Zdravím, jsem čerstvý majitel GS, vyměnil jsem ho za Afriku a malý doplatek :-). Mám trošku problémeček s origo plexi štítkem- je tuze maličkatý. Měřím totiž 190 cm a je tudíž k ničemu. Nevím si rady s výběrem nového vyššího plexi. Neporadíte někdo výrobce a výšku plexi? Našel jsem MRA varoiscreen maxi 50cm za 4000,- pak Wuderlich Tourer screen +10cm za 2700,- a PUIG za 2400,- ale nevím odkud se měří výška plexi udávaná výrobcem a tak nechci koupi zajíce v pytli. Ještě druhá věc: olej do převodovky- prodejce říkal Motorex Hypoid 80W90, motoservis Shell 80W90 transmision, v diskuzi je toho taky dost, Casrol 75W140. Nejsem z toho moudrej..
Mam to MRA vysoke turisticke a je fajn, neviem ci nieco lepsie a vyssie existije, oproti povodnemu je asi o 65% vacsie , je vyssie aj sirsie. Je to dobra volba.
Já přemýšlím o novém štítku také. Když počkáš asi 2 týdny, tak si nás tu pár objednalo podobné nádstavce jak je na obrázku od JTho. Je to za dobrý peníz, tak jak to příjde a vyzkouší se to tak poreferujem. Já hodně uvažuju o tom MRA vyrio, ale přece jen 4000 kč je ranec, tak zatím experimentuju.
Olej Mám Motorex Hypoid 80W90
Splněný sen moje 1100GS
ohledně plexi Ti neporadím,ale ten olej mám tušim TOTAL... značka není až tolik podstatná,důležitá je klasifikace a vyskozita.Manuál udává(1150gs) 80W90 klasifikace API GL-5.Toš tak
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Čus,ohledne plexi mam to od Wundu a jsem spokojenej ale nemam teda 190,kamarad ma MRA a spokojenej moc neni navic ma tmavy a na to nadava celkem dost,tmavy bych nedoporucoval je to jak s tmavym plexi na helme,navic kdyz to pak mas tmavy oboje tak uz toho je dost.Jak se to meri taky nevim ale konkretne ten Wund je docela slusnej, je jak sirsi (nefouka ti tolik do ramen) a je semozrejme i vyssi (celkem slusne muzu jet s otevrenou helmou aniz by me to pralo primo do oci) mam ale jen 178. To kamaradovo MRA je rozhodne mensi,taky si stezuje ze jak je deleny tak mu tam tudy taky fouka ale znas to nekomu neco sedi nekomu ne.S tim plexi je to takova laborace,protoze kdyz tam budes schovanej zase moc tak ti pak moc nefunguje helma(kdyz je chladno je to dobry).Jinak je nejlepsi si to poladit tak aby ti to rozume foukalo na vrsek helmy.
Co se tyče ty prevodovky tak neudelas spatne s nicim akorad si hlidej at to je GL 5.
Mám černý,neprůhlený Puig, jsem spokojenej, výška + 10cm tuším než origo.
Se 190ti cm budeš mít ale i s vyšším plégem turbulence kolem řepy, tomu se nevyhneš asi s žádným plexi. Měl jsem nástavec TT na origu, pak jsem ho i zvedal a Puig je o dost lepší než nástavec. Mám 186cm.
Že je tmavý mi nevadí, alespoň mi na tom nekrosej skřeti.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Já stále uvažuji o tomhle :http://www.ermax....100rs.html ale nějak nejsou lidi a kupidla Mám přes 190 cm a samozřejmě že origo plexi nestačí. Když ho úplně sklopím, tak je to lepší než s ním. Je to méně hlučné, ale zase mám plné zuby much
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Mám turistické plexi od Ermax.
Vypadá jako originální, ale je o 10 cm delší.
Kdyby měl někdo zájem, nechám ho za 1500,-.
Mám ho na 1150, jestli ma 1100 stejné úchyty, tak to bude pasovat snad taky.
Jsem ze Řevnic (Pha-Západ), kdo by ho chtěl vidět.
Našel jsem i fotku, jak to vypada, včetně mé maličkosti (195 cm, sedadlo v horní poloze).
paulik78 přiložený následující obrázek:
to Hrabe_X:me na tom taky skřeti nejezdej je to na ne moc vysoky
jak rikam kazdymu vyhovuje neco jinyho, ja radsi vidim trochu pred motorku vono na tyhle bidla stejne plexi nedelaj ty by tam potrebovali okno z panelaku
horac napsal(a):
Mam to MRA vysoke turisticke a je fajn, neviem ci nieco lepsie a vyssie existije, oproti povodnemu je asi o 65% vacsie , je vyssie aj sirsie. Je to dobra volba.
A kolik prosím tě měříš? Tady kadej píše něco jinýho, ale je mi jasný, že to nebude jako kdybych měl 175cm, taťka s mamkou si na mě holt dali záležet
Michal napsal(a):
Čus,ohledne plexi mam to od Wundu a jsem spokojenej ale nemam teda 190,kamarad ma MRA a spokojenej moc neni navic ma tmavy a na to nadava celkem dost,tmavy bych nedoporucoval je to jak s tmavym plexi na helme,navic kdyz to pak mas tmavy oboje tak uz toho je dost.Jak se to meri taky nevim ale konkretne ten Wund je docela slusnej, je jak sirsi (nefouka ti tolik do ramen) a je semozrejme i vyssi (celkem slusne muzu jet s otevrenou helmou aniz by me to pralo primo do oci) mam ale jen 178. To kamaradovo MRA je rozhodne mensi,taky si stezuje ze jak je deleny tak mu tam tudy taky fouka ale znas to nekomu neco sedi nekomu ne.S tim plexi je to takova laborace,protoze kdyz tam budes schovanej zase moc tak ti pak moc nefunguje helma(kdyz je chladno je to dobry).Jinak je nejlepsi si to poladit tak aby ti to rozume foukalo na vrsek helmy.
Co se tyče ty prevodovky tak neudelas spatne s nicim akorad si hlidej at to je GL 5.
Myslíš, že by jsi mohl to tvoje plexi změřit, jak je vysoký, řekněme třeba od spodní hrany světlometu? Abych to mohl porovnat s originálem a rozhodnout se. Přiznám se, že Wund tourer je zatím můj favorit, taky kvůli ceně: cca 2600,- a to je krapet míň než MRA za 4000,-
Případně poměř i to kámošovo MRA, řekl bych, že nebudu jediný koho by to zajímalo. Je to přece jen dost peněz a já při dostavbě domku počítám každou kačku. Ale s tím nízkým plexi je to fakt bída.
Tak akoze ten wunderlich co je o 10 cm vyssie ako povodny stit ma byt lepsi ako MRA co ma 50 cm * 35cm ??? Tak neviem, mam 195 cm a mam ho na moto. Nehovorim ze cez neho nefuka , sak je aj delene, ale ze je dymove to my nikdy nevadilo skor naopak a fuka iba na ramena , cize helma je v poho - nema turbolencie ani nieje na nu tlak. Od 120-130kmh je to uz horsie ale v normalnej cestovnej rychlosti je uplne v poho. ALe nove 12Adv to samozrejme nieje. Jazdil som aj na nej a to je uplna stena, nic necitit. Ale MRA doporucujem a premeram to v garazi ake je to vysoke od svetla.
Pre CAP190 - nekupuj ten wunderlich to si radsej kup ten stitok od TT a to je viac hodne. Ale ako hovorim ja mam MRA , ta dymova cast mne - ani tebe neprekaza lebo to nemas vo vyhlade pri tejto vyske, cez tu dieru trosku fuka na ramena ale hlava je v klude a to je zasadne ako sam vies. Jedina potiaz je ze originalne to je oblemovane nejakou plastovou paskou tvaru U a ta drzi iba nasadenim a zaistenim nejakymi ocelovymi 2 ks cvokov. Mne sa to smykalo a za jazdy som to chytal. Tak som to odtrhol a aj bez toho je to krajsie. Cize odporucam MRA pre vysokych chlapov.
Michal napsal(a):
jak rikam kazdymu vyhovuje neco jinyho, ja radsi vidim trochu pred motorku vono na tyhle bidla stejne plexi nedelaj ty by tam potrebovali okno z panelaku
To je fakt, ale na silnici i přes tmavé vidím dostatečně a v terénu,kde potřebuju vdět těsně před kolo,jezdím ve stupačkách. ;-)
Už mi to pár známejch testovalo na místě a právě kvůli plexi si to raději nepůjčili (třeba to i motorku a je zachránilo,kdo ví).
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Michal napsal(a):
To je fakt, ale na silnici i přes tmavé vidím dostatečně a v terénu,kde potřebuju vdět těsně před kolo,jezdím ve stupačkách. ;-)
Už mi to pár známejch testovalo na místě a právě kvůli plexi si to raději nepůjčili (třeba to i motorku a je zachránilo,kdo ví).
Takže já opravdu problém s kouřovým plexi neřeším, nevěřím, že bych přes něj neviděl, těch 190cm je myslím dost
komaiz napsal(a):
Na R1100gs má nadoraz vysunuté MRA 46cm od norního okraje světlometu včíl jsem to schválně měřil.
Díky za měrění, já jsem taky skočil do garáže a origo plexi je vysoké 37cm od horní hrany světla a u budíků v nejširším místě má cca 40 cm.
Ještě jsem objevil na netu Givi vysoké 44 cm a široké 43,5cm za 3200,-. Tak ještě počkám jestli chlapi ještě něco naměříte.
Je toho na výběr dost, ale nás s neobvyklou konfekční velikostí to docela trápí. Fakt nechci kupovat dvě nebo tři plexi a zkoušet, na to fakt nemám volný financ.
horac napsal(a):
Pre CAP190 - nekupuj ten wunderlich to si radsej kup ten stitok od TT a to je viac hodne. Ale ako hovorim ja mam MRA , ta dymova cast mne - ani tebe neprekaza lebo to nemas vo vyhlade pri tejto vyske, cez tu dieru trosku fuka na ramena ale hlava je v klude a to je zasadne ako sam vies. Jedina potiaz je ze originalne to je oblemovane nejakou plastovou paskou tvaru U a ta drzi iba nasadenim a zaistenim nejakymi ocelovymi 2 ks cvokov. Mne sa to smykalo a za jazdy som to chytal. Tak som to odtrhol a aj bez toho je to krajsie. Cize odporucam MRA pre vysokych chlapov.
Což o to, že fouká přes díru v plexi to mi neva, neb jsem se dočetl na jiném fóru, že to vyrovnává tlaky a pak nejsou takový turbulence kolem koule, která občas ukrývá mozek .
Spíš bych se chtěl zeptat ještě na tu tvoji šířku plexi MRA, psal jsi 35 cm, ve které části plexi je tenhle rozměr?