PetrV napsal(a):
Ahoj všichni, potřeboval bych radu jaké pneu pro silnici i polní cesty - bláto.
Díky, Petr
a nacetl sis uz nejake recenze?
dostanes tu tisic odpovedi...
proc chces jezdit v blate?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Vjetrnik napsal(a):
Pneu na silnici a zároveň do bláta neexistuje...
ja vim, ale nez se strhne flame mel by si o tom neco precist imho 17 cm
Vjetrnik napsal(a):
Pneu na silnici a zároveň do bláta neexistuje...
ja vim, ale nez se strhne flame mel by si o tom neco precist imho 17 cm
presne tak jak pise Radosek, velký GS prostě do bahna nic moc... kompromisem je uvedená TKC80, na asfaltu překvapivě výborná a za sucha v terénu dle mého názoru v pohodě dostačující...
jenom me se.r neustálý prezouvání...na delší cesty TKC80 není, sjede se po cca 6tis (jsou tu i tací, kteří dosáhli hodnoty okolo 10tis)... takže na delší cesty Tourancky..
Janek napsal(a):
presne tak jak pise Radosek, velký GS prostě do bahna nic moc... kompromisem je uvedená TKC80, na asfaltu překvapivě výborná a za sucha v terénu dle mého názoru v pohodě dostačující...
jenom me se.r neustálý prezouvání...na delší cesty TKC80 není, sjede se po cca 6tis (jsou tu i tací, kteří dosáhli hodnoty okolo 10tis)... takže na delší cesty Tourancky..
A na suchý polňačky taky. Výhoda špuntů je tam natolik malá, že se to vzhledem k chování na silnici, ale především životnosti prostě nevyplatí. Na ježdění v terénu v bahně lépe ostrý špunty a jinou moto...
Maiali nel Fango!
Nazdar všichni, děkuji za komentáře. Chtěl jsem něco i na ty rozmoklý polňačky můj typ byl TKC 80, ale teť nevím zda pro tu silnici to je pohodlné pneu.
Tak ještě poprosím o typ na silnici, uvažuji o
- Metzeler Tourance EXP
- Metzeler Tourance
PetrV napsal(a):
Pneu potřebuji a horko je všem, jen jsem chtěl jestě radu na tu silnici abych se neunáhlil.
Petr
S Metzeler Tourance neuděláš chybu. Jsou prověřený a spolehlivý.
hm hm, a to si nejsu zas tak jisty
sou aj jine volby - tourance EXP, anakee/anakee2, vzhledem k cene vychazi dobre conti trail attack, pokud by to teda mela byt primarne jizda po asfaltu.
S Metzeler Tourance neuděláš chybu. Jsou prověřený a spolehlivý.[/quote]
sou aj jine volby - tourance EXP, anakee/anakee2, vzhledem k cene vychazi dobre conti trail attack, pokud by to teda mela byt primarne jizda po asfaltu.[/quote]
Tak s tím si dovolím souhlasit a přidat svou "tourance story". Od své první GSA 1150 jsem jezdil pouze Tourance (cca 8 let), a pokládal je za super gumy. Pak jsem zkusil TKC, spíš jen ze zvědavosti a pak nazul Anakee 2. Nemohu si pomoci, ale ten rozdíl proti Tourance mě dostal. Dokonalá jistota vedení, dokonalá "zpětná vazba" na předním kole a zatáčky "na koleno" s dokonalou kontrolou. Jasně tu říkám, že nejsem terénní typ, s GSA se toulám po okreskách III třídy a občas někde nějaký krátký přejezd polňačkou, ale zrovna tak třeba i zrychlený přesun po hlavních tazích. Zkrátka Anakee mně nadchly, a za sebe jasně říkám, že Tourance už ne, byť to byla dlouhá a hezká láska Průběh Michelinek bude asi slabší, ale za to svezení to fakt stojí.
GS 1200 R Adventure
S Metzeler Tourance neuděláš chybu. Jsou prověřený a spolehlivý.[/quote]
sou aj jine volby - tourance EXP, anakee/anakee2, vzhledem k cene vychazi dobre conti trail attack, pokud by to teda mela byt primarne jizda po asfaltu.[/quote]
Tak s tím si dovolím souhlasit a přidat svou "tourance story". Od své první GSA 1150 jsem jezdil pouze Tourance (cca 8 let), a pokládal je za super gumy. Pak jsem zkusil TKC, spíš jen ze zvědavosti a pak nazul Anakee 2. Nemohu si pomoci, ale ten rozdíl proti Tourance mě dostal. Dokonalá jistota vedení, dokonalá "zpětná vazba" na předním kole a zatáčky "na koleno" s dokonalou kontrolou. Jasně tu říkám, že nejsem terénní typ, s GSA se toulám po okreskách III třídy a občas někde nějaký krátký přejezd polňačkou, ale zrovna tak třeba i zrychlený přesun po hlavních tazích. Zkrátka Anakee mně nadchly, a za sebe jasně říkám, že Tourance už ne, byť to byla dlouhá a hezká láska Průběh Michelinek bude asi slabší, ale za to svezení to fakt stojí.[/quote]
No vidíš a to je to pro co Hicks psal jestli se tu už porozhlídl a něco počet než se začal takhle hloupě ptát. Protože co člověk,to názor. Kámoš měl Anakee a strašně na ně nadával jak kloužou že horší gumy na motorce neměl... Mimochodem teď tam má Pirelli. Já mám už několikátou sadu Tourance a nedám na ně dopustit. Hodně vydrží a drží. Takže to je věčnej boj. Stejně jako vděčný téma olej,spotřeba atd.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS