Zdar
Potrebuju poradit, ktere pneu vydrzi co nejdele. Chystam se na cestu cca 14000km a potrebuju pneu, co to vydrzi po celou dobu. Vim, ze o pneu uz bylo napsano na foru hodne a kazdy ma nejake osobni preference... Anakee, Tourance, atd... zajima me fakt jen ta vydrz.
Diky
Na výdrž + jízdní vlastnosti a pocit bezpečí mě osobně vycházejí nejlépe Tourancky.
Najel jsem na nich, tak 70% s plnou polní ve dvou asi 23000km.
Hodně jsou chváleny Anakee, ale já s nima mám na vodě blbej pocit, protože při mém způsobu jízdy ustřelujou v zatáčkách.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
pipo napsal(a):
Zdar
Potrebuju poradit, ktere pneu vydrzi co nejdele. Chystam se na cestu cca 14000km a potrebuju pneu, co to vydrzi po celou dobu. Vim, ze o pneu uz bylo napsano na foru hodne a kazdy ma nejake osobni preference... Anakee, Tourance, atd... zajima me fakt jen ta vydrz.
Diky
zda se, ze Tourancky.
E07 nejsou homologovane, pokud to nevis.
zalezi, jak to budes honit + nalozeni, ale 14k by temer urcite dat mely.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hrabe_X napsal(a):Hodně jsou chváleny Anakee, ale já s nima mám na vodě blbej pocit, protože při mém způsobu jízdy ustřelujou v zatáčkách.
...a je rozdil 19" anakee a nase 21".
Mne se u Anakee sjizdeli nakrivo dopredu (nebo dozadu?) spaliky...
17 cm
Osobně bych dal Tourancky, pokud to bude silnice. Mitasy sice vydrží víc, ale na vodě to není zrovna ideální, Metzelery jsou rpostě dál....
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Hicks napsal(a):
Mne se u Anakee sjizdeli nakrivo dopredu (nebo dozadu?) spaliky...
To dělaj všechny gumy tím, jak brzdíš.
treba u Battlewingu jsem vepredu fakt nepozoroval.. Tourancky minimalne.
Anakee -- hodne. u 21ky maji MALE spaliky..
17 cm
Luboss napsal(a):
nespletl sis pojmy?
oni se E07ky delaji ve 150ce?
joo? posles link kde je maji?
17 cm
Luboss napsal(a):
nespletl sis pojmy?
Link nemusím posílat,páč jsou HOMOLOGOVANÝ všechny a to v každým obchodě s gumama.A to že se nedělají v našem rozměru ještě neznamená že nemají homologaci...
Upravil L dne 21.04.2010 12:50
EXP -- vic silnicni, se silikou, mensi dojezd, mela by byt vyssi prilnavost.
"Touranckama je tu myslim myslena puvodni varianta, tedy NE-exp". Vzorek mi prijde total jiny.
17 cm
14.000km ti vydrží vlastně všechny gumy z citovaných, já mám nejlepší zkušenost s Tourance, oběma druhy poněkolikráté
Všude se píše o Heidenau jako o tvrdých gumách s vynikající výdrží, ale nikdo z mých známých je nevyzkoušel sám, takže jenom přenesené zprávy z netu z třetí ruky
rozdíl je pouze ten, že dnešní nástupce Tourance nese i to EXP, takže je novější technologie, pokud někde ještě narazíš na ty obyčejné, jde pouze o poslední zbytky na skladech, čili i logicky o dost levnější, ale v podstatě stejná věc (pozor na stáří - rok výroby)
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Luboss napsal(a):
nespletl sis pojmy?
Link nemusím posílat,páč jsou HOMOLOGOVANÝ všechny a to v každým obchodě s gumama.A to že se nedělají v našem rozměru ještě neznamená že nemají homologaci...
Typuju, že na 800GS a velký R-GS nejsou 140tky homologované, jen 150tky. Pokud se tedy vymeleš, tak si vše zacvakáš z vlastního prasátka, bo nemáš "homogumy"???? Nebo kecááám?
Upravil Hrabe_X dne 21.04.2010 12:57
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Luboss napsal(a):
nespletl sis pojmy?
myslim, ze ve smyslu dotazu od osmikilare..."jake, ze si to ma koupit pneu"... byla moje odpoved pochopitelna... ale dobre, mohl jsem to napsat presneji.
17 cm
To je v pohodě,jen jsem chtěl upozornit na to že ty gumy homologaci mají,ale je fakt že na naší moto nemají co dělat.A teda jsem to taky mohl napsat jinak,to máš pravdu.
Luboss napsal(a):
To je v pohodě,jen jsem chtěl upozornit na to že ty gumy homologaci mají,ale je fakt že na naší moto nemají co dělat.A teda jsem to taky mohl napsat jinak,to máš pravdu.
Asi jako TKC na 1150. Nemaj potřebný rychlostní index. A dodává je BMW. To je jen pro ty co pomlouvaj Mitasky.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi