Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

OT: řidičák na přívěs
Standa1
Přidané 17.04.2010 18:49

Registrace: 24.12.07
Všem přeji hezký den,
potřeboval bych rozšířit řidičský průkaz B o skupinu E ,abych mohl tahat přívěs.Chci se zeptat,zda mi to někdo může pomoci zařídit tak něak "tradičně" Smile,prostě abych se nemusel učit testy.Jestli ano prosím napsat SZ.Děkuji
icq.scatter.cz/status/386/247913182/status.gif

Slavek
Přidané 17.04.2010 19:19

Registrace: 14.04.08
tradicne to umim ... muj nejlepsi kamarad je majitelem autoskolu ... takze si odjezdis povinne jizdy, pak udelas testy dle zakona a odjedes jizdu se zkusebakem ... a kdyz to zvladnes, tak mas Ecko .. clap

... jestli jsi chtel "tradicne nestandradne podvodem", tak to bohuzel neumim ... Sad

slavekm.spaces.live.com
Kubicek
Přidané 19.04.2010 19:32

Registrace: 28.02.07
Učit se nemusíš, dělal jsem ted C E a ani jsem se na to nekoukl udělal jsem si na netu pár testů a pokud jsi normálně smýšlející člověk tak to musíš napsat bez problémů.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS

T-Diesel
Přidané 19.04.2010 20:36

Registrace: 22.04.08
Slavek napsal(a):
... jestli jsi chtel "tradicne nestandradne podvodem", tak to bohuzel neumim ... Sad

pocki, proc bohuzel??? bugs

rubi
Přidané 19.04.2010 20:52

Registrace: 02.02.09
Toť otázka.... Sad

Pardal
Přidané 19.04.2010 20:57

Registrace: 08.04.07
Na kolik prijde to rozireni na Ečko, jak to skutecne probiha, kolik jizd a jen test? Potrebuji to taky ale zatim jsem nemel cas se o to zajimat. Diky
Kompletní výbava motocestovatele
www.rockway.cz výrobce
www.klim-cz.com-oficiální dealer
www.twalcom-czech... - výhradní dovozce
http://www.facebo...ockwayShop
Revitshop.cz

http://www.rockway.cz
PetrPROCH
Přidané 19.04.2010 21:06

Registrace: 15.04.08
Možná, že je ani nepotřebuješ. Nedavno jsem si to zjištoval. A já smim tahat za sharanem vlek 1700 kg těžký bez Ečka. Smíš tahat tu samou váhu co váží auto a nesmíš přesáhnout 3500kg. Ale tohle nevěděli ani v autoškole.

mencas
Přidané 19.04.2010 21:25

Registrace: 21.05.08
PetrPROCH napsal(a):
Možná, že je ani nepotřebuješ. Nedavno jsem si to zjištoval. A já smim tahat za sharanem vlek 1700 kg těžký bez Ečka. Smíš tahat tu samou váhu co váží auto a nesmíš přesáhnout 3500kg. Ale tohle nevěděli ani v autoškole.

promiň, ale tím bych si tak jistý nebyl....bez E možeš tahat jen příp. vozidlo do 750 kg, pokad celá souprava tj. osobák plus větší vozejk přesáhne 3500 kg platíš mýto!!
o tom co píšeš jsem nic neslyšel, byl jsem na školení profesáku před koncem roka, tak jedině, že by se nahonem něco změnilo, ale raději si to ověř aby tě to nestálo pěknej ranec Smile
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy...... hmm!

MALI
Přidané 19.04.2010 21:33

Registrace: 17.05.08
PetrPROCH napsal(a):

Taky nevim kde jsi na tohle přišel, ale obávám se, že nemáš pravdu!

vevis
Přidané 19.04.2010 21:42

Moderátor
Registrace: 05.03.08
mencas napsal(a):

promiň, ale tím bych si tak jistý nebyl....bez E možeš tahat jen příp. vozidlo do 750 kg, pokad celá souprava tj. osobák plus větší vozejk přesáhne 3500 kg platíš mýto!!
o tom co píšeš jsem nic neslyšel, byl jsem na školení profesáku před koncem roka, tak jedině, že by se nahonem něco změnilo, ale raději si to ověř aby tě to nestálo pěknej ranec Smile

Za osobnim autem muzes tahnout treba maringotku a pokud celkova hmotnost tahnouciho auta je do 3,5t,tak zadne myto neplatis.Na hmotnosti privesu vubec nezalezi.Samozrejme muzes tahnout jen tolik,kolik ma auto napsano,ze muze tahnout.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

