Chlapi poraďte, v druhé půlce června se chystám na cca 4dny do Julských alp. máte někdo nějakej tip kam určitě zajet, co naopak vynechat atd. jak je to s ubytováním, jestli brat stan, nebo se dá bez problémů najít penzionek. Díky, budu rád za každou radu
Ja tam toho moc nepojezdil, ale pro me nejkrasnejsi misto je jet podel reky Soca a potom pres Vrsic. Co jsme tam jednou kempili, tak dobrej kemp je u jezera Bled. Vecer muzu zkusit pohledat nejaky linky. A desperado nebo krocan me muzou doplnit, byli jsme tam spolu.
Je to tam celkem pěkné všude, pro mě víc než klas. Alpy. Přes Vršič dojedeš do dědinky s dvěma kempy v horním umí majitel dobře česky. Pak dolů na jih po hlavní až ke Profláklému hradu Predjamsky hrad supr cesta. Zpět to střihni nahoru přes bled. Je tam možnost vjet do ůdolíčka s Bohnijského jezera od jihu, a je to moc pěkná oblast, pak to fikni na ten Bled a třeba zpět do kempu pod Vršičem. Slovinsko je moc fajn.
Bled, Vrsic nadhera, pak doporucuju vzit to po pobrezi az dolu do mestecka Piran .... velmi prijemna zalezitost, hospudky u more (auta tam nesmej, ale na motorce te pustej ... )...
My sme byli v kempu DANICA http://www.camp-d... v Bohinjske Bistrici. Je to kousek jak od Bohinjskeho jezera, tak od Bledskeho jezera. V Bledském jsme se koupali, nádherná teplá voda, ale to bylo loni na přelomu srpna/září, takže voda byla přes léto vyhřátá. Letos se tam chystáme na prodloužený víkend zas. Jinak z Bohinjske Bistrice je to už kousek do Triglavského NP.
kačeR1100GS
Mám spíše zkušenost s východnější části Slovinska, pokud pomůže:
- Radlpass - poměrně nízké sedlo, jen pár zajímavých zatáček
- Slovenj Gradec - u místního letiště je příjemný kemp
- silnice č.4 mezi S.G. a Velenje vede moc pěkným úzkým kaňonem
- silnice č. 5 mezi Celje a Sevnice vede příjemným údolím podél řeky s úžasnou barvy vody typickou pro vápencové oblasti
- malý kemp v Preboldu - klídek a naprostá pohoda, jeden z nej co jsme na cestách potkali
- silnice z Preboldu přes sedlo směrem Trbovlje je naprostá pecka, tam bych jezdil od rána do večera
A tohle je výhled ze sedla:
Vjetrnik přiložený následující obrázek:
Zdar byl jsem tam 2krát naposledy před 5lety
Určitě pokud máš rád jeskyně atd.Podstojna jama .Tenkrát vstup už byl15€ ,ale fakt to za to stojí 15 km vláčkem v podzemí mezi krápníkama jak v pohádce kousek je kemp 3hvězdičky toho času 13€ asi 3km od tud se nachází krásný hrad z 13.stol.Predjamský hrad- vytesaný ve skále -doporučuju noční vyjížďku a foto v noci výborná atmosféra.
Určitě jezero Bled a Bohrin a udolí řeky Soca a Trglav jak píšou kluci
Další jeskyně -Skočanske jame -zubatkou do výšky 650 m myslím a jeskyní sestoupáš dolů k nádhernýmu vodopádu
Určitě přistav Koper starodávný město ve stylu Dubrovníku
Jinak z Rakouské strany to je taky paráda příjezd do jul. alp od Sppitalu AU -stoupaní 24 %
Příjemný lidi ,hezký holky,dobrý pivo LASKO CLUB a hlavně naše mentalita národa připadal jsem si tam jako doma
Upravil smazak73 dne 31.05.2010 19:51
Tenkrát to bylo na mýtnice ,ale mám dojem ,že udělali změnu kvůli turistům jedoucim do Chorvatska jsou známky a nemalé mám dojem ,že od roku 2008 2000 kč na naše ,ale nevím to jistě .Radši počkej -někdo to tady určitě ví
Upravil smazak73 dne 31.05.2010 20:35
Zdar pánové, razím příští týden a chci se zeptat zda tam někdo podnikal nějaký výšlap nebo pěkný offroad výjezd, ale jedu ve dvou, takže něco opravdu jen po šotolině Dík
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Nechci zakládat nové téma takže připíšu sem pár mých otázek k Slovinsku a Triglavu...
Chtěl bych začátkem července na 1100GS (ve dvou s plnou polní) vyrazit právě na zde uvedená místa, chtěli bychom jet jak po hlavních páteřních cestách, tak po cestičkách s utaženou šotolinou a to hlavně u Triglavu a kolem řek... Vzhledem, k tomu, že Slovinsko na motorce jsem projel při cestě do Chorvatska před dvěma lety když tam byly záplavy, tak o něm moc nevím. Vytvořil jsem si mapu cesty, kterou bychom chtěli projet a podívat se na zmiňovaná místa.
Může mi to někdo zkouknout jestli je to na touranckách sjízdné (nebo mám přezout na TKC ). Zda na cestách okolo Triglavu jsou nějaké kempy a nebo se dá spát na divoko? Jak je to tam z počasím asi se mění každou minutou, ale zase budu rád za nějakou zkušenost. Kdyby jste někdo měl nějakou fotku přímo z cest, které chci projet tak budu rád když pošlete. Jo a ještě jedna věc, co si kromě "normálních" věcí vzít s sebou navíc, (resp. co se třeba nedá v těch vesničkách koupit) atd... díky za věcné info :-)
Upravil petrguss dne 28.05.2012 20:40
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS