Prida se nekdo na cestu po Norsku?Zhanim nekoho kdo by se pridal,puvodne jsem mel jet s kolegou nekdy 23 července na 14dni ,ale to se neuskutecni z duvodu toho ze kamarad z vaznych duvodu odrekl a tak ted spradam dalsi varianty kdy vyrazit a zdali by se jeste nekdo pridal.Puvodni plan byl jet hlavne fjordy,spani na divoko sem tam nejaky kemp a nepresahnout rozpocet 20tis kč
BMW GS 1200 adventure
Cau, taky bych jeste neco letos dal.. Mel sem v planu Finsko, Norsko, Svedsko, ale nakonec z toho seslo kvuli praci. Uz mas nejaky termin a predbeznou mapku?
fusion napsal(a):
Cau, taky bych jeste neco letos dal.. Mel sem v planu Finsko, Norsko, Svedsko, ale nakonec z toho seslo kvuli praci. Uz mas nejaky termin a predbeznou mapku?
Mam termin,odjezd 9srpna z Danska do Osla a pak smer fjordy a pokud to vyjde casove tak i lofoty,tak koukej si vse zbalit a pojed take
BMW GS 1200 adventure
z toho si nic nedělej, nějak to zvládneš i sám. taky jsem kvůli práci musel zrušit letos už druhou cestu člověk se těší jak malej a nakonec....................... mám pocit že to dopadne tak, že jak bude trochu volno, vypnu telefon, vypadnu někam a hledejte si mě
Hoj kluci, navazu na vlakno, ktere Itchy zalozil pred sesti lety, kdyz jsem nemohl jet s nim.
Letos jsem utrhl 10dni, tak bych se tam rad podival.
Proto bych chtel poprosit, zda nevite o nejakych peknych zapadlych cestickach, ktere stoji za to projet. Ty hlavni veci jako kazatelnu a jazyk mam nastudovane. Zajimaji me spis cesticky, ktere jsou pekne svymi vyhledy a tak.
10 dni to bude denni naloz dost velka, na cesticky ze zeptam bratra jestli ma nejakej seznam, projeli to tam na kole a prave vybirali ne frekventovane cesty, ale pekne
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Shreku to vis, otec dvou malych deti.
Neplanuju to moc na sever, spis jihovychod.
Honka to bude, ale nechci jet potreti presun do susy na sotoliny. Pocitam tri dny na cesty tam a zpet a 7 v norsku. To mi zase tak malo neprijde a snad nejaly fjord projedu.
Kdo me zna, vi ze mi nedela proble rano v 8 sednout na moto a kochat se az 22h tak neco snad uvidim.
Zítra, ale pokud chceš fjordy, tak tím jihovychodem myslíš jižně od Oslo podle pobřeží?
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
Chtel bych jet z Kristiansandu smerem k Bergenu a posouvat se nahoru kam cas dovoli.
Zpet pres Oslo a Mosty.
Vecer Ti hodim do PM nastrel trasy.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Shreku to vis, otec dvou malych deti.
Neplanuju to moc na sever, spis jihovychod.
Honka to bude, ale nechci jet potreti presun do susy na sotoliny. Pocitam tri dny na cesty tam a zpet a 7 v norsku. To mi zase tak malo neprijde a snad nejaly fjord projedu.
Kdo me zna, vi ze mi nedela proble rano v 8 sednout na moto a kochat se az 22h tak neco snad uvidim.
To mi povidej ja mam 3, takze to chapu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Konečně trochu k tomu Norsku, snad to dopíši, včera jsem část napsal a odběhl...
Na úvod: jezdím tam tak 3-4x ročně, né na moto, ale na ryby. Poznal jsem tam dost míst, které stojí za to navštívit a projet, snažím se jezdit na více míst, dle času, který na to vzhledem k dětem mám, Buď na jih, když jedeme na prodloužený víkend, nabo střed, cca. po Trondheim, když jedu na celý týden.
