Ahoj, prosím zkušené o rady a tipy na endurojízdu v písečném terénu (třeba kdy zatěžovat zadní a přední kolo...). Děkuji za případné příspěvky.
Carpe diem
V Malackách je pěkná písečná trať. Ted tam byl Fanóš Rušička, tak mu napiš. Určitě ti rád poradí.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Právě sem se vrátil z malacek. každej má taktiku jinou mě vyhovuje 1.rychlostní stupen a plnej knedlík.A béba s hajnym zase radili dvojku a gazovat. NIcméně se všichni schodneme na tom že přední kolo nezatěžovat pouze nasměrovat motorku přibližným směrem a pak jenom plnej plyn a pořádně se držet . Nechá se to naučit za půl dne tak abys v tom mohl jezdit a o něco dýl trvá naučit se to tak abys jezdil rychle a ještě si to užíval.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Já jsem si to jenom užíval pouze mně kamsi odcházeli ruce asi nedostatek píva nebo přebytek???Trať mě moc nebavila,ale na tankodromu jsem tomu vyťal a šlo to samo.Začínám posilovat předloktísíla z mládí už je pryč.Jinak super akce super lidi jako vždy až teda na nějaký vyjímky co odjedou a neumí ani pozdravit.
celé tělo dozadu aby se odlehčilo přední a plnej plyn, aby se ještě víc odlehčilo přední, jinak se zaboří a jdeš po hubě
P.S. neptej se jak se zastavuje
jenom dopředu se dá jezdit, zatáčky veliiiikým obloukem pomocí vyklonění těla
P.S.S. když se moc "kvrdlaj" řidítka, jedeš pomalu!!!!!!!!!
zlom vaz (to je blbý pozdrav asi néééé????) Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Záleží na tom,o jaký písek jde! V Tunisku to byla mouka!! Nicméně - těžiště dozadu,pevně řidítka a na 1150 jsem jezdil 2 skoro plnej knedlík (chudinka brambůrka - takové otáčky ).
Dokonce mám žlutý zadní ráfek,jak se to protáčelo v písku!
A ještě něco - nebát se! Já se bál,a tak mi to moc nešlo.
Jééé děkuji za inspirativní info... Chtěl bych jet zkusit písek právě v Malackách nebo v Polsku tak si to všechno vezmu k srdci... Škoda, že jsem nevěděl o těch Malackách, kde byl Fanóš a spol., hnedka bych jel s Váma...
Carpe diem
Jinak bych jako přeběhlík chtěl vyjádřit svou úctu a obdiv všem kteří to vše absolvovali na BMW Boxer strojích.Sám za sebe bych tuto akci na BMW asi nejel.Rivalita mezi modrobílou a oranžovou bude asi vždycky,ale po závodě se dokážeme družit opravdu skvěle.
Fanos Rusicka napsal(a):
Jinak bych jako přeběhlík chtěl vyjádřit svou úctu a obdiv všem kteří to vše absolvovali na BMW Boxer strojích.Sám za sebe bych tuto akci na BMW asi nejel.Rivalita mezi modrobílou a oranžovou bude asi vždycky,ale po závodě se dokážeme družit opravdu skvěle:D:D.
Ono se Fanóšu dokážeme skvěle družit i před závodem. Což mě však pro tento víkend srazilo do kolen. Takže k tématu bych řekl tolik: jízdě v písku kromě zatěžování předního kola neprospívá ani zatěžování hlavy vlastní jakož i darovanou vodkou. (Pijte pivo, pravil vítěz - Beba :D)
Jako jeden z těch BMW boxerů díky za poklonu, ale ono to zase tak horký nebude, což nám nejlíp dokázal Paji svým 2. místem na 1150 (gratulace!). Za sebe bych rád poděkoval za vřelé přijetí klubem LC8. I když pojezdili jste nás tam všechny dokonale! A jestli snad ta Tvá výše uvedená výtka měla směřovat také ke mě, pak věz, že jsem se v hlavním stanu loučil, jen nevím už s kým vším, protože jsem měl oči zalité slzami :)
dokturek-výtka k tobě určitě nee.To směřovalo jinam,ale nechci dělat rozbroje.Ty jsi byl jeden z opravdu dobrých parťákůa navíc umíš jezdit s tou Obludou obrovskou.Bylo to moc fajne po celý víkend.
Ještě mě napadlo že pro jízdu v písku je taky hodně dobrý v zimě posilovat.Co přes zimu naposiluješ v písku jako když najdeš. Po víkendovejch závodech sem byl jak kdybych celej den tahal pivní sudy a pak mě někdo zmlátil.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Takže shrnuto,
- ve stupačkách s těžištěm na zadním kole,
- přední kolo co nejvíce odlehčit,
- řídítky nenásilně určovat směr
- a dávat plný kotel, aby to jelo...Carpe diem
Fanos Rusicka napsal(a):
TOLI-ty taky neé si troubil a mával.Neřeš to.To jsou jiní mistři světa.
Fanouši, pochopil jsem, že těmi "mistry světa" mylsíš mě a Lenku a neměl sem potřebu se k tomu vyjadřovat, ale když to potřebuješ neustále opakovat, tak Ti napíšu jak to vidím já.
1) za pátek a sobotu, kdy jsme se x krát potkali, jsi neměl potřebu s náma promluvit
2)když jsem přišel já k Vám tak to zkončilo podáním ruky, dál už jsi taky neměl co říct a já měl pocit, že tam sem nevhod ...
3)když se v sobotu večer vše protáhlo o dvě hodiny a nás čekalo 300km domů potmě, opravdu nebyl čas obcházet kemp a loučit se
4) jestli seš nas.anej že Lenka vytkla Ybrcovi, že Ti řekl o HEK ... od organizátora byl výslovný zákaz rozšiřovat info o této akci. Ybrc byl pozván mailem, který by tobě přišel taky ..... když Ti organizátor akce důrazně řekne, že si to máš nechat pro sebe, pošleš to hned dál?
Všichni se měníme, i já s Lenkou, ale dost dobře nechápu, proč z nás děláš primadony, který zapomínaj na kamrády .... nejspíš proto, že u nás se všeobecně "úspěch" neodpouští, o to víc, když je lepší baba, že .....
Dost jsi se změnil Františku, co jsi ten člen....
Hajnej
Omluva místním za zaplácnutí fora.
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Fanos Rusicka napsal(a):
TOLI-ty taky neé si troubil a mával.Neřeš to.To jsou jiní mistři světa.
Fanouši, pochopil jsem, že těmi "mistry světa" mylsíš mě a Lenku a neměl sem potřebu se k tomu vyjadřovat, ale když to potřebuješ neustále opakovat, tak Ti napíšu jak to vidím já.
1) za pátek a sobotu, kdy jsme se x krát potkali, jsi neměl potřebu s náma promluvit
2)když jsem přišel já k Vám tak to zkončilo podáním ruky, dál už jsi taky neměl co říct a já měl pocit, že tam sem nevhod ...
3)když se v sobotu večer vše protáhlo o dvě hodiny a nás čekalo 300km domů potmě, opravdu nebyl čas obcházet kemp a loučit se
4) jestli seš nas.anej že Lenka vytkla Ybrcovi, že Ti řekl o HEK ... od organizátora byl výslovný zákaz rozšiřovat info o této akci. Ybrc byl pozván mailem, který by tobě přišel taky ..... když Ti organizátor akce důrazně řekne, že si to máš nechat pro sebe, pošleš to hned dál?
Všichni se měníme, i já s Lenkou, ale dost dobře nechápu, proč z nás děláš primadony, který zapomínaj na kamrády .... nejspíš proto, že u nás se všeobecně "úspěch" neodpouští, o to víc, když je lepší baba, že .....
Dost jsi se změnil Františku, co jsi ten člen....
Hajnej
Omluva místním za zaplácnutí fora.
ta KTMka ma na vas primo ďábelské účinky 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
viajero napsal(a):
Takže shrnuto,
- ve stupačkách s těžištěm na zadním kole,
- přední kolo co nejvíce odlehčit,
- řídítky nenásilně určovat směr
- a dávat plný kotel, aby to jelo...