Jen sem se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenosti s Garmin Nuvi 250..
Má to mapy celý Evropy. Zajímalo by mě jestli se k tomu dělají taky držáky na moto.Jestli to podporuje taky ty souřadnice (POI)
Mě by to stačilo.Zumo je dost drahý ( zařizuju byt a letos už bych navigaci chtěl
Nebo máte jiný favority v týhle třídě?
Moc děkuju.
hlavně, že je pivo ftlamě
Ja jsem si jej dovezl pred dvema tydny z Kanady, bzl jsem tam na sluzebni ceste, ponevadz vysel jen na 6.000 Kc a zatim jej pouzivam v aute a funguje dobre, je tam i cestina, coz jsem uvital trochu byl problem na SD Kartu nahrat mapy Evropy bez placeni, protoze tam mam Ameriku a Kanadu, kde asi na motorce nepojedu.
Funguje mi dobre a doporucuji jej, drzak na motorku nevim je-li, ale snad bude taky.
Garmin je dobra znacka, pokud to chces na motorku, je jasny, ze kdyz to nebude nejaka rucka nebo Zumo, bude dostavat pekne na prd....
Ale muj nazor.. pokud ne Zumo (chapu, taky mi prijde priserne drahy), tak asi cokoliv. Ale urcite odpruzeny drzaky od TT at ji je dobre. Ty narazy a otresy navigacim hoooodne nesvedcej.
Jeste ted neni spatny Mio H610. Ma celou Evropu, je hodne levny a je to tak trochu navigace, ktera je urcena i pro cyklo a pesi turistiku. Takze bych selskym rozumem chapal, ze bude na outdoorovy pouzivani, kterym motorka je, pripravena lip.
Ale nevim, jen uvazuju..
becka napsal:
Jen sem se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenosti s Garmin Nuvi 250..
Má to mapy celý Evropy. Zajímalo by mě jestli se k tomu dělají taky držáky na moto.Jestli to podporuje taky ty souřadnice (POI)
Mě by to stačilo.Zumo je dost drahý ( zařizuju byt a letos už bych navigaci chtěl
Nebo máte jiný favority v týhle třídě?
Moc děkuju.
Nějak jsem ten dotaz přehlídnul...
Držák na moto myslím zatím není a asi nebude, protože ta navigace není vodotěsná. Bezproblémů jde umístit do pouzdra na PDA třeba i s odpružením, výhoda je, že nemá vyklápěcí anténu. POI podporuje ale POI nejsou souřadnice POI jsou "body zájmu" obecně zajímavé (třeba místa kde jsou rozhledny, nemocnice, radary...) kdežto waypointy jsou "moje oblíbené", které obvykle jiné lidi nezajímají. V principu je to to samý - bod s nějakou popiskou ale POI obvykle mají možnost být aktivní při určité rychlosti a v určité vzdálenosti (princip varování před radary) kdežto waypointy ne.
Největší nevýhodu téhle řady vidím v otřesném displeji. Doporučuju - opravdu 100% doporučuju - vem jí na sluníčko a vyzkoušej, než pak budeš litovat.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jak to s těma displejema je? Když se dívám na Garmin.com, ve specifikacích k navigacím jsem udělal porovnání Zumo 550 a např. poptávané Nuvi 250. Obě mají ve specifikacích úplně stejný displej.....
Mám od Garmina tři navigace, z toho dvě Nuvi (200 a 300). Obě Nuvi jsou na sluníčku v pohodě. Jediná řada navigací, kterou vidím s jiným displejem je řada Quest.
Docela by mě zajímalo, jak vypadají navigace uvnitř, když se rozeberou. Měl jste někdo rozebraný Zumo? Popište mi způsob uchycení plošňáku uvnitř.
Nedávno jsem dost přemejšlel, jestli Zumo koupit, nebo ne. Třeba se ještě nechám přesvědčit...
Zatím jsem se na Zumo vykašlal a používám Nuvi 200 i na motorce. Je na ní dva roky zárkuka a pokud se tam něco utřese, je to záruční problém. V návodu k použití nikde není napsáno, že se nesmí používat na motorce. Vozím ji v tankvaku, který vybrace utlumí líp, než cokoliv jiného a mám ji danou pod slídou nahoře. Na běžné ježdění po silnicích je to naprosto dostatečné. Na tvrdší off road mám stařičkou navigaci Garmin GPS V, u které je mi buřt, co se s ní stane.
Je mi naprosto jasné, že pokud někdo jede někam moc daleko od civilizace, volí to nejlepší co lze. Ale cenovej rozdíl cca 25000 oproti cca 6000 znamená, že by mi Zumo muselo vydržet asi 8let, narozdíl od Nuvi, kde předpokládám životnost dva roky.....
já se přesvědčim v příštím týdnu, kdy mi má nuvi 250 přijít.
sem sám zvědavej
samozřejmě, že zumo by bylo ideální, ale myslim že nuvi taky nějakej čas poslouží a třeba za rok za dva bude větší nabídka navigací pro motorky a ceny budou někde jinde hlavně, že je pivo ftlamě
Petrs: jakmile máš navigaci v tankbagu a zajištěnou proti vodě, tak se nemáš čeho bát a musí vydržet snad každá. Jestli ti to tak vyhovuje, neřeš to. Hlavní rozdíl pak vidím v tom, že na Nuvi 2xx kupříkladu nejde naplánovat trasa s 5 lomovými body a nejde jí připravovat na počítači, záznam stopy a vůbec práce s prošlou trasou eventuálně pro někoho důležitá podpora offroad navigace od bodu k bodu. Pokud tyhle věci nepotřebuješ, neřeš to...
Zumo má třeba dva BT moduly, takže současně komunikuje s telefonem i HF sadou. Displej je rozhodně odlišný. Mám obě navigace ve vitríně a klidně to můžeme se zájemci porovnat a také to lidem říkám, ať si to zkusí venku když na to svítí sluníčko. Zrovna tedy dneska moc nesvítí ale kdyby svítilo
TomasTT: v tankvaku ji vozim "prozatimne" . Mam k ni vodotesne pouzdro na riditka, tak ji tam mozna pridelam. Nevyhoda vozeni v tankvaku je, ze musis sklanet hlavu, aby jsi neco videl, ale pak nevidis pred sebe, že.... Ale zase tohle reseni super tlumi vybrace.
Jo, vlastně jediná funkce, která mi chybí, je právě to plánování tras.... Ostatní bych ani nemusel. Včera jsem koukal na nety do USA a z nějakého důvodu, začínají mizet Zuma 550 a 500 z prodeje. Mám takovej pocit, že brzo přijde novej model, tak počkám až na něj. Zatím to vydržím s Nuvi a stařičkou GPS V, která je jinak naprosto vyhovující až na malou paměť....
Je jasné, že pokud člověk chce nějakou výbavu, co se funkcí týče, musí za to zaplatit. Nic není zadarmo.
Je škoda, že Garmin víc na webu nespecifikuje displeje. Z popisu to opravdu vypadá, že většina modelů má stejnej displej...
Zumo rozhodně nezmizí. Je to prý pro ně docela velká investice do vývoje. Spíš je problém že nemají novou verzi americké mapy, evropská už je a zase dřív než americká...
Ty displeje - podle mě takovou věc nemůžeš kupovat podle parametrů vyčtených někde na webu. To se musí vidět.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Netvrdím, že zmizí Zumo, jen se mi zdá, že bude nový model...
Jasně, vidět je vždy lepší, ale internet rozhodně ve výběru pomáhá. Nemám čas, objíždět prodejny a zjišťovat, co se mi líbí a co ne. Projedu internet, vyberu si několik favoritů a na ty se pak jedu podívat.
4xx bez BT, přesně tak. Je otázka, jestli se to tady vůbec bude někdy prodávat. Tahle řada se tuším nabízela pro nějaké specifické trhy, kde je úplně zakázaná komunikace na motorkách. Nejsem si 100% jistý, říkali to jednou na školení Garmin ale možná Lichnštejnsko nebo Švýcarsko apod. Prostě někde se nesmí na motorce používat vůbec BT ani sluchátka atd..
petrs napsal:
Netvrdím, že zmizí Zumo, jen se mi zdá, že bude nový model...
Jasně, vidět je vždy lepší, ale internet rozhodně ve výběru pomáhá. Nemám čas, objíždět prodejny a zjišťovat, co se mi líbí a co ne. Projedu internet, vyberu si několik favoritů a na ty se pak jedu podívat.
Namísto 500 by mohla přijít třeba i ta 450 jako levnější verze. Těžko říct. Je to v principu úplně jedno, jestli 500 nebo 550, prakticky s kartou mezi tím není rozdíl a tak třeba nabídnou ještě očesanější a levnější model ale že by bylo něco úplně jiného, to bych nečekal.. Technicky to je docela pěkně udělané řešení, jen by se měli víc odvázat s těmi funkcemi, což je jen a jen záležitost marketingu, protože technicky tam může být cokoliv..
Koukal jsem na US shopy a 450 vychází něco kolem 8000,- a 550 cca 11000,-. Pětistovka už skoro nikde není, asi to bude jak říkáš a nahrazují jí 450kou.....
Zrovna u Zuma je cena v USA nicneříkající údaj. Cenová politika je tam trošku jiná. Spíš třeba ceny v Anglii apod. Nevidíš totiž jestli ten který přístroj má nebo nemá americké XM rádio a další specificky americké věci, které cenu ovlivňují.
Upravil TomasTT dne 23.01.2008 16:46
tak mě dneska přišla nuvi 250
je to moje první navigace, takže sem z ní nadšenej
akorat sem nepřišel na to , jak mam nahrat mapy( pro který mam odemykací klíče) do navigace.Jde mi hlavně o mapu Atlas 10. Pry je lepší než Topo 1.2
Zkoušel sem ji připnout na plexi od 1150 a zdá se mi, že by to při jízdě po normální silníci v pohodě zvládla.
Zkoušel ste to někdo? nechci bejt první, kdo jí bude hledat ve škarpě..
Prvne musis nainstalovat Mapsource. Zjisti si vnitrni ID jednotky. Pak naistaluj Atlas a Topo, odemkni je pomoci klice, co mas. Pak si vyber mapy, ktere chces mit v navigaci a prenes je do pristroje. Pozor, vsechny mapy, ktere chces mit v pristroji musis prenest najednou, protoze pri kazdem prenosu dojde k vymazani predchozich map a jejich nahrazeni prenasenymi mapami. Pri jednom prenosu muzes vybrat mapy z nekolika ruznych druhu map Topo, Atlas, dalsi evropske mapy.....Nebo je dej na kartu a tim ti mapy v pristroji zustanou. Ale opet prenes vsechny mapy na kartu najednou.
petrs: MapSource sem nainstaloval, obě mapy ( topo 1.2 a atlas) sem odemknul, ale právě je v tom mapsource nikde nevidim
sem antitalent
Vlevo nahore mas okynko kde si mapy vybirasted tam budes mit nejspis "žadná mapa" takze tam si vyberes z tech co mas nainstalovany...do pristroje je pak posles nahore v menu-převod-odeslat do zařízení.