aby to měl brzy, protože na to spěchal, ráno v 8 jsem stepoval na poště a odeslal. Večer přišel mail, že to našel na webu někde v ňějakym bazaru či co levněji (asi z kradený zásilky protože to bylo za míň než 10% ceny a to je divný..) a že to nechce a že teda to ruší ale že hezky děkuje.. No a ještě aby toho nebylo málo tak na můj inzerát dal odkaz kde to mají levněji a příslušenství mám dodnes. prostě férové jednání.. A takhle by to mohl udělat každýmu kdo tu něco prodává protože vždycky je tu někde na webu něco levněji ale já něco prodávám a chci za to nějakou cenu.. Tak jsem si pro to na poštu opět došel protože to bylo na dobírku a on samo nepřevzal.. Těším se až bude něco prodávat on ..
Tak abychom dali věci do pořádku!
Tehdy jsem opravdu zareagoval na inzerát rychle, protože se mi nabídka jevila jako seriózní - takže jsme se domluvili. Propagoval jsi jeden jediný kus - jako nevhodný vánoční dárek.Avšak po několika meilech už ses mě ptal, kolik že to vlastně chci kusů!Takže bychom o serióznosti mohli polemizovat!!!
Zplaťpánbůh, že na servru jsou solidní motorkáři, kteří mě vzápětí upozornili na mnohem výhodnější obchod než jsi nabízel ty- možná už mají zkušenosti! Zboží které mi bylo zasláno, bylo originál zabalené s plnou zárukou přímo od výrobce Picodas Praha . Myslím, že jsi to tam zakoupil také!
Jo, a ten odkaz jsem ti tam nedal já (to jenom pro upřesnění!) asi někdo, kdo už tě zná.Zapomněl jsi též napsat, že jsme se domluvili na férovém jednání a veškeré náklady spojené s poštovným a balným ti byly uhrazeny a vráceny.
P.S. Myslel jsem,že už to pitvat nebudem!
Zde můj odkaz na výhodný obchod:
Garmin GTM 12 RDS/TMC přijímač Nüvi 3xx / Zümo 550 (Číslo aukce 875316311)
Aukce bohužel už skončila! Výsledná cena kup teď 250kč
A zde odkaz na tvůj výhodný obchod , kdyby snad měl někdo zájem!
prodám TMC přijímač dopravních informací GARMIN GTM-12!! Nový!!
http://shop.tntrade.cz/garmin-gtm-12-fm-tmc-traffic-receiver_d85449.html
GTM 12 - přijímač dopravního zpravodajství (TMC).
Přijímá informace o provozu a dopravních omezeních a ve spolupráci s příslušným přístrojem navrhuje alternativní trasy oproti původně vypočtené v závislosti na přijatých informacích.
--------------------------------------------------------------------------------
K 1200 LT
R 850 RT-P
F 650 GS
--------------------------------------------------------------------------------
Upraveno jezek on 05.01.2010 19:25
Upravil kovin dne 08.02.2010 13:57
Tohle je smutné čtení, bohužel však se tyto praktiky nedají nazvat ojedinělými... mám s tímhle jednáním také zkušenost. Jediná rada - ta už tady zazněla - vyhnout se těmto kšeftům, pokud je to možné......
tobig
Taky jsem se už poučil a od určitých lidí radši nic nechci, a to jsem ho znal,tedy aspoň jsem si to myslel.... Zkrátka dávejte si pozor co kupujete a nenechte se uchlácholit kecama, třeba že je to zaručeně nový a obal to nemá pouze proto,že je to poslední vystavený kus.
BMW R 1100GS vzor kačer
Mně úplně teď zatrnulo.Kupoval jsem myslím v prosinci tady od jednoho kluka sedlo na 650GS fakt dobrou cenu a dohoda byla jen přes mail.Balík došel tak jak měl a jelikož to je dárek hodil jsem to na skříň a ani dovnitř nenakoukl.Vůbec by mně nenapadlo,že by někdo poslal něco jinýho než nafotil.Tak jsem fakt až teď do toho balíku nahlídl a je to tak jak má být.Sedýlko jak malovaný a přesně podle fotek.Kupoval jsem tady taky už pár věcí a nikdy jsem problém neměl.Tak tímto prodejci Děkuji jen si nemůžu vzpomenout na jeho jméno abych ho doporučil.Najdu to a napíšu.
Tak je to kluk s nickem DAV.Od něj se nemusíte bát něco koupit.
Upravil Fanos Rusicka dne 08.02.2010 19:50
Remus511 napsal(a):
Tak to jsi měl z prdele kliku *pissed*
Neřekl bych. Spíš je to o tom,že MARABO minimalizuje možnost problému.
Já na zdejších stránkách taky nakupoval a vždy v pohodě. Jenže jsem se vždycky domluvil a přijel se podívat co kupuju a v jakém je to stavu. Musím říct,že to bylo vždy tak jak říkal prodávající. Takže je to jako vždy O LIDECH.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
To je dobře že jsou i lepší případy.
Jinak hoši do Prahy nebo Anglie prostě kouknout nepojedu.
Myslel jsem že jsme slušní lidé.
To už opravdu vezmu nové.
Mám v zásobě i jeden velice příjemný příběh....ale ještě není u konce a nerad bych ho zakřikl. snad i já přidám dobré zprávy.
Nakupuji převážně na německém ebay a zatím se mi nestalo, že bych byl zklamanej a to už jsem koupil min 20 věcí.Nevím čím to ,ale němci si to prostě nedovolej
Aby se kšefty nezasekly... přidám taky dobrou zkušenost. Přes forum jsem kupoval drobnost na spojku. Domluvili jsme se telefonicky,že si to pošleme najednou vzájemně. Já poslal peníze na účet (nebylo to nijak moc) a čekal na obálku. A co myslíte? Byla tam - ve schránce, asi za 3 dny. Takže se to obešlo bez problémů. Ale to samozřejmě nemusí platit vždy, zvláště u dražších věcí. Přesto si myslím, že poctiví převládají...