Zdravím Vás ve spolek,
potřeboval bych, prosím, poradit s nákupem oblečení. De facto potřebuji celý komplet na motorku (hlema, bunda, kalhoty, boty, rukavice). U každého kusu mám strop 5000Kč (mimo rukavic, u těch méně a helmy asi více ). Potřeboval bych vědět, na co si mám dát pozor, co nejlépe ochrání a hlavně kde a jak to má sedět.
Za zmínku asi stojí, že oblečení potřebuji spíše na cestování (nějaké velké řádění v terénu v plánu nemám).
Všem předem děkuji za informace
Pokud byste měli tip, kde poblíž Ústí nad Labem nakoupit, budu rád. V okolí vím zatím pouze o prodejně značky Büse a něco ne moc důvěryhodného v Chabařovicích.
Ještě jednou díky
Upravil janb dne 30.05.2010 10:39
Tak co se kalhot a bundy týče... tak jsem to vyřešil zhruba jako ty (cenově) - ale jako většina nás až napodruhé... Takže ti ušetřím jedny vyhozené peníze. Mám bundu Held Oasis a kalhoty Held Dakar... barevně tvoří komplet a oboje je strašně pohodlný... i v létě se v tom člověk nepotí a je v tom příjemně ikdyž třeba někde hodinku stojíš nebo tak...
Kalhoty Held Dakar http://www.yshop.cz/kalhoty-held-dakar-sede-textilni+dp142079
Bunda Held Oasis (mimochodem v kombinaci seda a: cerna, modra, cervena) http://www.yshop.cz/bunda-held-oasis-cernoseda-textilni+dp129549
zbytek záleží na Tobě ale za tohle se ti zaručuju, že za dobrej peníz hodně dobrý oblečení... alespoň co se pohodlí týče...
To HonzaGS:
Děkuji za doporučení. Je to velice pekně sladěné. Tys to nakupoval přímo v Praze?
Možná teď budu mít hloupuo otázku, ale jak má probíhat nákup oblečení na moto? Je to stejné jako při nákupu oblečení civilního nebo to má nějaká specifika...
Díky
no pokud to chceš na cestování, tak se v tom hlavně musíš cítit pohodlně, budeš v tom oblečení sedět na motorce několik hodin denně a to třeba co já vím jak dlouhé cesty plánuješ, nemělo by Ti nikde být těsné, textil se v žádném případě nepovolí- jako je tomu třebu u kůže. Problém může trochu nastat, když vytáhneš zimní vložky, že Ti chrániče nebudou dobře sedět na svém místě, je vždycky lepší, když bunda i kalhoty mají stahovací pásky, kdy do stáhneš když tam není vložka. Pokud chceš jedno univerzální oblečení, vyndávací všechny vložky i tu nepromokavou, jinak se paříš, co nejvíce větracích otvorů a co já vím, co ještě. Pro mě by to teda bylo- vyndávací vložky, větrací otvory, pohodlí- hlavně u krku, stahování těch rukávů- nohavic. No to by tak asi mohlo být všechno. Ještě - protože jsem ženská, tak by se mi to samozřejmě muselo líbit- ale to už dnes není problém- je dostatek věcí i dámských, ale taky protože jsem ženská, tak mám oblečení několikero od vyloženě letních až po sněhuláka.
P.S. větrací otvory by měly dobře držet otevřené- některé se tak trochu tváří, jako že tam jsou, ale pak je skutečnost trochu jinde, ale všechno chce svůj vývoj.
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)
Ahoj, mno upřímně... v praze je celkem za draho, takže jako student jsem to řešil, že kalhoty jsem si ozkoušel a zakoupil přímo v Praze... ale bundu jsem si při té příležitosti také ozkoušel, ale pak objednal přes internet, kde byla nějaká slevička...
Jinak prostě aby ti to bylo pohodlné... zkus se "ohnout" do posezu jaký máš na moto (např chrániče ti přesně sednou tam kam mají, střih oblečení tě nikde netlačí atd... tím je oblečení ještě pohodlnější než když třeba jen stojíš) - např chrániče u tohoto oblečení jsou i trošku posunout a tam zafixovat... ale myslim, že mi poděkuješ při první vyjžďce...
já např za včerejšek mám 400km a necejtil jsem že by mi to bylo někde nepohodlné, že by to tlačilo, že bych se potil.. takže asi tak
P.S: s tím co píše Moranka souhlasím a to to oblečení od Heldu splňuje... stahovací pásky, větrací otvory (hlavně třísla, takže neboj, že budeš mít propocený trenky) to samé bunda, dostatek větracích otvorů ale hlavně říkám... fakt v tom jsem celej den ať už jedu, nebo si někde dám oběd tak je mi v tom příjemně...
Upravil HonzaGS-SV dne 30.05.2010 13:04
Hele osobně vim, že jsem v tom někoho viděl... ale osobní zkušenost nemám... a proč experimentovat, když něco osvědčenýho je? já taky dal na radu kamaráda... Díky Shimy!
A víš co se říká... nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci a někdy ta pětistovka ja sakra drahá
Upravil HonzaGS-SV dne 30.05.2010 13:27
Asi máš pravdu. Ale přeci jen mám Prahu trochu z ruky. Navíc kdo se má v tak velkém městě vyznat a nezabloudit Ale protože mi nikdo nic jiného nedoporučil, asi poslechnu Tebe
já jel pro motorku 800km tam a 800 zpátky je to věc kterou nekupuješ každej den... a stojí za to si dojet pro to lepší než si pak vyčítat, že člověk ušetřil na něčem co používá den co den a není to úplně to co chtěl...
no a proš si neuděláš výlet třeba do Drážďan, neobjedeš tam polo a louise, jestli je tam hein gericke nevím, nevyzkoušíš si několik typů bund, všechno je třeba si opravdu vyzkoušet, mi se tředa dost na obrázku v katalogu líbilo oblečení od IXONU svého času, ale po té, co jsem si na to šáhla, bych si to asi nekoupila, materiály jsou dost tvrdé. hlavně u krku a tak nějak mi to nesedělo. Vyzkoušet, ošahat a pak třeba hledat ne netu, jestli se někde nevyskytuje levnějc.
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)
Ja tedy nevim, ale z Usti to neni az tak daleko do Nemecka, tak co zkusit napr nejblizsi Polo https://www.polo-...? Tam si urcite vyberes a urcite za lepsi peniz nez u nas.
Ted koukam, ze byla Moranka o chlup rychlejsi.
Upravil spea - ToM dne 30.05.2010 13:52
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Moje prvni bunda byla taky Ixon. Ne ze by to byl totalni sunt, to zase ne, ale po mesici sla dost pod cenou z domu. Mela dve vlozky, nepromokavou a zimni. Nepromokava (jakasi plastenka dovnitr) byla dobra do deste, ale musel jsem ji tahat vzdy s sebou, co kdyby... Kdyz jsem ji nechal uvnitr, tak jsem byl sice z venku suchej, ale zase spocenej jako sv... Prodejce mi ji tehdy vychvalil do nebes. Neni nad to, nechat si poradit od nekoho jineho nez od prodejce a koupit bundu jiz vyzkousenou, nejlip s dobrou membranou. Sice si clovek par kacek priplati, ale netluce se potom do hlavy. Clovek se skutecne musi poprve spalit, nez si koupi neco, co mu chvili vydrzi.
HonzaGS-SV napsal(a):
janb: tak vidíš, že si každej už natlouk kokos, tak máš šanci tomu předejít
Jj, na to fakt musi prijit kazdej sam. Pokud chces jezdit rochu vic, tak si nech skutecne poradit a nekupuj jen podle vzhledu. Kupuj hllavne vyzkousene. ... a hlavne ne dle rady prodavace.
Ahoj stejnej problém jsem řešil loni. nakonec jsem si nechal ušít textilní kalhoty od PSÍ Hubik na zakázku. (doporučuji) vybral jsem si barvy a střih kalhot nechal jsem si našít kůži na namáhaná místa a to celé mě stálo 4500kč i s poštou. sem s nimi max spokojen na léto dobrý (za jízdy v poho a když se někde dlouho válim na trávě tak teplo asi jako v černejch kalhotech. v zimně do nich vezmu podvlíkačky. (a jel jsem už i v -10) Bundu mam normal koženou to je podle mne nej. (3,5 až 5000kč) neprofoukne neprodře se a dešti taky slušně odolává pohodlí dobrý ale je těžší než textilka. a pod ní si vezmu tryko či mikinu podle toho jak je. Helmu mam Nolan (5000kč ale dostal jsem 25% slevu. původní cenu si nepamatuji)
je velkej rozdíl zda se rozhodneš pro kůži nebo textil každé má svoje. a vím že PSÍ Hubík dělá oboje a dokonce i kombinace. v každém případě jsou výborní jak v přístupu tak v kvalitě za dobrou cenu. na oblečení na motku nešetři bo ti jednou může zachránit život. já si koupil jednu lehkou bundu s chrániči(značka Furious )jen tak do terénu za 1500kč a zip vydržel asi 150km. vymenili mi ji za jinou a ta vydžela asi 200km. takže bacha dnes už bych šel jen do ověřených značek a nejlépe českých výrobců (PSÍ)
Upravil poloSqueal dne 30.05.2010 14:55
Tančící Havran
janb napsal(a):
Zdravím Vás ve spolek,
potřeboval bych, prosím, poradit s nákupem oblečení. De facto potřebuji celý komplet na motorku (hlema, bunda, kalhoty, boty, rukavice). U každého kusu mám strop 5000Kč (mimo rukavic, u těch méně a helmy asi více ). Potřeboval bych vědět, na co si mám dát pozor, co nejlépe ochrání a hlavně kde a jak to má sedět.
Za zmínku asi stojí, že oblečení potřebuji spíše na cestování (nějaké velké řádění v terénu v plánu nemám).
Všem předem děkuji za informace
Pokud byste měli tip, kde poblíž Ústí nad Labem nakoupit, budu rád. V okolí vím zatím pouze o prodejně značky Büse a něco ne moc důvěryhodného v Chabařovicích.
Ještě jednou díky
a co si to nejak rozfazovat?
nakupovat obleceni postupne, ale kvalitnejsi?
napisu ti, co bych si ted koupil ja... v rychlosti.
- kalhoty -- dvoje -- jedny motodziny s chranicema Alpinestars (jezdim v nich ted porad) -- stoji 3800,- u Hamouze v kladne
- kalhoty + bunda -- asi cerne BMW Rallye Pro 3.. zkusil bych vychytat slevu. Vypada to fakt dobre.. nebo nejakou Rukku v akci. Viz prodejna Touratech CZ.
- bunda 2 -- cihat na AirFlow v nejake brutalakci
- boty 1 -- BMW Santiago -- ma to tu kdekdo, goretex, v zasade hodne velka spokojenost.
- boty 2 -- nizke Goretex. vychytat slevu... (koupili jsme zlevnene s 3500,- na 1000,- nedavno)
- rukavice... tam nevim. Nedoporucuju original BMW Rallye.. v predchozim modelu jsem si namlel na silnici, OKAMZITE prodrene. Jinak ber s rezervou, nemam blastery...
- na leto -- BMW AirFlow -- cca 2200,- -- fakt dobre vetraj
- na zimu mam velke Frank Thomas asi 15 let stare
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Doporučuji zajet do Drážďan, máš to kousek.
POLO tam má dvě prodejny, kousek od jednoho POLA je Hein Gerricke, Louis bude otvírat v létě megastore.
Vyzkoušíš, porovnáš, vybereš, cenově obvykle stejné nebo lepší jak v CZ, poměr výkon/cena obvykle za stejné peníze výrazně lepší než IXON, Nazran apod. (dle mého názoru)
POLO má občas něco od Heldu (koupil jsem tam rukavice).
BMW GS = stroj na radost
Super. Opravdu moc děkuji všem za rady a názory.
Asi se budu muset plácnout přes kapsu víc, než jsem chtěl
Určitě bude chtít si vše vyzkoušet na tělo a nenakupovat přes net.
A hádám, že v Praze toto vše seženu. Takže výlet bude nezbytný..
To Hicks: o Nolanu a Santiagu (nebo oxtar infinity) jsem de facto přemýšlel. Helmu mají v Kladně, ale kde sehnat boty? V inveltu?
Dík
Upravil janb dne 30.05.2010 15:48
Bubo: Drážďany jsou blíž, ale nerozumím řeči jejich kmene.... Právě se dívám na stránky POLO. Výběr mají velký,ale ceny jsou hodně podobné českým. Už mi jde z toho, jak koukám hodiny na různá fora, hlava kolem...