Uvex Enduro mam 2roky a max spokojenost vč. výborného větrání.Jen vstupní otvor se mi zdá menší ale zase netáhne kolem krku. Mám ještě 2 jiné a co mám Uvex ty dvě leží v garáži.
Celou minulou sezonu a letos jezdím s Airoh a jsem s ní spokojenej. Zatím jsem nezaznamenal nějaký vymačkání výstelek nebo jiný výrazný opotřebení je v poho.
Kompromis při výběru cena a kvalita.
trafficGS napsal(a):
Celou minulou sezonu a letos jezdím s Airoh a jsem s ní spokojenej. Zatím jsem nezaznamenal nějaký vymačkání výstelek nebo jiný výrazný opotřebení je v poho.
Nevím jak je to s cenou u ostatních, ale z hlediska kvality určitě vede Uvex - dost se blíží BMW Enduro a je za půlku. Dokud jsem uvažoval o tomto typu helmy byl to pro mně jasný favorit. (nebavím se jen o kvalitách skořepiny, ale i výstelky a detailů zpracování)
Ale taky je důležitý, jak Ti bude ta která sedět na hlavě. Pokud má pro Tebe blbej tvar, tak se budeš stejně muset poohlídnout jinde...
Upravil morabo dne 25.05.2010 11:49
Maiali nel Fango!
trafficGS napsal(a):
Taky jsem ji měl bohužel jsem háklivej na pruvan a hned mám problémy z frnákem.Minulej tyden jsem byl nucen ji prodat protože mi už rok ležela doma. Tak jsem nucen jezdit i v těh největších vedrech v C2 do které netáhne vubec.
Upravil komaiz dne 25.05.2010 11:54
Mám uvex enduro carbon a je super jen ten kšilt je u carbonky na h...o. je tak odlehčenej že strašně drnčí. Koupil jsem kšilt z normální enduro a max spokojenost.
FYYFF
Před 14 dny jsem objednal Uvexku a vypadá dost dobře i to provedení je luxus, akorát mi byla malá, tak jsem ji poslal na výměnu za o číslo větší a stále čekám*pissed* před týdnem jsem v renocaru zkoušel tu helmu BMW a je to uplně to samý, akorát za 15 tis Za mě určitě Uvex
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Tak já mám Uvex Enduro a spokojenost - netáhne do ní - deflektor pod bradou, mlžící úprava taky funguje. Jen 2 výtky - je trochu hlučnější, ale to v týhle kategorii bude asi normální a plexi nejde doklapnout za ten držáček - musí se trochu klapnout na střed, ale to může bejt jenom můj případ.
Táta má Airoh a ta je podstatně hlučnější, táhne do ní taky víc a mlží se.
Marushin sem viděl pouze v obchodě a připadá mi dost "ufounská" .
Jinak když tady propátráš fórum tak je tady diskuze přímo k Uvexce ale je tam psáno taky o všech.
Názory lidí tam sou na ní dost rozpačitý, někdo chválí, někdo nadává ale za mně je super
jardajerman@seznam.cz
Hlavně ne ten Marushin X-moto. Měl jsem ji a bohužel tady platí - kolik zaplatíš, to dostaneš. Plexi je tak prohnutý, že způsobuje optickou vadu. Nevím, jak to popsat, ale viděl jsem tam takovej pruh, jakoby odraz. Maximálně mě to lezlo na nervy a okamžitě jsem ji prodal. Jinak zpracování nic moc, s UVEX Enduro bych to nesrovnával. AIROH jsem bohužel nikdy nezkusil, tak nebudu hodnotit.
Jestli máš zájem, mám jednu zcela novou nepoužitou UVEX Enduro vel. L černá matná (komplet v krabici, folie na plexi), jen k ní nemám účet (kupovaná v Německu) - přenechám za 4000 Kč + poštovný.
