Možná by to někoho zde zajímalo. V pondělí jsem si vyzkoušel novinku na našem trhu. Jde o helmu s integrovaným zpětným zrcátkem. Zatím nevím jestli bych si to koupil,ale je to zajímavá věc a co se bezpečnosti týče,tak i myslím,že i užitečná.
Více info na: http://www.reevu.cz/Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
helma REEVU-novinka s integrovaným zpětným zrcátkem
Přidané 18.06.2010 11:41
pěkně to vymysleli, sice bych to asi nechtěl, ale něco do sebe to má.
Obzvláště když bych měl spolujezdkyni s krásnýma očima případně bych pořád zvedal bradu, abych viděl do výstřihu
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Přidané 18.06.2010 11:47
falcons napsal(a):
pěkně to vymysleli, sice bych to asi nechtěl, ale něco do sebe to má.
Obzvláště když bych měl spolujezdkyni s krásnýma očima případně bych pořád zvedal bradu, abych viděl do výstřihu
zajimalo by me jak resi oslneni slunickem zezadu..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 18.06.2010 12:06
Na fotkách to vypadá, že ten zadní průzor je tmavý, takže to bude asi všechno...
Jinak to vypadá zajímavě a když si člověk zvykne, tak to bude paráda. Pak bych viděl problém při nasazení obyč helmy. Navíc jak u zrcátek, tak u helmy - stejně se musí člověk podívat a tím odpoutá pozornost od cesty před sebou, i když v helmě to nebude takový velký pohyb.
Chyběla by mi sluneční clona.
Přidané 18.06.2010 13:07
Hodně zajímavé. Mě by chyběla sluneční clona
Ale jako prvotní počin mi to připadá velmi dobré. Cena vypadá přijatelná
Ještě by to chtělo vidět "live" , jak to je propracovaná helma...
Přidané 18.06.2010 13:43
A do tisíce kilomeru krásně šilháš
Vypadá to zajímavě ale .... Jestli to spíš neodvádí pozornost pernamentně
Mě by to asi i vadilo
Jo a co asi váží ta helma Není pak neúměrně těžká nebo moc vysoká
Upravil kendy dne 18.06.2010 13:45
Přidané 18.06.2010 13:49
v tom videu vraveli ze kladli doraz na to aby ten pohlad dozadu nemal viac rusivy vplyv ( velkost toho ramiku-pohladu vzad ) ako pozitivne info o tom co je za jazdcom
Na toto by som i ja poukazoval bol zvedavy - hlavne na zaciatku, kym si na to jazdec zvykne, a to je to nebezpecne aby po dobu kym jazdec navnima tento efekt nedoslo k nehode/kolizii ( vacsej / mensej )
Inak napad podla mna bohovsky ( a ze uz je vsetko vymyslene ) - hlavne ta jednoduchost ze staci sustava zrkadiel
Samozrejme vsetko co pisem je len teoretizovanie jedna skuska a vela by sa zistilo
Neviete kde na SK je prilba k mánííí
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Přidané 18.06.2010 15:33
Tak by me zajimalo zorne pole na ruznych typech moto. Ve vzprimene poloze ( nahac nebo cestak ) je to asi ok, ale nejaky "zhrbenci" ??? Nebudou koukat v zadu do oblak???
Přidané 18.06.2010 17:48
ja mam jen jedno voko ... takze predstava, ze s nim koukam pred sebe, kolem sebe, do normalnich zrcatek a este do toho v prilbe ... ho, kua ... to by mi asi vyskocilo z dulku a uteklo ...
Přidané 18.06.2010 21:30
Klobouk dolů před pánem, který to vymyslel.
Možná se ta zrcadla budou rosit od potu, možná to bude mít jiné problémy.
Ale MILUJI když něco funguje bez baterek
Pája
Přidané 19.06.2010 02:31
A co jízda se spolujezdcem, to asi fungovat nebude, když za helmou bude hned další. Ale jinak dobrej nápad. Jak dalece by to bylo použitelný v praxi by se muselo vyzkoušet.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Přidané 19.06.2010 07:27
tak samozatmavovací zpětné zrcádko mají dnes i levnější korejské automobily (ale je fakt, že to funguje na elektrinu... - bud se zatmavuje nebo ne, podle spínače a snímače oslnění..., ale i takové brýle bez baterek existují... )
ale nevím... říkám si, že třeba když se to rozkmitá, tak člověk stejně vidí kulový a říkám si mít zrcátko v řádu jednotek cm od oka...nevím... podle mě musí člověk hodně přeostřit... což u těch "normálních" na řídítkách tolik není nutné a řek bych, že zrovna cesťáky mají zrcátka v inteligentní poloze, že člověk nemusí moc očima uhnout ze silnice...
Přidané 19.06.2010 08:18
HonzaGS-SV napsal(a):
... a říkám si mít zrcátko v řádu jednotek cm od oka...nevím... podle mě musí člověk hodně přeostřit... což u těch "normálních" na řídítkách tolik není nutné a řek bych, že zrovna cesťáky mají zrcátka v inteligentní poloze, že člověk nemusí moc očima uhnout ze silnice...
jo... taky bych tomu nechal jeste dalsi vyvoj.
Co mi prijde, ze zvysuje bezpecnost, je C3ka nebo N107ka ve svitive zlute:
aneb statisticky nejvic mrtvejch je "vozidlo nedalo prednost motocyklu".
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 19.06.2010 15:17
HonzaGS-SV napsal(a):
a říkám si mít zrcátko v řádu jednotek cm od oka...nevím... podle mě musí člověk hodně přeostřit... což u těch "normálních" na řídítkách tolik není nutné a řek bych, že zrovna cesťáky mají zrcátka v inteligentní poloze, že člověk nemusí moc očima uhnout ze silnice...
Zadne preostrovani nastesti neni potreba.. dej si pred oci zrcadlo a divej za sebe.. taky neostris na to zrcadlo, ale na zdanlivy obraz v nem