Dneska jsem měnil přední světlo. Moto mám dovezené z Anglie a tak jsem koupil světlo s rozbitým sklem pro pravostranný provoz. Někdo už tady o výměně samotného skla psal, ale nepodařilo se mi to najít. Nebylo to vůbec tak složitý jak jsem si myslel. Z pravostr. světla jsem vydlabal šroubovákem a nožem silikon se střepama. Z levostr. jsem pak sklo odříznul flexou. Samotný lem skla jsem vzal ještě brusnym kotoučem, až jsem se probrousil na sklo. Nožem pak šel krásně vyříznout silikon i s rámečkem z obou stran. Potom už jen sklo vyčistit, nalepit do světla na silikon, zatížit nechat zaschnout a namontovat. Celá akce mi zabrala necelý tři hodinky. Původně jsem chtěl celou operaci zadokumentovat a popsat, ale neni to nic složitýho. Posílám pár fotek. Třeba se to tady někomu bude hodit.
Díky za návod, sis pěkně vyhrál, koukám mě by se taky jedno pravostranný hodilo, takže kdyby někdo o něčem rozbitým věděl, dejte vědět. Za kolik jsi to rozbitý sehnal?
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Myslim, že tam byl silikon. Stejně to sklo drží ještě ten přední rámeček. Světlo jsem sehnal za 1800,-Kč, ale určitě se to nechá sehnat levněji. Kdybych ho sehnal za 150éček, tak do toho jdu rovnou I když i takhle jsem ušetřil.
Pave napsal(a):
Mali: nezustaly ti nahodou z toho druheho svetla ty kulate krytky ze zadni strany?docela by se mi hodily.
Náhodou zůstaly i s žárovkama, ale jednu si chci nechat. Tu druhou Ti klidně přenechám. Myslim, že to tady nedávno někdo řešil a moc to nestojí - asi kilčo jedna, ale abych nekecal
Pave napsal(a):
Mali: nezustaly ti nahodou z toho druheho svetla ty kulate krytky ze zadni strany?docela by se mi hodily.
Náhodou zůstaly i s žárovkama, ale jednu si chci nechat. Tu druhou Ti klidně přenechám. Myslim, že to tady nedávno někdo řešil a moc to nestojí - asi kilčo jedna, ale abych nekecal
Potrebuju obe,tak to ja se po nich nekde podivam.Nevedel jsem,ze se daji sehnat i zvlast.ale diky.
čau Mali, nechci vysírat, ber to ode mne pouze jako info. Mám známeho v pojišťovně. Probírali jsme spolu problém světla u 12tky, bylo to v době, kdy jsem jěště tu svoji bramboru neměl a přemýšlel jsem nad dovozem z Anglie od kterého jsem nakonec ustoupil. Ten mi tvrdil, že na skle od světlometu jsou vyraženy údaje pro kterou zemi je světlo homologováno. Mám pocit, že Anglie je značena "UK" a Evropa "EU". Při škodní události prý stačí likvidátorovi pohled na sklo od lampy, jaký údaj o homologaci je tam uveden a pokud se jedná o "UK", tak dělají problémy. Tak že pokud jsi vyměnil parabolu a sklo použil původní, tak pojišťovna může stále považovat světlo za nehomologované pro EU. můžeš se prosím mrknout co máš na skle za údaje? a nebo jej nafotit? Já cvaknu to své a můžeme to porovnat.
Upravil lochman dne 14.04.2010 16:43