Při procházce se psem jsem dnes, defakto před chviličkou, našel 4 odhozená koťata. Jelikož tady u nás již pár dní prší a bouřka je takřka denním pořádkem, koťata jsou prochladlá, špinavá a hladová. Do dlaně se mi vejdou 2 a ještě skoro ani nekoukají.
Můžete mi někdo jasně vysvětlit, proč je ten dotyčný prostě neutratil? Taška od Lidlu a položení do trávy rozhodně nestačí k tomu, aby kotě hned pošlo a nic necítilo. Jakožto myslivec bych to neměl řešit, kočky jsou v revíru škodná, ale tohle s tím nemá co společného. V košili jsem je donesl do auta, zahřál je, odvedl psa a teď se o ně pečuje. Zítra je vezu do záchranné stanice koček v Plzni. Musím přiznat, že v jednu chvíli jsem byl skutečně rozhodnutý, že je prostě zbavím trápení, ale začala pít a zkusíme je zachránit.
Kdybyste náhodou někdo chtěl 2 černá a 2 mourovatá koťátka, dejte vědět... Pokud možno na mobil 725 882 300, to je nejrychlejší...
xhackerm napsal(a):
Při procházce se psem jsem dnes, defakto před chviličkou, našel 4 odhozená koťata. Jelikož tady u nás již pár dní prší a bouřka je takřka denním pořádkem, koťata jsou prochladlá, špinavá a hladová. Do dlaně se mi vejdou 2 a ještě skoro ani nekoukají.
Můžete mi někdo jasně vysvětlit, proč je ten dotyčný prostě neutratil? Taška od Lidlu a položení do trávy rozhodně nestačí k tomu, aby kotě hned pošlo a nic necítilo. Jakožto myslivec bych to neměl řešit, kočky jsou v revíru škodná, ale tohle s tím nemá co společného. V košili jsem je donesl do auta, zahřál je, odvedl psa a teď se o ně pečuje. Zítra je vezu do záchranné stanice koček v Plzni. Musím přiznat, že v jednu chvíli jsem byl skutečně rozhodnutý, že je prostě zbavím trápení, ale začala pít a zkusíme je zachránit.
Kdybyste náhodou někdo chtěl 2 černá a 2 mourovatá koťátka, dejte vědět... Pokud možno na mobil 725 882 300, to je nejrychlejší...
jooo ty lidi jsou zmrd... ač teda kočky (4 nohé) nemusím tak za todle by jsem sekal ruce a za týrámí zvířat by jsem posílal na smrt, vým že lidi z vesnice todle vyděj ůplně jinak ty jich maj plmej barák a je jim to jedno ale igelitku podle toho co píšou by likdně mohli napustit i svejm dětem (už čekám zase ty reakce)
Samozřejmě že takhle to odložit je svinstvo to je bez debat,přectaf si ale co by po dědině bjehalo koček dybi se ty koťata neredukovali...Druhá věc je,chceš kočku a nemáš žaludek na to ty malí utopit tak jí tu cmrndu nech zašit a je to...Mi máme fčíl kocůra tak mají problémi s koťatama sůsedi
Kupredu spatki ni krok...
Jasně hoši, já vím, že je všude koček jak... Však to i v lese dělá bordel... Ovšem pokud mám březí kočku, tak to můžu vyřešit na veterině a nebo ta koťata hned po narození prostě zlikvidovat...
Vezměte si, že tady je venku sajgon už 3. den. Jdu si takhle večer se psem a slyším nějaké písknutí. Bylo mi hned jasný, že to je kočka. Bylo to na vjezdu do pole. Uvázal jsem psa u závory a šel se podívat, kde je. Čekal jsem, že vyběhne nějakej malej ďábel, ale to mňoukání bylo pokaždé z jiného místa. Až pak mi došlo, že ty 4 malé černé kopečky v trávě jsou čerstvá koťata.
Hoši, na to jsem fakt neměl náturu je tam nechat ležet v naplaveném bahně, řvoucí a totálně ledová.
Pravdou je, že když jsme je doma omývali v teplé vodě a viděli jejich stav, nutkání je vzít do pytle, odvézt za město a střelit do nich brokama, se u mě objevilo. Ale neměl jsem na to. Teď jsem v práci, koťata jsou nažraná a spí v autě v teple. Zanedlouho je vezu paní, která se tady stará o kočky. Pomáhá jim a provádí společně s magistrátem kastrace toulavých kousků.
Jak můžete vidět v mém podpisu, jsem člen a webmaster kynologického klubu. K tomu myslivec, takže příroda a zvířata jsou moje. Asi před měsícem jsem dal k nám na web anktetu a procentuelní výsledek hovoří za vše.
V takovýchto případech jednat stylem "OKO ZA OKO".
P.S. K tomu webu dodávám, že se mi to nějak rozhodilo, tudíž si to pusťte v Mozille. IE to nějak nebere, nevím proč.
zial niektori ludia su taki slabosi ze nevedia zabit tie bezbranne tvory a radsej ich zbabelo odsudia k predlzenemu trapeniu ktore aj tak zvacsa konci smrtou *pissed*
bohumil napsal(a):
Samozřejmě že takhle to odložit je svinstvo to je bez debat,přectaf si ale co by po dědině bjehalo koček dybi se ty koťata neredukovali...Druhá věc je,chceš kočku a nemáš žaludek na to ty malí utopit tak jí tu cmrndu nech zašit a je to...Mi máme fčíl kocůra tak mají problémi s koťatama sůsedi
staci aby venkovsky svoje zvirata kastrovali.
topeni kotat vs. ktery konkretni paragraf Trestniho zakona se toho tyka, sem hodim, az budu mit chvili casu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
raptor napsal(a):
zial niektori ludia su taki slabosi ze nevedia zabit tie bezbranne tvory a radsej ich zbabelo odsudia k predlzenemu trapeniu ktore aj tak zvacsa konci smrtou *pissed*
ja bych rekl spis ***** co sva zvirata nekastruji...
...topeni kotat je dalsi (trestna) kapitola.
No jo.. v tomhle jsme porad trochu vychod a mimo velka mesta je to o to markantnejsi.
17 cm
Hicks napsal(a):
[quote]bohumil napsal(a):
staci aby venkovsky svoje zvirata kastrovali.
topeni kotat vs. ktery konkretni paragraf Trestniho zakona se toho tyka, sem hodim, az budu mit chvili casu.[/quote
když už jsi tak zaujatej proti venkovským, tak ty to mají s přírodou vyřízený to mě věř, takový to že někdo odhodí v tašce koťata tak to člověk ze vsi nebyl, ten to buď nechá bejt ona si příroda s koťatama poradí vetšinou sama nebo to po porodu utopí a co se týče kastrovaný kočky tak to můžeš mít akorát ve svým bytě na gauči protože na dvoře je taková kočka úplně k ničemu
když ho miluješ není co řešit
fifa napsal(a):
když už jsi tak zaujatej proti venkovským, tak ty to mají s přírodou vyřízený to mě věř, takový to že někdo odhodí v tašce koťata tak to člověk ze vsi nebyl, ten to buď nechá bejt ona si příroda s koťatama poradí vetšinou sama nebo to po porodu utopí a co se týče kastrovaný kočky tak to můžeš mít akorát ve svým bytě na gauči protože na dvoře je taková kočka úplně k ničemu
ja nejsem proti venkovskym ani trochu, ale jsem jednoznacne proti buranum co topi kotata.
17 cm
fifa napsal(a):
ja nejsem proti venkovskym ani trochu, ale jsem jednoznacne proti buranum co topi kotata.
Važ svá slova. Já osobně bych kotěti nedokázal vzít život. Ale na vesnici to dělá většina lidí a bohužel i můj děda s bábou, kterých si vážím. Pokud bys chtěl tvrdit , že jsou burani, nenachal bych to jen tak a zachoval se jako velký buran k tobě.
www.lc8adv.cz
Ačkoli to starostové některých Právem oslovených obcí nepřiznají, na venkově lidé běžně topí koťata, dlouhodobě přivazují psy k boudám či sami porážejí prasata. Přitom takové chování lze považovat za týrání zvířat a přistižení lidé za to mohou dostat desetitisícové pokuty, nebo skončit až na rok ve vězení. Pokud je týrání zvlášť brutální, hrozí jim dokonce až dva roky za mřížemi.
