Tak zas dneska rikali ze se Herr Tržil bude hodně snažit prosadit povinné nošení reflexních vest .... ... že prej jsou motorkáři špatně vidět ...
... Krapet mi to přijde jako sociální inženýrství bývalé ministině an mistryně nesmyslů Džamily ...
Jednak nemyslím že by byl ten můj bílej slon se mnou na hřbetě snadno přehlídnutelnej, a když jo, tak ten co mně přehlídne tak mně přehlídne i kdybych měl i reflexní trencle a ponožky ...
A když to valí nějakej týpem na zmrzlině dvě kila, zalehnutej, tak mu ta vesta taky moc asi nepomůže
A taky nevím kde bych sehnal vestičku na mojí apartní postavičku, kteráje už sama o sobě nadměrná, a když se navleče do hadrů tak připomíná něco mezi hrochem na zadních, bagrem a starou almarou ... to bude asi Herr Tržil zajistit, aby výrobci začali vyrábět i velikosti 4XL - 10XL ...
Slavek napsal(a):
Tak zas dneska rikali ze se Herr Tržil bude hodně snažit prosadit povinné nošení reflexních vest .... ... že prej jsou motorkáři špatně vidět ...
... Krapet mi to přijde jako sociální inženýrství bývalé ministině an mistryně nesmyslů Džamily ...
Jednak nemyslím že by byl ten můj bílej slon se mnou na hřbetě snadno přehlídnutelnej, a když jo, tak ten co mně přehlídne tak mně přehlídne i kdybych měl i reflexní trencle a ponožky ...
A když to valí nějakej týpem na zmrzlině dvě kila, zalehnutej, tak mu ta vesta taky moc asi nepomůže
A taky nevím kde bych sehnal vestičku na mojí apartní postavičku, kteráje už sama o sobě nadměrná, a když se navleče do hadrů tak připomíná něco mezi hrochem na zadních, bagrem a starou almarou ... to bude asi Herr Tržil zajistit, aby výrobci začali vyrábět i velikosti 4XL - 10XL ...
Velice kvalitní názor, plně s tímto souhlasím. Také si myslím, že jak říkáš díky "zmrzlinářům" nás hážou všechny do jednoho pytle.
Čaba
R 1200 GS Adventure
Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké ...
To samé platí, když je někdo debil.
tak tak, pánové, plně sváma souhlasím... ale ono stačí jen když si nějaká osůbka nevezme brýle, který má předepsaný na řízení a ještě za volantem telefonuje, to pak takovej borec přehlídne i stojící "BÍLÝ" auto uprostřed silnice, které bliká, že bude odbočovat, což je moje vlastní zkušenost, borec jen vylezl z auta a prej: "sory borci, já vás neviděl, zapoměl jsem si brýle"...*pissed*
Jezdím tak, jak umím...
ja třeba jezdím v reflexní vestě ale spíš bych byl pro aby cyklisti měli povinny reflexní vesty kolikrát se tak motají na silnici ze aji motorkáři mají problém se jim vyhnout .
Radši než vestu si koupím dopředu přídavnou lampu. Strejda když za mnou jede s rozsvícenou mlhovou (nevypíná ji) na jeho R1200GS, tak vážně není k přehlédnutí. Navíc si teď přední "zobák" a boční plasty (na každé straně v úrovni kolene) nechal nalakovat reflexním fosforem. Na první pohled to moc neladí, ale je to o zvyk - teď je vidět a vůbec to nekazí linie krásné motorky...
P.S. Včera jsem předjížděl na vesnické silnici dědulu na motocyklu továrny značky Mustang 50 a ten měl kokosáka stříknutého do růžové reflexní barvičky - Barbie by mu ji záviděla. Ještě na to nalepit modrýho kohouta a byl bych se ho i lekl...
moje osobne skusenosti ako aj skusenosti kazdeho kto si ju u mna kupil su len same pozitivne... soferi z vedlajsich ciest ovela skorej dupnu na brzdu, jednoducho podvedomie zlta reflexna vesta = policia funguje
... v kombinacii z velkou bielou 1150 Adventure a bielou prilbou si uz par desiatok vodicov aut zaplo bezpecnostne pasy ked som za nimi dlhsie isie
ta handra stoji 20 eciek ale pocit ze ste na ceste videny - na nezaplatenie
p.s. velmi zle skusenosti mam z lacnou vestou z benziniek, suchy zips sa po chvili rychlej jazdy odopne, kupil som si dve lacne kym som prisiel na to ze jedna drahsia bude pre mna lepsia
No jo ale jsou i tací co nejezdí v černých hadrech, jsou i tací co mají oblečení které vidět je? co dál? skončí to reflexními návleky na auta takový kufr a kapota by byla ok. Nebo vlastně mohly by se auta rovnou prodávat v reflexích barvách stačily by dvě jako u vest. Jiné barvy by nebyly povoleny. Ono šedé auto taky není zrovna vidět. Proč asi svítíme celý den.
