Zmeřelo mi ZUMO po zaruce :-(, minulý víkend šlo, ted nejde ani zapnout, žádné otřesy nic. Dojel jsem domu nechal zumo v držáku a po týdnu :-( smrt. Asi z leknutí. Má někdo zkušenost s opravitelností, možnou příčinou atd. Má cenu vůbec brát do ruky nářadí nebo je lepší s tím seknout do popelnice. ??
vlada-gsa napsal(a):
Zmeřelo mi ZUMO po zaruce :-(, minulý víkend šlo, ted nejde ani zapnout, žádné otřesy nic. Dojel jsem domu nechal zumo v držáku a po týdnu :-( smrt. Asi z leknutí. Má někdo zkušenost s opravitelností, možnou příčinou atd. Má cenu vůbec brát do ruky nářadí nebo je lepší s tím seknout do popelnice. ??
Hele, asi takhle. "Motorka mi nestartuje - co s tim je?"
Pricin muze byt spousta. Doporucuju zkusit dat do do jejich servisu a uvidis.
Randolf> hmm, dávat do servisu zumo po záruce, bude stejná blbost jako dávat do servisu po záruce mobil, oprava bude stát to co nový přístroj, vloni na TT travel eventu jsem se pánů garminů na opravitelnost ptal a odpověď byla dost mlhavá, proto dotaz typu "nestartuje moto".
rendas> taky mi to blesklo hlavou no uvidím do rána, pak pitva pak popelnice.
P.S. když nestartuje moto tak, že ani nebliknou kontrolky tak zas tolik možností není
vlada-gsa napsal(a):
Na slovensku mi v Garminu slíbili výměnu za nové za pár grošů. Já teda mezi tím koupil za babku nové. Teď jsem chtěl poslat na výměnu to staré a poslali mě do kytiček, že ta služba už nefunguje. Každopádně Zumo po nějaké době přestává být vodotěsné. Ty srandovní gumičky, které tam majé těsnit za moc nestojí. Takže Garmin v našich končinách*pissed*. Bohužel nic lepšího zatím není.
Upravil Juan dne 23.04.2010 23:25
www.lc8adv.cz
tak zkusil bych restart (ikdyž to spíš kdyby zamrzlo...), noc na nabiječce na 220V, případně výmenu baterie... Když nic z toho tak to bude něco vážnějšího...
Tak proběhl cyklus reset, nabíječka a pitva. Kde nic tu nic. Mrtvo, popelnice. S 99% pravděpodobností bude od zítra na prodej držák TT standard (ne mvg oba klíče) +aktivní držák ZUMo,+ kabel (bez pojistky) + ram koule na držáku. Vše demontované z mojí moto nepoškozené.
Cena nové caca 5900,- prodej 50% pokud bude mít někdo zájem.
Jinak dotaz do pléna. Hodlám utéct k GM XT definitivně, jediný problém tohoto softu pro WinMob 6 a výše je, že utípli podporu přenosu tras z Mapsource do navi a zpět týká se verze XT 5 a výš. Zatím jsem ponašel převod z nového formátu do GPX. Práci na obráceném postupu tj tj převod GPX do formátu stravitelného v GM XT jsem zadal. Pokud má zájem někdo o podobné řešení a je ochoten se podělit o náklady stačí PM. Peněžní motivace vše urychluje. Pokud někdo naopak řešení má díky předem za info.
Garmin Zumo 550 po zapnutí načítá a jakmile dojde k načítání map, po cca 5 sec. se vypne. Myslím si, že jsem si to zavinil sám tím, že jsem si ja Jouda za chodu navigace vytáhl paměťovou kartu...
Zkoušel jsem vyndat baterku a nechat navigaci cca minutu bez zdroje, ale závada se opakuje...
Jak se jinak restartuje navigace? Je na takovouto závadu nějaký postup?
Díky za případnou radu. R.
Upravil radosek dne 09.05.2010 16:04
Jo, měl jsem podobný problém - zapnul jsem Zumo (660) v držáku na moto a po pár vteřinách místo načítání map se navigace sama vypla, vyndal jsem baterku, zandal jsem baterku, prosil jsem ji, škemral, poroučel - nepomohlo nic .
Pak mě napadlo ji zkusit dát na nabíječku a ejhle - šlape jako hodinky - z nějakého důvodu se při jízdě na motorce nenabíjela, teď už je to zase OK (a zřejmě se i dobíjí). Zkus to, třeba to pomůže
BMW GS = stroj na radost