Změřil někdo skutečný objem nádrže 12ky GS? Mělo by to zřejmě být 20 litrů, leč včera mi budík ukazoval dojezd 35km, zajel jsem k pumpě a natankoval 21,4 litru. Pumpa v Benešově u Prahy u autobusáku. Před pár dny jsem měl dojezd ještě cca 10km a natočil jsem 20,8 litru u OMV v Praze. Jsem sice nešikovný trouba, ale nezdá se mi, že by se mi klepaly ruce natolik, abych vycintal řádově litry mimo nádrž.
Chocho napsal(a):
Změřil někdo skutečný objem nádrže 12ky GS? Mělo by to zřejmě být 20 litrů, leč včera mi budík ukazoval dojezd 35km, zajel jsem k pumpě a natankoval 21,4 litru. Pumpa v Benešově u Prahy u autobusáku. Před pár dny jsem měl dojezd ještě cca 10km a natočil jsem 20,8 litru u OMV v Praze. Jsem sice nešikovný trouba, ale nezdá se mi, že by se mi klepaly ruce natolik, abych vycintal řádově litry mimo nádrž.
tak to máš dobrý, mně došel benzín na dálnici a dojel jsem na pumpu na výpary a nalil jsem tam necelých 20. nikdy ne víc než 20, a to neleju až pod víčko.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Chocho napsal(a):
No už by mě bylo divný to,že když jsi měl větší zbývající dojezd(tzn.že by tam mělo zbýt více benzínu)dotankoval jsi větší množství než při menším dojezdu.To je nelogické.Buď špatný ukazatel dojezdu nebo špatný měřák na pumpě/pumpách Nedivil bych se ani jednomu
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Asi mi to ukazuje taky blbě.Bliká kontrolka, dojezd 60km a natankuju po hrdlo maximálně 12l.Asi zkusím dojet až do sucha.To je jediná možnost, jak si sám "odkalibrovat" měřák.
motofanda napsal(a):
Možná poštelovanej měřák na výdejním stojanu ?
... ja jednou prijel k pumpe s autem, ktery ma nadrz na 43 litru a to jsem mel jeste cca1/5 nadrze nafty a nabral jsem 46litru.... Tolik normalne tankuju kdyz uz jezdim hoooodne dlouho na oranzovou kontrolku. Na ty benzine me uz nikdy neuvidi, zlodeji!
jifr napsal(a):
to množství tankované od pumpy je vždy závislé hlavně na teplotě a tak v zimě se tam vejde vždy víc než v parném létě
To si nemyslím,že to na 20ti litrech udělá takový rozdíl
Thymallus napsal(a):
Mno já měl posledně dojezd 15km a natankoval jsem 16 litrrů až po hrdlo...
1200gs/08
a teď babo raď :-)
naprostý souhlas, asi tak bych to viděl, standardně tankuju max 17 litrů a dojezd je 20 km, takže je to v pr*eli, stojan nebo měřák paliva
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Thymallus napsal(a):
Mno já měl posledně dojezd 15km a natankoval jsem 16 litrrů až po hrdlo...
1200gs/08
a teď babo raď :-)
naprostý souhlas, asi tak bych to viděl, standardně tankuju max 17 litrů a dojezd je 20 km, takže je to v pr*eli, stojan nebo měřák paliva
No,tak v tomhle případě to stojan nebude určitě.Už jsi viděl,aby se benzínka okrádala?Jako,že by ti dali 20l za cenu 17ti?
Ještě taková věc - při dojezdu 15km mi svítila kontrolka oranžově...
Asi červeně při ještě menším dojezdu svítit nebude, co?
Třeba je to udělané tak, že když člověk jede opravdu nadoraz, tak jej moto překvapí a nabídne ještě 50km navíc...
Asi proto, jak se všude píše, ať se nejezdí do poslední kapky, bo nenadálé zastavení motoru může vést k poruše toho a onoho...
Stalo se mi při nedávné cestě po Balkáně,dojezd mi ukazoval 6 km a natankoval jsem 21,4 l . Dolil jsem to teda úplně po hrdlo... V Česku jsem už několikrát tankoval okolo 20 l, tak nevím...
docik napsal(a):
Kazda plastova nadrz ma toleranci objemu 8%. V teplem pocasi dosahne i nejvyssi hranice + 14% udavaneho objemu.
Ech... jak jsi k tomuhle došel? Zvýšení objemu o 14% by se už muselo pořádně vizuálně projevit a nemám pocit, že bych v horkém létě měl mezi koleny nádrž o velikosti menšího průzkumného balónu.
Zkuste si cvičně někdy natankovat 10l do auta a pak 5 do kanystru, pak zase zbytek do auta (nebo mota) a doma změřte kolik Vám do toho kanystru skutečně nateklo. U některých pump se třeba i budete divit :-)
Nicméně-ten plovák když je v poloze úplně nejníž tak se spustí žlutý trojúhelníček a rezerva. Ta se následně odečítá kilometry dolů. Když tam dolejete při dojezdu 20km litr tak se dojezd na rezervu nezvedne, ale zůstane tak jak byl (alespoň u mě - rv.05)