Ano Raptore když jedeš za nimi možná si všimnou, kdo nevidí večer halogen ze vdzálenosti 2m který mu svítí do xichtu a místo aby dal přednost se rozjede neuvidí ani vestu osobní zkušenost.
vlada-gsa napsal(a):
No jo ale jsou i tací co nejezdí v černých hadrech, jsou i tací co mají oblečení které vidět je? co dál? skončí to reflexními návleky na auta takový kufr a kapota by byla ok. Nebo vlastně mohly by se auta rovnou prodávat v reflexích barvách stačily by dvě jako u vest. Jiné barvy by nebyly povoleny. Ono šedé auto taky není zrovna vidět. Proč asi svítíme celý den.
Ano Raptore když jedeš za nimi možná si všimnou, kdo nevidí večer halogen ze vdzálenosti 2m který mu svítí do xichtu a místo aby dal přednost se rozjede neuvidí ani vestu osobní zkušenost.
Přesně tak a i kdyby tu motorku viděli, to auto už taky jen tak rychle nezastaví.Je to všechno v lidech.Dříve než motorkáři by měly vesty používat spíše cyklisté.Nejsou totiž vidět vůbec a ještě se pohybují pomaleji.
Upravil grog dne 07.08.2010 14:21
BMW R 1100GS vzor kačer
Co si budem povídat - ženské jsou sakra nebezpečné, protože zrcátko používají jen, když se potřebují namalovat. Takže když vím, že předjíždím ženskou, najíždím si k ní už v protisměru, hodně u levé krajnice a utvrzuji se, že i ona zrovna nezačne předjíždět. Když se vám tohle stane během týdne 3x, pak už vážně přestanete věřit, že řidič, kterého chcete předjet o vás ví. Když se do toho zrcátka nepodívá, je prostě naprosto jedno, jestli máte xenon, vestu nebo policejní majáky.
Já proti vestám nemám nic stejně jako proti svíceníl. Je to tak svítíl jsem ve dne před tím než ro bylo povinné, když jsem došel k názoru, že to provoz, moje jízda nebo počasí vyžaduje. Vestu mám a zase vezmu si ji když to uznám za účelné. Celý systém těchto zákonů jen odnaučuje lidu myslet a používat hlavu. Reflexní vesta funguje nejlépe za světelných podmínek kdy se využije její reflexnost - noc, šero, bouřka, déšť. Za slunečného počasí je jedině k tomu že si to někdo splete s policií jinak nic.
Můj názor je taky takový, že když někdo přehlédne celou motorku, tak můžu mít vest třeba deset a bude to na houby...
A když někdo motorku vidí, tak vesta není potřeba.
Navíc kdyby všichni motorkáři jezdili ve vestách, tak si lidi na reflexní materiál zvyknou natolik, že už pro ně přestane být významný a nebudou ostražití...
Prostě to zevšední, takže to po nějakém čase bude stejné, jako teď.
A jestli jezdí magoři agresivně, rychle a předjíždí kde nemaj, tak ta reflexní vesta bude sloužit jen pro hledání zbytků motorkáře. To bych pak raději navrhoval, ať se oblíkaj do černých nerozbitných pytlů, ať to mají pohřebáci se sbíráním jednodušší a nemusí skládat puzzle :-)
Je to všechno o lidech - ohleduplnosti na vozovce a koukání do zrcátek. Kolikrát se mi už stalo, že mi auto schválně nedá přednost, z vedlejší ulice jede na plný plyn, aby zabrzdil natvrdo u křižovatky a já se lekl, že tam chce prostě vjet. Různé myšky, brzdění před motorkou, jetí hned za zadkem, vytlačování, předjíždění natěsno....
A to všechno dělali řidiči i když mě viděli....
k čemu mi bude v těchto situacích vesta?
Podotýkám, že nepatřím k lidem, kteří by si vestu neoblíkli, je mi to šumafuk, prostě jde o princip a o to, že to ničemu nepomůže. Bych raději značkoval auta blbců ať si na ně všichni dávaj pozor.
P.S. Včera jsem předjížděl na vesnické silnici dědulu na motocyklu továrny značky Mustang 50 a ten měl kokosáka stříknutého do růžové reflexní barvičky - Barbie by mu ji záviděla. Ještě na to nalepit modrýho kohouta a byl bych se ho i lekl...[/quote]
... tobě cokoliv růžového na hlavě dost imponuje, viď :-)))))))))
Čaba
R 1200 GS Adventure
Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké ...
To samé platí, když je někdo debil.
Thymallus napsal(a):
Můj názor je taky takový, že když někdo přehlédne celou motorku, tak můžu mít vest třeba deset a bude to na houby...
Navíc kdyby všichni motorkáři jezdili ve vestách, tak si lidi na reflexní materiál zvyknou natolik, že už pro ně přestane být významný a nebudou ostražití...
A jestli jezdí magoři agresivně, rychle a předjíždí kde nemaj, tak ta reflexní vesta bude sloužit jen pro hledání zbytků motorkáře. To bych pak raději navrhoval, ať se oblíkaj do černých nerozbitných pytlů, ať to mají pohřebáci se sbíráním jednodušší a nemusí skládat puzzle :-)
Je to všechno o lidech - ohleduplnosti na vozovce a koukání do zrcátek. Kolikrát se mi už stalo, že mi auto schválně nedá přednost, z vedlejší ulice jede na plný plyn, aby zabrzdil natvrdo u křižovatky a já se lekl, že tam chce prostě vjet. Různé myšky, brzdění před motorkou, jetí hned za zadkem, vytlačování, předjíždění natěsno....
Podotýkám, že nepatřím k lidem, kteří by si vestu neoblíkli, je mi to šumafuk, prostě jde o princip a o to, že to ničemu nepomůže. Bych raději značkoval auta blbců ať si na ně všichni dávaj pozor.
nesuhlasim
- tam kde ma predtym prehliadali ma dnes vdaka reflexnej veste vidia
- takisto nie je pravda ze si ludia "zvyknu", to by si potom zvykli aj na svietenie alebo odrazky.. - mas pravdu ze vesta ta neochrani voci magorom za volantom plechoviek, (to ta neochrani skutocne nic) ale ak ti co i len raz pomoze v situacii kedy sa "cica za volantom nepozera tam kam treba" tak splnila svoj ucel
caba1 napsal(a):
P.S. Včera jsem předjížděl na vesnické silnici dědulu na motocyklu továrny značky Mustang 50 a ten měl kokosáka stříknutého do růžové reflexní barvičky - Barbie by mu ji záviděla. Ještě na to nalepit modrýho kohouta a byl bych se ho i lekl...
... tobě cokoliv růžového na hlavě dost imponuje, viď :-)))))))))
To víš, to se musí...
Upravil xHackerM dne 07.08.2010 20:25
taky si myslim, ze to nepomuze
koupil jsem si v Polu krasnou zelenou vesticku, jedu si po dlouhy prehledny rovince a z prava z vedlejsky se priritila Avia a ani nezpomalila, proste mi tam vjela vesta nevesta, tak nevim, jestli to je o tom byt videt nebo nechtit byt videt
jednu vyhodu to ma, obcas si me pletou s policajtem a uhybaj vic nez kdy predtim
- tam kde ma predtym prehliadali ma dnes vdaka reflexnej veste vidia
- takisto nie je pravda ze si ludia "zvyknu", to by si potom zvykli aj na svietenie alebo odrazky.. - mas pravdu ze vesta ta neochrani voci magorom za volantom plechoviek, (to ta neochrani skutocne nic) ale ak ti co i len raz pomoze v situacii kedy sa "cica za volantom nepozera tam kam treba" tak splnila svoj ucel
a vo tom to je ... kdo veri ze mu to pomuze, at v ni jezdi ...
stejne tak jako kdyz nekdo ma poradny boty [ja si koupil fakt festovny co se rozstrelil bracha a z kotniku mel puzzle], nevyjede bez poradnejch kvalitnich hadru s chranicema, pateraku a tak ...
... a nekdo jezdi v normalnich hadrech, nebo trepkach a kratasech, nebo bez chranicu a tak ...
... takze pokud by mely bejt povinny vesty, tak i hadry [nejlepe kozba se silou kuze 3mm], chranice vsude mozne, airbagovy vesty, majacek na prilbe a vzadi za motorkou cinskej lampion s cinskym buzkem stesti ...
... kazdej ma pravo vyhodnotit miru rizika kterou na sebe bere pokud neohrozuje ostatni ...
Thymallus napsal(a):
A muj nazor je takovej ze jestli ti delaj ostatni ridici vsechny ty hruzy co jsi tu napsal bude problem mozna asi jeste nekde jinde
Jo nerikam nekdy to je drsnejsi ale zase takovej klondaik to neni
Michal - ono se to za ty roky nastřádá, nikde jsem nepsal, že se mi to stalo za týden. a když hodně jezdíš, tak na takových řidičů časem narazíš hodně. A pár věcí se mi stalo i jako řidiči auta, takže nepředpokládám, že by mě ostatní neviděli.
raptor - nepopírám, že se ostatní kolem tebe můžou chovat pozorněji, ale když se "číča nepodívá tam, kde by měla," tak je jedno, jestli tu vestu máš nebo ne, prostě tě neuvidí.
S tím zvyknutím - i na to svícení si lidi zvykli a když si někdo zapomene rozsvítit světla, tak vidět není. pak potkáš na cestě nějaké dělníky, kteří si ve vedru sundají vestu a taky budou mít problém (samozřejmě že to je jejich riziko).
slávek - s tím souhlasím, každý má občanku tak si může rozhodnout sám, zda vestu mít bude, či ne.
včera jsem viděl zdárný příklad reflexní vesty - jeli jsme směr bílá (autem) a předjel nás borec na sportu přes plnou čáru v zatáčce a co na tom, že měl vestu. slyšel jsem jen výfuk a mihnutí motorky...
policajti by si spíše měli udělat statistiku, kdo na motorce boural a z jakého důvodu. jestli by mu nošení vesty pomohlo, či ne. A ne globálně říct, že chtějí, aby motorkáři nosit vesty.
Principielně mě to hodně žere, bo teď schválí vesty a za půl roku budeme motorky tlačit, bo je to bezpečnější a ještě nás to posílí :-D :-D :-D