Pomoci může jen řezník nebo veterinář
Řešením by byla třeba kastrace koček nebo v případě domácí zabijačky přivolání řezníka. Když už se prý někdo rozhodne kvůli přemnožení koček utratit koťata, doporučuje mluvčí ochránců zvířat jako jediný humánní způsob požádat o zásah veterináře, což majitele zvířete vyjde na zhruba 30 až 50 korun.
17 cm
fifa napsal(a):
Važ svá slova. Já osobně bych kotěti nedokázal vzít život. Ale na vesnici to dělá většina lidí a bohužel i můj děda s bábou, kterých si vážím. Pokud bys chtěl tvrdit , že jsou burani, nenachal bych to jen tak a zachoval se jako velký buran k tobě.
radsi si nastuduj Trestni zakon a pouc svou zviratatyrajici rodinu, pripadne je napraskej.
Ja bych to dost mozna udelal.
17 cm
Topení koťat na vesnicích není přežitek, upozorňují ochránci zvířat. Přitom podle zákona hrozí těm, co se nechtěných mláďat takto zbavují, až dva roky vězení. Soudy však za týrání zvířat obvykle za mříže neposílají.
"K topení koťat na venkově dochází běžně, protože obce nedbají na osvětu ke kastracím, podporu kočičích spolků a zřizování útulků pro kočky," konstatovala Alice Oppová z První společnosti za práva koček.
"Česká republika je na tom ve srovnání s členskými státy Evropské unie v postihu za týrání zvířat nejhůře," posteskla si Oppová z První společnosti za práva koček.
Provozovatelka webu o kočkách Fenclová navíc upozorňuje, že mnoho lidí topení koťat přehlíží. "Části občanů přijde topení koťat jako zaběhnutý zvyk, části je to jedno a ten zbytek si to většinou rozmyslí, aby se nerozhádal se sousedem."
17 cm
xhackerm napsal(a):
Pravdou je, že když jsme je doma omývali v teplé vodě a viděli jejich stav, nutkání je vzít do pytle, odvézt za město a střelit do nich brokama, se u mě objevilo. Ale neměl jsem na to. Teď jsem v práci, koťata jsou nažraná a spí v autě v teple. Zanedlouho je vezu paní, která se tady stará o kočky. Pomáhá jim a provádí společně s magistrátem kastrace toulavých kousků.
lepsi je odvezt k veterinari na injekci imho...
kazdopadne diky, ze ses o ne postaral.. ne kazdy tohle udela. Ale myslim, ze je takovych lidi cim dal vice a ze tohle je jedna z veci co z nas dela (pomalu) Zapad.
17 cm
xhackerm: Kočky jsou bohužel v naší společnosti asi nejtrápenější zvířata ačkoli jsou inteligentní a relativně samostatný... no nebo právě proto. Každá pomoc je proto potřeba. Já už sesbíral na ulici hodně vyhozených koťat. V popelnici v papírové krabici a podobně. Není to jednoduchý, ale když se chce, vždycky se dá něco udělat. I když mi taky už jedno odrostlé a zrovna výjmečně krásné kotě i přes veterinární péči umřelo na klíně. A obava, že když se o koťata postarám, už se jich nezbavím je lichá. Podařilo se mi jich udat a vždy do dobrých rukou alespoň dvacet. Jedno nám teda doma zůstalo(viz foto ta černobílá), ale proto, že jsme si zvykli. Někdo ji i se sourozenci vyhodil na pumpě a jen ona přežila. Smrděla od nafty, tak se jmenuje Diesel
Jinak k některým reakcím.
