vim že mam samý dementní dotazy, tak mi to vodpusťte.
Chci si koupit nějaký torxy a nevím jesli sadičku nebo samostatně, jestli máte zkušenost že ty baumaxový a obiový chvilku vydržej, nebo jít do něčeho kvaltnějšího? A hlavně, když sadu tak bych potřeboval ohlídat aby tam byl ten největší a nejmenší potřebnej a to právě nevim a k motorce se jen tak nedostanu...dík zkušeným
říkám si hurikán
Baumax a OBI nikdy...
Spíš TONA, BGS apod... Nebo v každé lepší golasadě už dnes jsou i Torxový násadce.... Ale s golou to samé - žádné superhypermarkety...
Třeba PROTECO, EVEREST je laciný a dobrý. Používán v dílně a jsem nadmíru spokojen.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
No já jsem sháněl v OBI a tam se dají sehnat taky kvalitní torxy (kvalitní značky). Akorát je nutno si připlatit. Co se týče velikostí, tak jsem koupil zákl. sadu + musel jsem dokoupit samostatně ty největší
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
SPEEDY napsal:
TONA, WURTH, BERNER, STANLEY... většinou je to poznat na ceně ale potom na kvalitě
Nemá cenu šetřit,protože si akorát zaděláš na problém. Takovej "žvejklej" šroub v nejnevhodnější chvíli a na tom nejblbějším místě tě stejně přinutí vyhodit OBI srágoru a koupit kvalitu,která vydrží a neničí,protože líp sedí v hlavě šroubu.
SPEEDY napsal:
TONA, WURTH, BERNER, STANLEY... většinou je to poznat na ceně ale potom na kvalitě
Nemá cenu šetřit,protože si akorát zaděláš na problém. Takovej "žvejklej" šroub v nejnevhodnější chvíli a na tom nejblbějším místě tě stejně přinutí vyhodit OBI srágoru a koupit kvalitu,která vydrží a neničí,protože líp sedí v hlavě šroubu.
Přesně tak - při práci dobrý nářadí = půlka úspěchu. Já v dílně používám vercajk TONA, BAHCO, PROXXON, NAREX a naprostá spokojenost.
Já mám taki sadu torxů od tony a super,už sou aji dutý. Ted sem ale negde stratil 14 ctku očkoplochý tonu tak sem bil ve ždánicích v podnikové prodejně Narex pro druhý a tam se dozvěděl věc. Nigde nevidim klíče tona jenom jonnesway a prej tona už není co bejvala virábí se gdesi v číňe nebo co a ať si vemu ten jonnesway a když ho zlomím tak mám dojit a on mi ho vymění...Toš tak.
Kupredu spatki ni krok...
mam tu sóseda co dělá u wurthu a má všechno za polovic, ale i tak 1/2´sadička je skoro za štyrku, tak bych aspoň rád věděl co je ten nejvěčí abych eště nemusel dokupovat...dík
říkám si hurikán
NAREX dnes = Čína ,v práci si obědnali komplet Golu a hromadu jiných věcí a vše bylo origo v krabičkách made in CHINA a loupe se z nich chrom!Já mám malou levnou sadu Torxů z OBI do cca T40 na takové šroubky na kapoty kde není žádná síla a v hlavách moc nesedí ale naprosto to dostačuje ! Na velké torxy na důležitých utažených šroubech je ale potřeba dražší kvalitnější co budou sedět a v hlavě se nestrhnou, ty mají taky třeba v OBI i jinde ale když to člověk nepozná (cena se nemusí rovnat kvalitě) tak v suermarketech moc neporadí a je lepší zajít do speciálky a tam spíž poraděj, pomůžou a nebudou snad za každou cenou cpát zbytečně drahé profi nářadí a navrhnou cenový a kvalitní kompromis.
Upravil cizak dne 15.01.2008 01:33
vorel napsal:
mam tu sóseda co dělá u wurthu a má všechno za polovic, ale i tak 1/2´sadička je skoro za štyrku, tak bych aspoň rád věděl co je ten nejvěčí abych eště nemusel dokupovat...dík
Ty vole Proteco tak jeden oříšek 30-60 +- a kvalitou lepší jak Tona a používám denně.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
můžeš mi hodit nějakej odkaz na Proteco, na netu sem našel jen někde v hradci Landsmann, ale prej to neprodávaj a pak už jen samý vratový systémy...
říkám si hurikán
Jo je to a-z satelit Dobruška. Ivan Lelák - 777175211 a Zámek 777633970. Nakupuju tam rád. Mají profesionální přístup a poradí. Ceny jsou fakt neuvěřitelný a nářadí kvalitní. Samozřejmě kdyby jsi chtěl renomovanější firmy tak je mají taky.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
70 mam taky, ale nikdy jsem ho nepoužil 60 - 55 málokdy a menší už jo. Kup msi radši 10 - 50 To by ti mělo stačit na normální práci. Je to i ve formě šroubováků, zahnutých klíčů (jako imbusy) na malou golu, velkou golu atd... Jen si vybrat. Na plasty atak bych doporučil šroubováky. Ceny jsou +- podobný.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Torxy po uplynuti zaruky moto vyhadzat a namiesto nich kvalitne imbusy - nemusis nosit potom torxove kluce so sebou, lebo v parte sa po dohode najde vzdy niekto, kto sadu ma. staci potom vozit so sebou origo sadu naradia BMW a jeden MULTITOOL s kombinackami od Victorinoxu.
Ahoj všichni, kolega motorkář Milo zo Slovenska, který vlastní tak jako já V-Stroma, zřejmě sleduje Váš web a posílá Vám odkaz ohledně těch torxů, ale jelikož nemá registraci poslal to mně, abych Vám to sem vložil, myslím, že je to super odkaz, je tam kompletní výbava BMW. Díky Milo.
Milo napsal:
niekto na bmwgs chcel vedieť rozmery kľúčov torxx.Našiel som toto http://www.r1200gs.info/misc/toolkit.html
,ak chceš tak to tam nahoď,ja tam nie som ragistrovaný Čau Milo
KTM 1190 Adventure R