Můj vejký sen je vidět jezero Bajkal ze sedla motocyklu BMW r 1150 gs. Motocykl už mám,tak zbývá si splnit druhou část snu. Rusko jako takové mě láká moc a ani pořádně nevim proč. Asi proto, že je obrovské, nádherné i ošklivé naráz, hornaté i placaté, zaostalé ale i daleko před námi. Prostě Rusko. Kupuji si literaturu o něm a hlavně o jezeru Bajkal. Nedávno se mě podařilo sehnat knihu "Bajkal - perla sibiře" z roku tušim 1988. Pak jsem si koupil knihu od Alana Černohouse " Jak přežít v Rusku". To je perfektní kniha, která nepojednává o zážitcích z jedné cesty do ruska, ale o dlouhodobém žití v této zemi v jejich různých částech od půl roku až po tři roky v kuse ve velkoměstě i v horách Altaje.
Prozatim jsem u študování literatury a hltání cestopisů a dvd o rusku.
Chtěl bych někdy vyrazit jen tak kousek do Ruska jakošto třeba ma Murmansk a třeba přes Nordkapp domů. Ale je to o čase hodně. To se za 14 dní stihnout nedá tak aby se člověk ještě podival a pokochal okolím. Prozatim jsem navštívil jen země bývalého Sovětského svazu (Litva, Ukrajina) a beru je jako průpravu na vstup do "velké" země.
Kdyby jste měl někdo nějaký zajímavý cestopis, knihu, atd o této zemi, tak budu vděčný když mě pošlete odkaz nebo nějaké info o této zemi.
A taky se zeptám, má taky někdo takový podobný sen jako já? Nebo ještě lépe, byl tam někdo z vás v novodobé éře a nejlépe na moto? Vím, že takových lidí je spousta, ale s nikym jsem se nesetkal tak, abych s nim mohl kecat v klidu hodiny a hodiny. Díky za odpovědi.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Já Ti pošlu info - Svěrákovi v Koljovi ukradli v Moskvě na nádraží čemodán...
Taky o Rusku uvažuju, ale zatím mi vychází šup do Moskvy, tam na vlak (na nádraží bacha na chmatáky), popojet kusanec na východ a pak se vracet zpátky. Ivan
PS: Sakra, já bych s Tebou jel do Banátu. Pozdravuj v Gerníku Merhauta!
Upřímě řečeno, když jsi Cycli zde vložil tento příspěvek, nevěděl jsem, jak vůbec reagovat. Přišlo mi, že jsem ho vlastně psal od A do Z já. Bajkal mě lákal už od dětských let, oproti teď vyzdvihovanému Mongolsku, které mě zatím neoslovilo a proto skoro nechápu, že tam každý chce. Možná že to ale někdy pochopím. A vlastně jsem tam skoro jel vloni i já . Rozdíl mezi mnou a tebou je asi v tom, že věřím, že ty se tam podíváš, já ale ne. Zkrátka si na to netroufám.
O tom Murmansku/Nordkappu jsme se spolu už trochu bavili, no uvidíme, jak to dopadne. Každopádně, pokud na něco narazím ohledně Ruska, Bajkalu apod., dám ti vědět.
můj sen je to taky, asi nejen můj. nejhorší je to s časem. snad se jednou odhodlám.
v posledních Motoroutech byly super cestopisy z ruska, dál než na bajkal, tam někde začínali
říkám si hurikán
ja jenom toliko info, ze jsem tam mel minuly rok jet a pobyt pul roku, bohuzel bez moto (oblast zapadni sibir). nakonec jsem nejel, kamarad ano. vratil se s prerazenou rukou a nastiplym obratlem prave od bajkalu. dost zajimava historka, nastesti se stastnym koncem. nic ho ale neodradilo a tento rok jede znovu, do petrohradu. kdyz se naskytne prilezitost, porad mu predhazuju, ze jsme se ani jeden nepodivali do vladivostoku, co jsme meli v planu, tak at si taky poridi motorku, naberem neco zkusenosti a pojedem... je to takovej jeden muj sen, zatim ten nejvetsi a nejvice zamlzeny.
kdybys chtel vyrazit a rad bys slysel nejaky info, neni problem se sejit u sklenicky.
edit: pristi rok chce k bajkalu vzit dedu (taky ma velkej sen - videt bajkal), ale predpokladam, ze vlakem.
Upravil Peacemaker dne 28.05.2007 00:00
Jé, to by bylo perfektní. Nechstáte se třeba náhodou na Vedralku?
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
O srazku mi rikala Klasika, premyslel jsem o tom, ale asi mi to bohuzel z vice duvodu nevyjde. Kamarada bych ale stejne nemoh vzit a ja osobne ti toho moc nereknu, jak jsem psal, ja jsem nakonec ve Velke zemi nebyl. Navic jsem se trosku unahlil, protoze on odjizdi za par dni do Statu, potom prijede a jede zas do toho Piteru. Az se vrati, dela statnice. Takze nevim nevim, kdy si bude moct udelat cas. Mno. Aspon zkusim najit clanecek, co snad vysel i v novinach o te neprijemnosti na Bajkalu.
Ten článek prosím najdi. Já bych si ho rád přečetl. Děkuji.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
je to z pohledu treti osoby, takze jenom cloveka, co tam jel "na vylet". ja bych mohl kamose - paju - poslochat cely hodiny, jak se mel v tomsku, co lidi, ten bajkal, jak se to potom vyvijelo, cesta domu. doufam, ze tu motorku co nejdriv koupi a bude moct osobne povypravet http://myrddin.ph...ly-pribeh/
kdybys chtel neco vedet, muzes se ho zeptat na ICQ 173045465 Tae
Upravil Peacemaker dne 31.05.2007 01:01
Ty vado. Čekal jsem cokoli, ale tohle.....Je to hnus, opravdu svině najdeš všude. Uplně mě z toho mrazí. Doufám, že jsou už aspoň všichni v pohodě?
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Hm, dost síla. Tady je vidět Rusko (východní) i z druhé strany. Zkrátka člověk musí počítat se vším. Jistě to byla nepříjemná zkušenost, doufám, že bude spíše ojedinělá.
Jen jsem si teď vzpomněl na včerejšek na Kavkaz. Tam bych čekal víc problémů než u Bajkalu.
tak to je ze strany těch opravdu špatných příběhů, ono buď musíš mít opravdu štěstí na lidi (většinou i grázlové jsou na první pohled příjemní a pohostinní lidé) nebo prostě snažit se přespávat pokud možno nejdále od civilizace, takto jsme to řešili s Pavlem raději celý CAR 2006, nebo pak prostě optat se u obchodu nejlépe babičky zda si nemůžeš u ní postavit na zahradě stan.... jsou to přece jenom asiaté (bez jakéhokoliv rasismu) a jejich kultura je jiná než naše evropská (nemluvím o zaostalosti nebo o globalizaci) a konzumace alkoholu v těchto zemích je značná, pak i legrace se může přehoupnout do agrese
TAKE IT EASY
Nemám pivo, nemám bůček, snad teda budu koukat aspon na sucho.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Nepojedete někdo v sobotu do Prahy na to co je tady na úvodní stránce ve zprávách?
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Tak za chvili odjizdim do Praglu na ten sjezd cestovatelu po Ruskych zemich.Docela se tesim na vsechny prednasky a videa.V nedeli napisu jak bylo.Jeste,ze nejedem na motorkach jak bylo v planu to by bylo jak v Blby a blbejsi,by nas asi odsekavali majzlikem.Tak se tu mejte a Zdarec.