Ta voda letos napáchala takový zlo a když vidím starosty a primátory jak se před volabama zviditelňují a jsou pomalu na každým záběru chce se mi blejt. A přitom vůbec nic neudělali pro to, aby se ta voda zase z koryt nevylila ven !!!! Ale na každou svini se vaří voda..........
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
poručit větru dešti nelzena takový chrstáky jsou naše koryta málo hluboká,to by muselo protéci přes parlament čr,tam sou koryta předimenzovaná
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
swat napsal(a):
Ta voda letos napáchala takový zlo a když vidím starosty a primátory jak se před volabama zviditelňují a jsou pomalu na každým záběru chce se mi blejt. A přitom vůbec nic neudělali pro to, aby se ta voda zase z koryt nevylila ven !!!! Ale na každou svini se vaří voda..........
no mas +- pravdu, ale ta pricina muze byt par desitek kilometru proti proudu, kde nekdo nahradil luzni les betonovym korytem a logistickym centrem bez rozmyslu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tady ze včera soutok Brslenky a Doubravy ... obvykle se dá Čáslavský potůček v těchto místech s rozeběhem přeskočit.
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[72.69Kb]
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
JirkaVorel napsal(a):
o tohle místo jesm se opravdu bál!!
ale naštěstí fungujou
V kolik jsi to fotil? V sobotu v poledne jsem se "trochu" napil(7 kulí,13° Kácov), usnul v dodávce a v 16:30 jsem po probuzení měl přední kola ve vodě. Vybaven na festival jedním párem apartních sandálů a jedním párem cviček Nike jsem odjel.
Docela by mě zajímalo, jak dopadli Ti, kteří měli kolem mě kempovali
Ona ta problematika je mnohem širší, než jen vybetonování koryt...
Kdysi si lidé přímo u vody domy nestavěli, pak už nebyly volné pozemky, tak došlo k zástavbě i těch a pak jsou takovéto problémy, ještě umocněné vybetonováním koryt, kde dřív byly "peřeje" atd...
Před pár lety, když se voda prohnala přes několik obcí na soutoku Vltavy a Labe (Kly, Obříství, atd.), tak se říkalo, kterak už nikoho v těch lokalitách nenechají postavit (kdo měl rozum, utekl)...a dneska? Už tam opět rostou domy na pozemcích, kde byly 3 metry vody...
Kamarád před dvěma roky měl v domě metr po podobném dešti jako o víkendu. Místo aby v přízemí nechal jen prostory, které jdou zaplavit (garáž, kotelna...), tak vše opravili, místo vybudování půdní vestavby, na kterou mají krásné místo...v sobotu ráno měly kolem dveří pytle s pískem a ani se mi nechce mu volat, kolik že nakonec té vody bylo...:-(
JirkaVorel napsal(a):
o tohle místo jesm se opravdu bál!!
ale naštěstí fungujou
V kolik jsi to fotil? V sobotu v poledne jsem se "trochu" napil(7 kulí,13° Kácov), usnul v dodávce a v 16:30 jsem po probuzení měl přední kola ve vodě. Vybaven na festival jedním párem apartních sandálů a jedním párem cviček Nike jsem odjel.
Docela by mě zajímalo, jak dopadli Ti, kteří měli kolem mě kempovali
Vjetrnik napsal(a):
Ona ta problematika je mnohem širší, než jen vybetonování koryt...
Kdysi si lidé přímo u vody domy nestavěli, pak už nebyly volné pozemky, tak došlo k zástavbě i těch a pak jsou takovéto problémy, ještě umocněné vybetonováním koryt, kde dřív byly "peřeje" atd...
....
Lidé jsou někdy neponaučitelní...
Jo, jo s tím souvisí i móda bungalovu, kdy je uroveň podlahy s urovní okolního terénu.
Ono je to fajn vyjít z domu hned na zahradu, ale... Předkové nebyli hloupí když obytné místnosti byly téměř vždy "vpatře" a dole byl chlév a pod.
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že záplavy byly vždy ale třeba v našem případě (dům u řeky) se jednalo o záplavy při tání sněhu (předvídatelné a řešitelné - respektive dalo se připravit). Takovéto problémy z "obyčejné" přeháňky si nepamatuji. A věřte že není příjemné sledovat hladinu vody jak se pomalu sune výš a výš a nenadeláte nic, ani motorku není kam přeparkovat a tahat do poschodí nehrozí...
Lamark napsal(a):
Jo, jo s tím souvisí i móda bungalovu, kdy je uroveň podlahy s urovní okolního terénu.