Cycli
Přidané 19.04.2010 21:50

Moderátor
Registrace: 04.02.07
Kluci, se mě zdá, že lžete. Souhlasím se 750 kg. Bych se docela divil kdyby bylo toto povolený, co píšete. Až přijede někdo z autoškoly na stk, tak se ho zeptám.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
vevis
Přidané 19.04.2010 21:51

Moderátor
Registrace: 05.03.08
PetrPROCH napsal(a):

Samozrejme mas pravdu!thumbs upOstatni zpatky na skoleni!hilarious
Skupina B :

Podle § 81 odst. 4 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, přicházejí v úvahu v zásadě dva možné způsoby řízení jízdních souprav s řidičským oprávněním skupiny B. Písmena a) až c) totiž představují samostatné alternativy vozidel, resp. jejich souprav, jež lze s oprávněním skupiny B řídit.

Podle písmene a) cit. ustanovení motorové vozidlo, které má kromě místa řidiče nejvýše osm míst k sezení a jehož maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg. K tomuto motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 750 kg. Souprava tedy může mít následující složení: motorové vozidlo 3 500 kg + přípojné vozidlo až 750 kg = jízdní souprava 4 250 kg (ve všech uvedených případech se jedná o maximální přípustnou hmotnost).

Podle písmene c) tohoto ustanovení opravňuje řidičské oprávnění skupiny B k řízení jízdních souprav složených z motorového vozidla podle písmene a) nebo Cool a přípojného vozidla, pokud maximální přípustná hmotnost soupravy nepřevyšuje 3 500 kg a maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla. V tomto případě již neplatí omezení maximální přípustné hmotnosti přípojného vozidla 750 kg, přípojné vozidlo tedy může být těžší. Jediným omezením hmotnosti přívěsu zde je, že jeho maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost tažného motorového vozidla. Pro celou jízdní soupravu pak platí omezení spočívající v nepřekročitelné maximální přípustné hmotnosti na nejvýše 3 500 kg. Příklad takové jízdní soupravy může být následující: tažné motorové vozidlo o maximální přípustné hmotnosti 2 000 kg, s pohotovostní hmotností 1 500 kg, spojené s přípojným vozidlem o maximální přípustné hmotnosti nejvýše do 1 500 kg, tj. jízdní souprava o maximální přípustné hmotnosti do max. 3 500 kg.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

PetrPROCH
Přidané 19.04.2010 21:57

Já jsem se o tom hádal s několika lidma v autoškole, s policajtama a nikdo to nevěděl. A pak jsem si to našel. Nevim jaký to je zákon, ale mam to vytisklý v autě, kdyby mi chytili, tak jim to ukážu. Kdyby to šlo naskenovat, tak to sem dam. Je tam přesně napsáno, že maximální hmotnost přívesu nesmí být větší než pohotovostní hmotnost auta a celý to nesmí přesáhnout 3500kg.

PetrPROCH
Přidané 19.04.2010 21:58

Díky Vevís

mencas
Přidané 19.04.2010 22:19

Registrace: 21.05.08
chlapi sorry, zajdu za dveře a lisknu si Angry ...ale ponaučení z toho zní, že s těma hmotnostma to je pořádně na hraně- takže běda jak tě lapnou a máš o pár kileček víc- to ti samozřejmě nepřeji a ať se ti podaří udělat co nejrychleji zkoušky, nestojí to za to Smile a na to mýto se Vevis ještě mrknu jak budu mět čas....(opravdu mám dojem, že se to kvůli tomu mýtu počítá jako celková hmotnost soupravy tzn. nad 3500 kg se platí, ale to neber, že tě chcu naštvat nebo rýpat) Cool
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy...... hmm!

slonci
Přidané 19.04.2010 23:15

Registrace: 31.08.08
http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?forum_id=10&thread_id=5847&rowstart=0

http://ridicske-prukazy.info/ridicske-opravneni-skupin-B-F-rizeni-jizdnich-souprav.html

MALI
Přidané 19.04.2010 23:17

Registrace: 17.05.08
No koukám přímo do zákona a je to takthumbs up Teď jde jen o to co chce tahat, protože auto s plaťákem a dalšim autem se do toho asi nevejdehmm!

slonci
Přidané 19.04.2010 23:18

Registrace: 31.08.08
Nevejde jen proto,že osobák má omezené zatížení na kouli.

Kubicek
Přidané 19.04.2010 23:38

Registrace: 28.02.07
PetrPROCH napsal(a):

"SKUPINA "B+E"

Kdy potřebuji mít oprávnění skupiny B+E?

Pro určení. stačí-li při řízení jízdní soupravy jen skupina B, nebo už potřebuji skupinu B+E, je nutné znát následující údaje:

největší technicky přípustnou hmotnost motorového vozidla – údaj F1 v technickém průkazu motorového vozidla

největší technicky přípustnou hmotnost přípojného vozidla - údaj F1 v technickém průkazu přípojného vozidla

pohotovostní hmotnost motorového vozidla - největší technicky přípustná hmotnost snížená o hmotnost řidiče tj. o 75 kg.

největší technicky přípustnou hmotnost přípojného vozidla - údaj O.1 v technickém průkazu tažného vozidla

okamžitou hmotnost přípojného vozidla - hmotnost zjištěnou v určitém okamžiku při provozu na pozemních komunikacích, v praxi je to součet provozní hmotnosti - údaj G 1 v technickém průkazu tažného vozidla a hmotnosti nákladu.

Potom tedy platí:

Jestli-že je součet největší technicky přípustné hmotnosti motorového vozidla a největší technicky přípustné hmotnosti přípojného vozidla menší nebo roven 3500 kg postačuje skupina B.

Jestli-že je součet největší technicky přípustné hmotnosti motorového vozidla a největší technicky přípustné hmotnosti přípojného vozidla větší 3500 kg je nutno mít již řidičské oprávnění skupiny B+E.

Jestli-že maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla postačuje skupina B.

Jestli-že maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla převyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla je nutno mít již řidičské oprávnění skupiny B+E.

Příklady:

Škoda Fabia 1,9 Tdi

Největší technicky přípustná hmotnost motorového vozidla: 1660 kg
Pohotovostní hmotnost motorového vozidla: 1220 – 75 = 1145 kg.
Okamžitá hmotnost brzděného přípojného vozidla: 1000 kg.
Protože musí být splněna podmínka, že největší povolená hmotnost přípojného vozidla nesmí být větší než největší technicky přípustná hmotnost tažného vozidla, tak přívěsný brzděný vozík může mít největší technicky přípustnou hmotnost 1660 kg, ale okamžitou jen 1000 kg.
Výsledek: Škodu Fabia 1,9 Tdi s přípojným vozidlem, který má 1145 kg největší technickou přípustnou hmotnost mi stačí řidičské oprávnění skupiny B, pokud bude mít přípojné vozidlo mezi 1146 kg a 1660 kg největší technickou přípustnou hmotnost, potom potřebuji skupinu B+E. Okamžitá hmotnost brzděného přívěsu nesmí ale nikdy přesáhnout 1000 kg.

Volkswagen Sharan 1,9 Tdi

Největší technicky přípustná hmotnost motorového vozidla: 2450 kg
Pohotovostní hmotnost motorového vozidla: 1735 – 75 = 1660 kg.
Okamžitá hmotnost brzděného přípojného vozidla: 2000 kg.
Protože musí být splněna podmínka, že největší povolená hmotnost přípojného vozidla nesmí být větší než největší technicky přípustná hmotnost tažného vozidla, tak přívěsný brzděný vozík může mít největší technicky přípustnou hmotnost 2450 kg, ale okamžitou jen 2000 kg.
Výsledek: Volkswagen Sharan 1,9 Tdi s přípojným vozidlem, který má 1050 kg největší technickou přípustnou hmotnost mi stačí řidičské oprávnění skupiny B, pokud bude mít přípojné vozidlo mezi 1050 kg a 2450 kg největší technickou přípustnou hmotnost, potom potřebuji skupinu B+E. Okamžitá hmotnost brzděného přívěsu nesmí ale nikdy přesáhnout 2000 kg."
Upravil Kubicek dne 19.04.2010 23:41
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS

spea - ToM
Přidané 19.04.2010 23:51

Registrace: 09.06.09
PetrPROCH napsal(a):
Já jsem se o tom hádal s několika lidma v autoškole, s policajtama a nikdo to nevěděl. A pak jsem si to našel. Nevim jaký to je zákon, ale mam to vytisklý v autě, kdyby mi chytili, tak jim to ukážu. Kdyby to šlo naskenovat, tak to sem dam. Je tam přesně napsáno, že maximální hmotnost přívesu nesmí být větší než pohotovostní hmotnost auta a celý to nesmí přesáhnout 3500kg.

No, nevim co jsi kde tisknul, ale nic jinyho nez ze z.c.361/2000 Sb to byt podle me nemohlo. Zadnej jinej zakon to prece neupravuje. Staci kdyz opises cislo zakonu a paragraf. Pak si ti kazdej precte sam a nemusis nic skenovat. Takze, sup do auta.
Upravil spea - ToM dne 19.04.2010 23:51
R 1100 GS r.v. 1995
www.tomphotos.eu

www.tomphotos.eu
Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 117
Členové on-line: 1
Pertla

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.32 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI