Nebudu dál zaplevelovat cizí inzertní vlákno. Doufám, že založením vlákna nového vysvětlím svůj příspěvek, kterým jsem vlastně odstartoval tu (jak MALI píše) kosu na nového člena tohoto webu...
MALI napsal(a):
...Slečna je moc milá a byla tady z tý kritiky docela paf, takže jsem se jí za všechny omluvil! Takováhle kosa dokáže nový členy celkem odradit...
Milých slečen na pořádných motorkách není nikdy dost, takže bych nerad připravil členy tohoto webu (například Emília, až ho ta monogamie přejde) o příležitost k seznámení se s nimi...
A teď k tomu vysvětlení.
Použiji za všechny ostatní třeba tenhle příspěvek:
smazak73 napsal(a):
Taky to nechápu
Je tenhle web věnován motorkám BMW -řady GS-odpovím si sám JE
Je to sedadlo na motorku BMW-řady GS-JE
Tak v čem je problém
Co mi vadí?
1. Vadí mi forma některých inzerátů od úplně neznámých lidí. Popuzuje mě, že někdo prostě vrazí do dveří a místo představení se, nebo slova na uvítanou mázne inzerát...
2. Vadí mi anonymita prodejců. Krucinál, i v pitomé sběrně starého železa se mají prodejci prokazovat občankou, aby se zjistilo o koho jde (prosím, nechytejte mě v tomhle za slovo, jestli tomu tak ve skutečnosti je nebo ne. Píšu tom jako pravidle, které je ve své podstatě naprosto správné...) Tak proč my tady nemáme právo vědět, jestli ten člověk je nebo není skutečný... SIMku si koupíš za dvě stovky a e-mail si založíš zadarmo za pět minut, to pro mě nejsou směrodatné údaje. Prodáváš něco a nikdo Tě nezná? A zrovna takové věci, jako je výjimečné a snadno demontovatelné sedadlo, nebo kola? (Nikoho opravdu nenapadám, nekamenujte mě, prosím. To je opravdu jen příklad, který uvádím na vysvětlení mého postoje k těmto inzerátům všeobecně...
Tak. Teď mi jen zbývá počkat, až mi někdo vynadá, že někoho neoprávněně a bezdůvodně osočuji z nepravosti. Že on přece nikdy..... a já tudíž nemám důvod.....
Budu rád, až všichni budou prodávat jenom to co jim patří. Ve stavu, který uvádějí. Ve kvalitě, která je odpovídající popisu. A než to bude samozřejmostí pro všechny, budu hubatej na všechno, co je na první pohled podezřelý.
Jo a budu moc rád, když se z toho nakonec vyklube příjemná slečna...
Tak jsi mě po ránu donutil se přihlásit a přidat svůj názor ke tvému.
V podstatě s tebou souhlasím. Moc by mě mrzelo, kdyby se inzerce zvrhla ve výkladní skříň zlodějského šmejdu s tím, že bych si za krvavé peníze koupil zpět své kousky Bobše. A nebo nedej bože přijel třeba k Vevisovi s doplňkem, který by dejme tomu Vevis identifikoval jako jemu před časem uzmutý. To by mě hanba fackovala a nevysvětlíš, že jsi v tom nevině. Šmouha zůstane. Jak z toho ven?
Napadla mě taková možná blbost, ale inspiroval jsem se slevama v Touratechu a pod. Což takhle umožnit inzerci členům fóra s určitým počtem příspěvků a bez anonymity? Nic samozřejmě nebrání takovému člověku podat inzerci za kamaráda, který nedosáhl na parametry, ale pro ostatní je to již nějaká záruka.
Ovšem další otázkou je smysl takového počínání. Šmejd krást bude a překupník prodávat. Jestli ne tady, tak jinde a mého Bobše ani tvého miláčka to nijak neochrání.
Pravda je, že by to eliminovalo zlatokopy, ale zase, ruku na srdce, lidé od prvopřihlášených na tomto fóru kupují. Jinak by se s tou inzercí nenamáhali.
Takže jsem rád, že jsi nakousl otázku a nyní se uvidí, kam se přikloní názorová většina.
Nakonec já jsem koupil Bobše na zdejší inzerci od člověka, který tu měl cca 2 příspěvky a více jsem ho tu neviděl. Kradenej není, onen dotyčný si koupil 1150ADV a Bobeš už mu překážel. Jako každý nákup z druhé ruky - je to loterie.(promiň Bobe, máš vyjímku)
Upravil Medik dne 19.05.2010 07:59
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Souhlasim s obema prispevky. Je fakt, ze dokud bude existovat poptavka, vzdycky bude nabidka. Kdyz ale lumpove budou vedet, ze na motorku BMW od nich nikdo nic nekoupi, nebude pro ne mit smysl neco krast.