Ono je to fajn vyjít z domu hned na zahradu, ale... Předkové nebyli hloupí když obytné místnosti byly téměř vždy "vpatře" a dole byl chlév a pod.
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že záplavy byly vždy ale třeba v našem případě (dům u řeky) se jednalo o záplavy při tání sněhu (předvídatelné a řešitelné - respektive dalo se připravit). Takovéto problémy z "obyčejné" přeháňky si nepamatuji. A věřte že není příjemné sledovat hladinu vody jak se pomalu sune výš a výš a nenadeláte nic, ani motorku není kam přeparkovat a tahat do poschodí nehrozí...
Já mám house ve strání a tak mě voda teoreticky nehrozí, ale domek je ve výstavbě, garáž zatím na papíře a tak Bobše zimuji v koupelně a nebo kuchyni a to je přes několikery futra a jeden rok byl i na povale. To se dají fošny na schody, ukecá alespoň ještě jeden chlap, pomodlí se a jedéééééém. Dolu je to horší, ale taky to jde. než bych Bobše utopil, tak bych ho narval na střechu i třebas Fuastovo metodou. U vody se hezky spí, chlastá, žije.....ale bydlet se přeci jenom vyplatí nad lajnou 1000leté vody. Když projíždím Kounovem, tak kupodivu všechny staré chalupy stojí, sice tak divně ve stráni......a ty okály aj. na záplových loukách.......Ne nadarmo to byly kdysi obecní pastviny , kde byl maximálně nějaký ten chlívek.
Ovšem všechno špatné k něčemu dobré. Díky počasí jsem se na "dovolené" alespoň pořádně vyspal. V tom chcavci stejně nic dělat nešlo.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
to Lamark: ono o tom leckdy přesvědčit lidi je fakt nadlidské úsilí...i třeba modelace terénu kolem domu by na to měla myslet, naštěstí už na to lidi začínají slyšet a uvědomují si, že je třeba myslet na to, aby tekla povrchová voda od objektu a ne k němu...
to Medik: i dům ve stráni je třeba připravit na to, že voda teče ze stráni a upravit to tak, aby ten dům obtekla
Vjetrnik, Lamark, Medik> máte bod, přesně vo tom to je, sám sice bydlím vedle hráze "rybníka", ale kdybych měl pocit jen málo, že při přetečení nebo protržení hráze mi nateče do domu tak se stěhuju na to tata. Pravda dům je asi o sto let starší než onen "rybník" protože je to vlastně nádrž na chytání povoňových vod ale i tak jsem necpal dveře na úroveň terénu. Naopak vstup do domu je +70cm nad komunikací a z možného směru příchodu vody je dostavěno tak aby nedošlo k podemletí. Baráky z roku 1870 jaksi postrádají základy v dnešním slova smyslu a tak se musí provést opatření preventivně.
V tehle souvislosti me celkem pobavilo, ze se se zase prehrazuji odvodnovaci strouhy z raselinist a mokradu, ktere pusobily jako "houby" a byly schopne do sebe natahnout vodu z privalovych srazek nebo snehu. Je to i dlouhodoba "prace" s krajinou, ruseni remizku, meliorace, rozoravani mezi, co zbavuje krajinu schopnosti drzet vodu. Ted jede voda po povrchu a nema se kde zastavit.
mě děda říkal že plaváky byly dříve taky ale ta voda přišla do vesnice a následovně do řeky třeba i s dvoudenním zpožděním a hlavně postupně né takhle najednou
a když už přišla voda tak byla čistá protože většinou tekla po trávě a né po hlíně z polí
a taky stavět obidlí pod mostem je fakt blbost
jinak tyhle povodně to je prevít vím o čem mluvím tady na jihu z Blanice a přidružené potoky nadělají každou chvíli pěknou paseku
když ho miluješ není co řešit
fifa napsal(a):
dříve lidé věděly proč a k čemu slouží meze po polích třešňové sady nevykácené lesy, louky byly v každém spádovém místě
mě děda říkal že plaváky byly dříve taky ale ta voda přišla do vesnice a následovně do řeky třeba i s dvoudenním zpožděním a hlavně postupně né takhle najednou
a když už přišla voda tak byla čistá protože většinou tekla po trávě a né po hlíně z polí
a taky stavět obidlí pod mostem je fakt blbost
jinak tyhle povodně to je prevít vím o čem mluvím tady na jihu z Blanice a přidružené potoky nadělají každou chvíli pěknou paseku
U Vás se vykácel les? Nemáme náhodou o 30% víc lesů než za dob Tvého děda???
Ještě by jsi mohl napsat, že je to z důvodu GO, ne?