Pokud cheš jet od toho jihovýchodu směrem na západ a podle pobřeží na sever, tak neprohloupíš, jel bych asi takto:
Trajekt: Hirtshals, Dánsko-Langesund,Norsko, odjíždí každý den v 9:00, za jeden celý den tam v pohodě dojedeš, je to asi 1200 Km, vyspinkáš se, je tam dobré parkoviště s pískem, dá se postavit stan, občas tam takto někoho vidím a v 13:30 jsi v Norsko, to je jeden a půl dne....
Dáš se na jiho západ a pojedeš po té jejich "dálnici", která jede přes fjordy, vesničky a můžeš se zatavit třeba v bílodřevěném městě Risor, kde se pořádá tradiční, prý největší festival dřevěných lodí, i mimo festival je jich tam mnoho...
Dále bych jel po E18, která volně navazuje na E39v Kristiansandu. Ono se to zdá jako dálnice, ale absolutně není, jedeš přes vesnice, kolem pobřeží, stále je na co koukat. Pořád, pokud tam jedeš za přírodou, tak scenérie Alp všude okolo sebe, akorát ty aply vždy končí v moři.
Ve Flekkefjordu odboč na 44, pokud buděš chtít a vezmi to kus podle pobřeží, zatáčky lesy, malé fjordy a ta Tě navede zase zpět na E39...
Po té bych pokračoval dále až kam dojedeš, směr Trondheim.
Pokud pojedeš tím trjektem, který jsem psal, tak: nejdzdi o víkendu, cena je téměř vždy + 100%, až tě pustí branou, tak je tam na levo bouda se záchodem a sprchou a hlavně: spousta letáků pro jižní a střední Norsko, ty si vezmi a jeď tam, co Tě zaujme... Trolí Jazyk, ty nejhezčí fjordy (kolem Bergenu), na še je tam reklama... Tuším i pro motorkáře.
Určitě bych nejel bez mobilního internetu. Z důvodu trajektů, které budeš muset absolvovat i na té E39 a některé jezdí třeba "jen" 8-18... a plán cesty to může docela zhatit, protože objet to znamená i stovky kilometrů...(to mi připomíná, jak jsem jednou musel v nouzi zakotvit kvůli větru-vlnám a dle předpovědi to mělo být až do druhého dne, volal jsem domácímu, jetli pro mě nemůže přijet, že jsem tam a tam, ale na chatu jsem viděl, vzdušnou čarou cca. 3 km, ten mě vyvedl z omylu, po silnici to bylo 90 Km!!!)
Pokud by jsi dojel až pod Trondheim, tak tady: 63°9'30.2"N 8°33'40.6"E je český kemp, kde se dá uřitě s klukama domluvit spaní, sprcha, možná i pivo:-)
Zpět bych to vzal středem po E6, přes Hamar, přespal u jezera, přes Oslo a zase na Langesund, trajekt odjíždí v 13:00...
Uvidíš fakt neuvěřitelné scenérie... Pecka... vodopády každých 15 minut :-)
Spaní, atd: celkem běžně jsou kempy, i kvůli tomu bych měl internet v mobilu... a těch hl. silnicích jsou všude odpočívadla - super toalety, pitná voda, vždy plno obytných aut, karavanů...
Pokračování + korektura za chvíli...
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
schrek napsal:
Tak to mas hodne vesele j ma 2, 6, 8
už aby byli alespoň takhle velcí:-) ale já si nestěžuji... tři kluci, ještě zkusím holku .-)
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
ahoj Tome,
Zatim diky moc. Vecer na to zkusim kouknout. Vyjizdet budu v pondeli, tak bych mel trajektovat v utery, tak snad bude cena prizniva.
Internet do mobilu zkusim nejak poresit, i kdyz to na dovo nemam rad.
Se spanim to mam tak, ze vetsinou spim nadivoko, ale obcas nejaky kemp se bude hodit.
Splněný sen moje 1100GS
Tomas1200GSA napsal:
Konečně trochu k tomu Norsku, snad to dopíši, včera jsem část napsal a odběhl...
Na úvod: jezdím tam tak 3-4x ročně, né na moto, ale na ryby. Poznal jsem tam dost míst, které stojí za to navštívit a projet, snažím se jezdit na více míst, dle času, který na to vzhledem k dětem mám, Buď na jih, když jedeme na prodloužený víkend, nabo střed, cca. po Trondheim, když jedu na celý týden.