Je tezky chtit po nekom indentifikaci. Rekl bych ale, ze je na rozhodnuti kazdyho, jestli koupit od znameho nebo od cizince.
Jo,je pravda že se sem kupa lidí přihlásí jenom kvůli inzerci,ale nachápu proč někoho napadat a hned ho nazývat zlodějským šmejdem.Já koupil Bávo,zaregistroval se tu a můj první příspěvek byl INZERCE ,protože jsem se chtěl zbavit věcí který jsem dostal k motorce a já je nechtěl.A kdyby mě někdo nazval zlodějem,tak bych sedl do auta a si se na tebe zajel podívat.
Chápu že to tak jak píšeš být může,ale tohle téma naráží na inzerci k prodeji sedla a já být tím inzerentem tak by se mi moc nelíbilo to co píšeš.A pak nezapomeneš dodat něco o vyjímce.Tím jsi tak trochu popřel to co píšeš předtím.Nevím podle čeho si někdo zaslouží vyjímku a někdo je hned zlodějem.
Ještě chci upozornit že s inzerujím co prodává sedlo nemám nic společnýho.
podle mě je to věc každého... taky se tu vyskytlo pár věcí co se mi líbili, ale jelikož člověk bych registrovaný nedávno, tak jsem to radši nechal být... to je už na každém jak je opatrný
Něco na tom je. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že spousta (slušnejch) lidí, zde na fóru není registrována, ale čte ho. Nebo registrována je, čte ho, ale nevyjadřuje se Jinak co se týká slečny ze včerejška, tak s přítelem se střídala o 12ku. Protože nedosáhla na zem, dostala snížený sedlo. Momentálně nemá na čem jezdit a 12ku už nechce protože je na ní těžká a vysoká, proto prodává. Sedlo je v perfektnim stavu a jako nový.
Upravil MALI dne 19.05.2010 08:26
Pravdou je, ze ve svem okoli znam par lidi s GS, kteri na zdejsi forum chodi, ale nikdy jsem od nich nenarazil na prispevek.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Já zkusím debatu trochu posunout. O co mi jde a co mě osobně vadí nejvíc. Čím dál častěji se stává, že v přehledu diskusních vláken je převaha těch inzertních. Nevím jak vás, mně to štve. Jednak se pak člověk hůř orientuje. Dál to potom přináší zbytečný dohady, protože to pak čtou ze zvyku všichni (i ti, co nic kupovat nechtějí) a vždycky se na tom inzerátu někomu něco nelíbí... Máme tu v levém navigačním panelu kolonku "inzerce". Ta ale slouží jen k tomu, že se rychle dostanu do oblasti diskusního fóra s touto tématikou. A můj návrh: co vyřadit inzerci z diskuse a nechat ji pouze v samostatné sekci, která by se navíc mohla časem dál pěkně roztřídit. Kdo něco chce, nebo se nudí, podívá se. A nikdo nemůže nikoho napadat, že se zbytečně zviditelňuje, atd.
Co se týče regulace, tak nevím, osobně spíš zastávám názor, že jakákoli regulace nařízeními shora je v konečném důsledku špatná a že ta nejlepší regulace nabídky je poptávka, nebo naopak žádná poptávka. Na stranu druhou, měla-li by situace a nastavení inzerce v současné podobě zůstat i dál, pro určitou formu regulace (třeba počtem příspěvků) bych byl, protože jinak se z toho časem zblázníme...
Maiali nel Fango!
Takze vkladam svuj prispevek z inzerce tam,kam patri.Kristyne gratuluji k prodeji.
Muj prvni prispevek byl,ze prodam f 650,protoze mi uz vedle ni stala r 1100gs.Dneska mam pres 1200 prispevku.Ale,ze bych se prihlasil a nahazel sem 50 nesmyslu za hodinu,abych mohl vlozit inzerat,to je asi blbost.Myslim,ze by to brzy nekdo obesel tim,ze by zalozil vlakno s nazvem 50 prispevku.Tam by behem chvile nahazel 50 smajliku,nebo nejake kraviny a pak konecne dal do inzerce ten inzerat.Sice podle navrhovanych pravidel,ale kravina.Pak by jste zacli vymyslet treba kolik dni musi byt clovek prihlasenej?Nebo do kolika vlaken sve prispevky vlozil?
PS:Kamosi od nas toto forum ctou pravidelne,dokonce se z machovskejch srazu s par lidma odsud znaj,neco uz koupili od Boba.Kdyz chtej nekoho kontaktovat,tak pre ze mne,nebo napisou email.V zadnem pripade bych si je nedovolil nazvat cizimi prestoze nejsou registrovani.Kazdej na to proste neni,komunikovat zde pred zraky cca 1000 lidi.A jestlize se jednou rozhodnou zaregistrovat,bude to nejspis taky kvuli inzerci a ne kvuli diskuzi.Ja jim to vycitat urcite nebudu a nebudu je nutit vkladat 50 prispevku.Stejne by to zbylo na mne a musel bych to sem nahazet pod jejich nickem.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Luboss napsal(a):
....A kdyby mě někdo nazval zlodějem,tak bych sedl do auta a si se na tebe zajel podívat...
Tak to je přesně to, na co jsem čekal a na co budu reagovat...
N I K O H O JSEM NENAZVAL ZLODĚJSKÝM ŠMEJDEM...!!!! Překrucuješ můj příspěvek, jenom doufám, že neúmyslně...
Chci předejít problémům, ne někoho urážet. A koupě zboží od lidí, které nikdo nezná a jsou anonymní riziková je...
Netvrdím, že nejsou lidé, kteří jsou naprosto pohodoví a zrovínka teď něco chtějí prodat, takže se přihlásí na fórum, nandají inzerát... Tvrdím, že je toho teď naráz mrak a že je potřeba tomu věnovat pozornost.
Asi tak...
To swat: OK. Přesunuto. Váhal jsem, jestli je to diskuse, nebo připomínka...
Viděl jsem to na diskusi, protože nechci připomínkovat dobře jdoucí web, ale diskutovat o tom, jaká kritéria by měla být při prodeji dílů na naše motorky od neznámých lidí...
Upravil radosek dne 19.05.2010 09:04
Luboss napsal(a):
....A kdyby mě někdo nazval zlodějem,tak bych sedl do auta a si se na tebe zajel podívat...
Tak to je přesně to, na co jsem čekal a na co budu reagovat...
N I K O H O JSEM NENAZVAL ZLODĚJSKÝM ŠMEJDEM...!!!! Překrucuješ můj příspěvek, jenom doufám, že neúmyslně...
Chci předejít problémům, ne někoho urážet. A koupě zboží od lidí, které nikdo nezná a jsou anonymní riziková je...
Netvrdím, že nejsou lidé, kteří jsou naprosto pohodoví a zrovínka teď něco chtějí prodat, takže se přihlásí na fórum, nandají inzerát... Tvrdím, že je toho teď naráz mrak a že je potřeba tomu věnovat pozornost.
Asi tak...
To swat: OK. Přesunuto. Váhal jsem, jestli je to diskuse, nebo připomínka...
Viděl jsem to na diskusi, protože nechci připomínkovat dobře jdoucí web, ale diskutovat o tom, jaká kritéria by měla být při prodeji dílů na naše motorky od neznámých lidí...
Taky to nebylo na tebe...
Navíc s podstatou příspěvku souhlasím,ale člověk pod tebou se vyjádřil jako že každý kdo inzeruje a je tu nový je gauner.To je to co vadilo mě.Nic víc.V žádným případě nechci nikoho urazit.
Upravil L dne 19.05.2010 09:18
Nechci do toho moc rejpat, ale myslim, ze vetsinu veci (nejen na motorky, ale i na barak, do bytu, sportovni vybaveni atdatd....) kupujeme od neznameho, tudiz potencionalne rizikoveho cloveka.
Mozna by pomohlo dat navod nebo nejakou sablonu na zadavani inzeratu (ne jako ochranu, ale uroven nekterych inzeratu je zalostna). Co, na jaky typ, kontakt, za kolik, zakazat odkazy na jine inzertni servery....
Mě inzerce od neznámých a nových lidí vůbec nevadí. Rád se podívám kdo so prodává a třeba i koupím, pokud tu věc chci. To, že je na webu nový je mi jedno.
Taky prodávám padáky a k vůli tomu jsem se zaregistroval na motoklub bmw - hlavně proto, že si myslím, že tam je největší pravděpodobnost seskupení lidiček, kteří by padáky chtěli, čili vyšší pravděpodobnost prodeje. Sem tam si u nich něco na webu přečtu, ale nikdy jsem neměl důvod se tam registrovat.
Je to špatné? Chápu, že z jejich pohledu to bude divné, ale teď po registraci mám aspoň možnost se zapojit do některých vláken, k vůli kterých bych si předtím profil nevytvořil.
Takže ať si inzeruje kdo chce. Spíše mne štve, že se ve skoro každém inzerátu strhne diskuze úplně o ničem a inzerent je z toho na prášky. Kdyby aspoň lidi přispívali k věci, že tahle věc je dobrá, stojí za koupi a tahle ne (ano, i negativní zkušenosti jsou zkušenosti).
Co se týče parina a inzerce na kšeft, tak mi to nevadí. Protože jak jsem kupoval gs, tak jsem byl rád za informaci o jakékoliv motorce a nemusel jsem hledat jinde, nehledě na to, že tady byl inzerát dříve, než třeba na tipmoto atd... takže člověk měl relativní možnost v předstihu si motorku zamluvit.
A kde jinde by se měly tyto inzeráty o gs a doplňcích na gs vyskytovat, než tady?
A ten nápad oddělit inzerci od fora zní zajímavě, aspoň by jiní do toho nekafrali :-)
morabo napsal(a):
Já zkusím debatu trochu posunout. O co mi jde a co mě osobně vadí nejvíc. Čím dál častěji se stává, že v přehledu diskusních vláken je převaha těch inzertních. Nevím jak vás, mně to štve. Jednak se pak člověk hůř orientuje. Dál to potom přináší zbytečný dohady, protože to pak čtou ze zvyku všichni (i ti, co nic kupovat nechtějí) a vždycky se na tom inzerátu někomu něco nelíbí... Máme tu v levém navigačním panelu kolonku "inzerce". Ta ale slouží jen k tomu, že se rychle dostanu do oblasti diskusního fóra s touto tématikou. A můj návrh: co vyřadit inzerci z diskuse a nechat ji pouze v samostatné sekci, která by se navíc mohla časem dál pěkně roztřídit. Kdo něco chce, nebo se nudí, podívá se. A nikdo nemůže nikoho napadat, že se zbytečně zviditelňuje, atd.
Co se týče regulace, tak nevím, osobně spíš zastávám názor, že jakákoli regulace nařízeními shora je v konečném důsledku špatná a že ta nejlepší regulace nabídky je poptávka, nebo naopak žádná poptávka. Na stranu druhou, měla-li by situace a nastavení inzerce v současné podobě zůstat i dál, pro určitou formu regulace (třeba počtem příspěvků) bych byl, protože jinak se z toho časem zblázníme...
Pod tohle se podepíšu taky bych vyřadil inzerci z titulní strany.
FYYFF
Hoj ve spolek!
Mě inzerce od cizích lidí v zásadě nevadí a do této diskuze v tomto ohledu nechci zasahovat. Co mi vadí dost, je obecně forma inzerátů, respektive jejich názvů, která by dle mého zasloužila nějak obecně upravit. Pohled na současné názvy inzerci mě přímo ubíjí. Názvy typu "Excel, Kola, Bunda, Sedlo 2x použité.." To je prostě nicnevypovídající chaos. Pokud by se adminům podařilo udělat v tomto směru pořádek, určitě to prospělo orientaci nakupujících.
Na závěr příklad toho, jak by mohly názvy inzerátů vypadat..
P: Použité ráfky Excel na HP2 21"+18"
K: Damskou bundu BMW XXXL
P: Sedlo Wunderlich na 12GS, 2x použité
Toť vše, když už je tu vlákno o inzerci, tak si taky vyliju srdíčko
Inzerce je inzerce. Je jedno, zda je od nového člena, který se přihlásil jen kvůli prodeji. A pokud si z toho dělá někdo svůj bazar, tak nám zvětšuje výběr. Jestli někomu vadí, že na tom vydělává, tak ať jde tam, kam slunce nesvítí
Šablona : Výrobce BMW
Model R1200GS
Rok výroby 6/2008
Cena 299 000 Kč
Kontakt tomas.holy@fracon-electronic.com, 608 37 37 64, nebo PM
Najeto 21028 Km, kufr B-H, komfort paket, drátěná kola, ABS. Cena k jednání nebo vyměním za ADV ročník 08 a vyšší + vyrovnání ceny.
Foto na požádání, nebo www. motoinzerce.cz/Tomas1200GS
Konec. Bez diskuze, zda je adekvátní cena, poslal, jsem Ti PM, atd. atd.
Vyplnit šablonu, napsat text, kontakt a hotovo. Inzerce by byla zvášť, tudíž by smailem nikdo neotravoval(poskakování na mezi poslední odkazy) Inzerent by si mohl smazat svůj výtvor.
Jak je toto složité vytvořit netuším. Třeba nám poradí Hicks...
Každopádně to vidím jako postup ku předu a eliminaci žabomyších válek.
Upravil Tomas1200GSA dne 19.05.2010 10:28
Souhlas Inzerci mimo a pokud k ní příspěvky, tak jen k věci Pokud tady někdo bude chtít nabízet kradený díly, tak tomu stejně nelze zabránit. Pokud to budou čórky z ČR, tak si je tady každej stejně pozná.