Jasně, byl to jenom návrh. Jen taková drobnost, UVEX Enduro se prodává s čirým, lehce tónovaným plexi, pokud bys chtěl zrcadlený, tak Tě bude stát cca 1800 Kč, v Německu 60 EUR + pošta. Na tom Marushinu jsem měl iridiový zrcadlový plexi, vypadalo to sice brutálně, ale v noci jsem viděl h...o.
Přeji ať dobře vybereš
trafficGS napsal(a):
... za mě taky...
Lehká, sedí, z mé strany spokojenost...
Ahoj,
taky o ni uvažuju, jak se chová při rychlostech 120 - 140 ?
BoGuS napsal(a):
... jak se chová při rychlostech 120 - 140 ?
Není moc hlučná ?
Měl jsem Caberg Justissimo GT a TO byla hlučná přilba...
Pokud máš plégo, kšilt mi na Airohu při jakékoli rychlosti nevadí. Naopak mi pomáhá. Pokud jedu proti slunci, tak si s ním cloním a pokud prší, nebo lítají mušky, zachytí dost marastu.
Zapomněl jsem si ji ale na bembeřici když jsem jel na Dorsoduru a to bylo peklo...
Upravil radosek dne 01.07.2010 18:01
BoGuS napsal(a):
... jak se chová při rychlostech 120 - 140 ?
Není moc hlučná ?
Měl jsem Caberg Justissimo GT a TO byla hlučná přilba...
Pokud máš plégo, kšilt mi na Airohu při jakékoli rychlosti nevadí. Naopak mi pomáhá. Pokud jedu proti slunci, tak si s ním cloním a pokud prší, nebo lítají mušky, zachytí dost marastu.
Zapomněl jsem si ji ale na bembeřici když jsem jel na Dorsoduru a to bylo peklo...
Dík,
jezdím na 1150 s origo plexi - ne ADV - a měřím 180 cm
jako po zkušenostech se vším vybavením se mi opravdu osvědčují německé výrobky takže bych taky neváhal a šel do UVEXu... taková střední cenová hladina za odpovídající peníze rozumná kvalita... (narozdíl od italie, a francie... ) a to platí o botách, hadrech... a nejspíš i teda helmách
Takže, helmu mám asi tak přes měsíc a teď bych napsal svoje zkušenosti...
Protože jsem jezdil v System 5, takže určitě chválím u Uvexu váhu a vyvážení celé helmy... Neodmyslitelnou součástí jízdy na motorce se pro mě stal kšilt... Věděl jsem, že je to užitečná věc, ale že až takhle... Oblíbil jsem si ho... Plexi má zatmavení 55% a konečně mohu jezdit bez slunečních brýlí... Absolvoval jsem v ní již i noční jízdu cca 150km a tmavé plexi mi nevadilo... Dále chválím výhled z blembáku, bez dalších komentářů... Líbí se mi i přístup Uvexu - dali do krabice i plno náhradních dílů... Co se týče hluku, tak oproti System 5 nepoznávám větší kravál... Vzdušnost helmy je výborná a když potřebujete zavřít plexi, nikde neprofukuje a sedí "jak prdel na hrnec"... Nasazení a sundání z hlavy je bez potíží a zapínání je pohodlné i v rukavicích... Vnitřní polstrování je pohodlné, nikde netlačí a je vzdušné...
Co dodat... Pokud někdo stále váhá, zdali si Uvex Enduro pořídit, mohu za sebe říct, že "neváhej a kup"! Já a kamarád jsme si ji objednali z německého e-shopu, kde byla v akci a cena včetně poštovného dosahovala nádherných 3.500,-...
Trošku se obávám, jak se v tom bude jezdit na podzim, až ranní teploty nebudou tak příznivé, ale i to by se dalo vyřešit buď kuklou a nebo sahnu do krabice pro System 5... Každopádně Uvexu teď tahám na motorku pořád...
xhackerm - vhoď sem pls odkaz na ten shop, díky. Jo a ještě to plexi sis vybíral, nebo je tónované v základu? Sice sem teď koupil N103, ale za ty prachy bych do toho šel