Pokud cheš jet od toho jihovýchodu směrem na západ a podle pobřeží na sever, tak neprohloupíš, jel bych asi takto:
Trajekt: Hirtshals, Dánsko-Langesund,Norsko, odjíždí každý den v 9:00, za jeden celý den tam v pohodě dojedeš, je to asi 1200 Km, vyspinkáš se, je tam dobré parkoviště s pískem, dá se postavit stan, občas tam takto někoho vidím a v 13:30 jsi v Norsko, to je jeden a půl dne....
Dáš se na jiho západ a pojedeš po té jejich "dálnici", která jede přes fjordy, vesničky a můžeš se zatavit třeba v bílodřevěném městě Risor, kde se pořádá tradiční, prý největší festival dřevěných lodí, i mimo festival je jich tam mnoho...
Dále bych jel po E18, která volně navazuje na E39v Kristiansandu. Ono se to zdá jako dálnice, ale absolutně není, jedeš přes vesnice, kolem pobřeží, stále je na co koukat. Pořád, pokud tam jedeš za přírodou, tak scenérie Alp všude okolo sebe, akorát ty aply vždy končí v moři.
Ve Flekkefjordu odboč na 44, pokud buděš chtít a vezmi to kus podle pobřeží, zatáčky lesy, malé fjordy a ta Tě navede zase zpět na E39...
Po té bych pokračoval dále až kam dojedeš, směr Trondheim.
Pokud pojedeš tím trjektem, který jsem psal, tak: nejdzdi o víkendu, cena je téměř vždy + 100%, až tě pustí branou, tak je tam na levo bouda se záchodem a sprchou a hlavně: spousta letáků pro jižní a střední Norsko, ty si vezmi a jeď tam, co Tě zaujme... Trolí Jazyk, ty nejhezčí fjordy (kolem Bergenu), na še je tam reklama... Tuším i pro motorkáře.
Určitě bych nejel bez mobilního internetu. Z důvodu trajektů, které budeš muset absolvovat i na té E39 a některé jezdí třeba "jen" 8-18... a plán cesty to může docela zhatit, protože objet to znamená i stovky kilometrů...(to mi připomíná, jak jsem jednou musel v nouzi zakotvit kvůli větru-vlnám a dle předpovědi to mělo být až do druhého dne, volal jsem domácímu, jetli pro mě nemůže přijet, že jsem tam a tam, ale na chatu jsem viděl, vzdušnou čarou cca. 3 km, ten mě vyvedl z omylu, po silnici to bylo 90 Km!!!)
Pokud by jsi dojel až pod Trondheim, tak tady: 63°9'30.2"N 8°33'40.6"E je český kemp, kde se dá uřitě s klukama domluvit spaní, sprcha, možná i pivo:-)
Zpět bych to vzal středem po E6, přes Hamar, přespal u jezera, přes Oslo a zase na Langesund, trajekt odjíždí v 13:00...
Uvidíš fakt neuvěřitelné scenérie... Pecka... vodopády každých 15 minut :-)
Spaní, atd: celkem běžně jsou kempy, i kvůli tomu bych měl internet v mobilu... a těch hl. silnicích jsou všude odpočívadla - super toalety, pitná voda, vždy plno obytných aut, karavanů...
Pokračování + korektura za chvíli...
Ahoj,
nejprve chci poděkovat Tomášovi za informace k Norsku, v sobotu jsem se vrátil ze Skandinávie a právě tento příspěvek mne přiměl upravit trošku trasu a za Lillehammerem odpočit na západ a projet kus pobřeží. Nelituji, nádhera.
Ovšem info pro ostatní: s tím zmíněným kempem moc nepočítejte. Zastavil jsem se tam, nejde o klasický kemp, jsou tam chatky. Správce mi oznámil, že vše je pouze na objednávku předem z ČR a poslal k šípku (o pivu ani nemluvě). Naštěstí je asi 5km jižněji normální norský kemp, kde jsem si postavil stan.