rodwy napsal(a):
nemate nekdo zkusenosti s vymenou?zajima me jestli se me povede nabastlit gripy bez vyhrevu misto origo s vyhrevem,ale rad bych zachoval vyhrev.)
Ty jo, zrovna jsem se chystal napsat něco podobnýho...
Potřeboval bych vyměnit gripy - mám je celý sjetý a vůbec ta guma už je všelijaká. Stačí vyměnit jenom tu "gumu", nebo je to složitější. A pak otázka z nejdůležitějších: na kolik tahle sranda vyjde?
Díky
F650GS (2005)
jestli se ptate na 650 tak tam se musi vymenit cely hefty, protoze odporovy drat je zality v gume, takze nove myslim cca 2500 dohromady, taky jsem je menil ale je to dlouho
bez asi 170...jsem objednal bez,snad to tam nabastlim.)
ja myslim ze mas smulu, dratek je velmi jemny, neni to takovy hovado jako u 1150 a je proste zality v navleku, takze se znici uz tim, ze tu gumu budes stahovat, si myslim, ja to tenkrat jemne narezaval a zkousel sundat, ale nakonec jsem to vzdal a sel si koupit novy do Autecu, protoze jsem tam mel kamarada a ten mi dal slevicky atd. takze to tak nebolelo, a jeste blby je ze od rukojeti vede kabel a zasuvka je az pod airboxem a vse je to krasne schovany do riditek a musis to jimi protahnout, vsechno rozebrat a pak ty kabilky pripaskovat, no proste opruz na pul dne, tak prijemne rozebirani
Upravil jpbmw dne 20.07.2010 21:05
Protože mám duralový řídítka, prodal jsem originální vyhřívaný rukojeti a budu na podzim pořizovat Oxfordy... Cena výborná a co tady o nich psali kluci, tak ani kvalita na tom není špatně... Nejprve bych si ale rád půjčil motorku, která vyhřívání má a zkusil si to, nikdy jsem neměl motorku, která by vyhřívání měla... Co si budem povídat, nejvíce zebou konečky prstů a nevím, jestli by jim to vůbec pomohlo...
xhackerm napsal(a):
Protože mám duralový řídítka, prodal jsem originální vyhřívaný rukojeti a budu na podzim pořizovat Oxfordy... Cena výborná a co tady o nich psali kluci, tak ani kvalita na tom není špatně... Nejprve bych si ale rád půjčil motorku, která vyhřívání má a zkusil si to, nikdy jsem neměl motorku, která by vyhřívání měla... Co si budem povídat, nejvíce zebou konečky prstů a nevím, jestli by jim to vůbec pomohlo...
já taky ne ,ale moja baba vždycky. taky dost záleží na blastrech a na rukavicích.pak ani hefty nepomůžou
Rukavice mam kožený s kevlarovýma prvkama, blastery originál a k nim nástavce TT... Horem nefouká vůbec, to je v pohodě, ale dolů si udělám takové malé deflektory z průhledného plexi, aby mi to nešlehalo konečky prstů...
xhackerm napsal(a):
No s těma konečkama prstů je fakt problém. Dokonce od tý doby, co mám vyhřívání mám dojem, že mi mrznou víc než předtím. Vlastně by to ideálně chtělo i vyhřejvaný páčky....
Rozhodně je ale to, že se Ti alespoň někudy dostane nějaký teplo do těla a tedy krevního oběhu velikej přínos. A když mi mrznou prsty hodně, chytám si na chvíli hefty celou rukou, je mi to sice nepříjemný, když nemám prsty na páčkách, ale pomůže to. Jinak s Oxfordama veliká spokojenost, čtyři stupně nastavení se fakt hodí a díky barevným diodám se snadno rozliší, kterej máš zapnutej. Toho, že hřejou i s vypnutým zapalováním jsem se bál, ale pod 12,5A to samo vypne, takže baterku nevyšlusneš a můžeš to nechat běžet pár minut třeba na benzínce a nemusíš pak čekat, než se znova zahřejou A když je prodřeš, tak je s klidným svědomím vyhodíš a dáš tam za pár šlupek nový.
Maiali nel Fango!
K těm studenejm páčkám:
- už dlouho používám obyčejnou elektrikářsou smšťovačku prům. asi 20mm - zahřeju ji horkovzduškou a smrštím na páčce - co to dá nejširší část i přes kuličku.
Je to tak o 80% lepší protože cca 1mm plast mezi hliníkem a páčkou izoluje slušně. Jako bonus je že to nešpiní prsty.
Používám to i na ostrej - tam to je 2x znát třeba na mokrejc rukavicích to nelepí a oproti std je to nebe a dudy.
Od tý doby jsem prolém studenejch prstů neřešil.
Dakar 650, HusaberG
pánové vzhledem k ceně origo vyhřívanejch gripů a jejich pouze dvoustupňové regulaci bych se na ně vy.....! až zase ohnu řidítka nebo sešoupu hefty tak to jako celek vezmu a zahodim. koupim si pořádný řidítka a pěkný vytápěný hefty s možností regulace.
Tančící Havran
hefty sem delal před měsícem a šlo to parádně jenom sem to na podýl nařízl a stáhl to já osobně sem to měl na motorce nalepený jenom na krajich a že ten odporověj dratek je slabej to je pravda ale de to uplně lehce sletovat a funguje to jako dřív. Kdo si místo gumy koupí celý origo hefty a dá tak o 2000 víc tak je u mně frajer plnou peněženkou a kdyby to náhodou někdo takhle měnil tak atˇ mi ty starý hefty pošle
Nešli by tam třeba i tyhle? Ty se mi docela líbí a je možnost si vybrat typ http://www.motone...jeti/#noneAktuálně: BMW R1200GSA 2017
Ex: BMW F 650 GS 2004 Vidět a hlavně být viděn !
Taky jsem to dělal přes zimu , asi tak jak píše Sampon. Gumy jsem koupil u Trávníčka za necelé 4 stovky / musí to být typ pro vyhřívané rukojeti/ , obě mají stejný vnitřní průměr. Odlamovacím nožem jsem staré opatrně od širšího okraje postupně podélně rozřízl, a jednoduše sundal. Odporový drát není až tak tenký , takže při normální opatrnosti poškození nehrozí. Drát není zalitý v horní gumě !!
Pak jsem vnitřky nových gum a povrch s odporovým drátem hodně navlhčil lihem a neprodleně nastrčil. Stačí poklep dlaní a pak ještě trochu popotáhnout rukama. Takto nasazené rukojeti nechat cca 4 hodiny v klidu. Jinak tento problém se tady již řešil, stačí pohledat.
MÁM OXFORDY UŽ 5 LET A SUPER.. JAK TU BYLO PSANÝ 4 STUPNĚ.. HLAVNĚ PŘI VÝMĚNĚ ORIGO BAHNOVÝCH ŘÍDÍTEK NIC NEŘEŠÍŠ.. CO SE MI STALO U ORIGO, MENŠÍ PÁD A KONEC.. STÁHNUL JSEM Z PŘEDCHOZÍ MOTKY OXFORDY A SUPER. MIMOCHODEM, DAL BYCH TAM URČO RELÁTKO, GSO KDYŽ SE VYBIJE NEJEDE.. ONO JE PĚKNÝ, ŽE VYPNOU KDYŽ BATERKA MÁ URČITÉ NAPĚTÍ, ALE BĚŽÍ JEŠTĚ ALARM A TEN JEDE DÁL..
Můžete mi poradit kde najdu ty Oxford řidítka?
Mám moto bez vyhřívání a pomalu řeším, že bych ho tam chtěl. Ovšem wunderlich je šílená pálka jak tu sami píšete.
I cesta může být cíl...
F 650 GS (2005)