Že by kastrovaná kočka byla "na nic", tedy že by nelovila je nesmysl. Na našem statku v Jižních Čechách jsme nechali spolu s několika sousedy kočky vykastrovat a žádná invaze hlodavců se nekoná a ani občasná výstavka myších mrtvolek nezmizela. Navíc kočka se lovem i baví a rozhodně si po kastraci nepřestává hrát... Co přestává je, že se nemrouská, takže je i víc klid a navíc kdo někdy měl kočku potvrdí, že během mrouskání se kočka o nic dalšího nezajímá, ani o žrádlo, ani o nic dalšího, takže tenhle argument je opravdu dvojsečnej.
Je pravda, že na vesnicích je přístup ke zvířatům obecně dost odlišnej. A ne vždy nutně horší, ono zavírání domacích mazlíčků do "bezpečí" pidibytů, třeba s občasným venčením (v případě psů) taky není žádnej zázrak... Nic to ale nemění na faktu, že jakékoli nehumánní chování a vraždění je odsouzeníhodné. A to i v případě příbuzných, kterých si jinak vážíme... Pokud si oni váží nás a nejsou-li zabednění, kritiku snesou. Z vlastní zkušenosti musím říct, že někdy překvapivě i uvítají.
morabo přiložený následující obrázek:
morabo napsal(a):
xhackerm: Kočky jsou bohužel v naší společnosti asi nejtrápenější zvířata ačkoli jsou inteligentní a relativně samostatný... no nebo právě proto. Každá pomoc je proto potřeba. Já už sesbíral na ulici hodně vyhozených koťat. V popelnici v papírové krabici a podobně. Není to jednoduchý, ale když se chce, vždycky se dá něco udělat. I když mi taky už jedno odrostlé a zrovna výjmečně krásné kotě i přes veterinární péči umřelo na klíně. A obava, že když se o koťata postarám, už se jich nezbavím je lichá. Podařilo se mi jich udat a vždy do dobrých rukou alespoň dvacet. Jedno nám teda doma zůstalo(viz foto ta černobílá), ale proto, že jsme si zvykli. Někdo ji i se sourozenci vyhodil na pumpě a jen ona přežila. Smrděla od nafty, tak se jmenuje Diesel
Jinak k některým reakcím.
Že by kastrovaná kočka byla "na nic", tedy že by nelovila je nesmysl. Na našem statku v Jižních Čechách jsme nechali spolu s několika sousedy kočky vykastrovat a žádná invaze hlodavců se nekoná a ani občasná výstavka myších mrtvolek nezmizela. Navíc kočka se lovem i baví a rozhodně si po kastraci nepřestává hrát... Co přestává je, že se nemrouská, takže je i víc klid a navíc kdo někdy měl kočku potvrdí, že během mrouskání se kočka o nic dalšího nezajímá, ani o žrádlo, ani o nic dalšího, takže tenhle argument je opravdu dvojsečnej.
Je pravda, že na vesnicích je přístup ke zvířatům obecně dost odlišnej. A ne vždy nutně horší, ono zavírání domacích mazlíčků do "bezpečí" pidibytů, třeba s občasným venčením (v případě psů) taky není žádnej zázrak... Nic to ale nemění na faktu, že jakékoli nehumánní chování a vraždění je odsouzeníhodné. A to i v případě příbuzných, kterých si jinak vážíme... Pokud si oni váží nás a nejsou-li zabednění, kritiku snesou. Z vlastní zkušenosti musím říct, že někdy překvapivě i uvítají.
To co jsi napsal , pod to se klidně podepíšu. Já už se s příbuznými mnohokrát o způsobu zabíjení koček přel, ale marně. Koček jsme měli několik a kastrovali vždy a lovili fest dál. Ale nikdy bych si nedovolil nazývat někoho buranem.
www.lc8adv.cz
fifa napsal(a):
radsi si nastuduj Trestni zakon a pouc svou zviratatyrajici rodinu, pripadne je napraskej.
Ja bych to dost mozna udelal.
Pokud dokážeš jak říkáš napráskat vlastní rodinu, tak nemám už co velice dodat. Jen jsem rád, že se neznáme a doufám nepoznáme osobně.
www.lc8adv.cz