Dedkoid napsal(a):
Zdravíčko,
nevíte kde by se dala sehnat lékarnička co by se vešla pod sedlo? Mám ze starý motorky obyč. lékárničku BikersCrown a ta se tam nevejde.
Díky
D
ja mam tusim z autecu a normalne ji pod sedlo narvu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Taky mám něco malýho vloženýho v držáčku pod sedlem, tuším, že jsem to před 2ma lety kupoval v Yshopu.....ale čím větší, tím lépe vybavená (snad) a tím lépe pro tebe potažmo...
Mám kamaráda záchranáře, kterej s sebou vozí mimo škrticích obvazů a skalpelu i kapačku
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
jacob napsal(a):
Taky mám něco malýho vloženýho v držáčku pod sedlem, tuším, že jsem to před 2ma lety kupoval v Yshopu.....ale čím větší, tím lépe vybavená (snad) a tím lépe pro tebe potažmo...
Mám kamaráda záchranáře, kterej s sebou vozí mimo škrticích obvazů a skalpelu i kapačku
vozim na utazeni tezkeho krvaceni Arnostraps z TT.
...
nebo kdyz nekoho kousne had
Upravil hicks dne 11.08.2010 22:24
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Dedkoid napsal(a):
Zdravíčko,
nevíte kde by se dala sehnat lékarnička co by se vešla pod sedlo? Mám ze starý motorky obyč. lékárničku BikersCrown a ta se tam nevejde.
Díky
D
Ja mam taky lekarnicku bikerscrown a pod sedlo se mi vesla...
Ahoj vytáhl jsem informace ohledně povinné výbavy pro motorkáře v roce 2011. K přečtění jsou zde: http://www.roadbo...ekarnicka/ Doufám, že budou k užitku. Přeji všem motorkářům a motorkářkám vše nejlepší v novém roce a spoustu najetých kilometrů bez nehod. Pavel BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
mám motolékárničku z makra, je sice mini a pod sedlo se vejde, ale je úplně na hovno, jako každá autolékárnička. Pokud jí člověk vozí kvůli předpisům, není problém, ale pokud občas někoho potřebuje ošetřit, je to průšvih. Doporučuji přidat:více obvazů, gázové polštářky, na očištění rány a případně jako něco co narvu do rány pro zastavení krvácení, dále více kusů leukoplastí, dezinfekci (třeba betadine), nůžky, pinzetu, tejprovačku. Více rukavic (jeden kus je fakt málo), více dýchacích roušek, přidat jeden kus trojcípého šátku (hodí se na fixaci zlomenin). Vždy vozit petku s vodou (nemusí být v lékárničce )
Jednou jsem se účastnil nehody dvou cyklistů a celkem brzo mi ty věci ze standardní autolékárničky došly, museli jsme dost improvizovat (trhali jsme si trika a tak). Teorie, že zastavíme nějaké kolemjedoucí auto, a vezmeme nějaké věci z jejich lékárničky, úplně nevyšla. Ne že by kolem nějaká auta nejela, ale tak nějak je to množství krve odradilo, asi se nechtěli špinit...
Dedkoid napsal:
Zdravíčko,
Trochu oživím.. Máte tip na koupi lékárničky která by se vešla sem?
Zhruba jsem změřil, jaká by měla být velikost a je to 15x8x2,5cm. Bohužel všechny lékárničky, které jsem našel jsou větší, takže zatím jediné co mě napadlo je originál.
Spitfire přiložený následující obrázek:
[169.32Kb]
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Spitfire napsal:
Zhruba jsem změřil, jaká by měla být velikost a je to 15x8x2,5cm. Bohužel všechny lékárničky, které jsem našel jsou větší, takže zatím jediné co mě napadlo je originál.
tahle se vejde. Sice musíš trochu zabrat, ale dostaneš ji tam. Koupeno náhodně kdesi u pumpy...
Paul napsal:
Mám obyčejnou motolekárničku co jsem koupil na benzince a narval jsem ji dozadu ke světlu..
tam jí mám teď taky, ale místo ní chci dát lepící sadu na pneu, proto se sháním po některé, která se vejde na origo místo
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Spitfire napsal:
tahle se vejde. Sice musíš trochu zabrat, ale dostaneš ji tam. Koupeno náhodně kdesi u pumpy...
Tu modrou tam narves uplne vpohode. Jinak bombicky ventil a lepeni na duse i opravnou sadu na lanka mam narvanou v blatniku zespodu je tam mala schranka nakonci .
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Tu modrou tam narves uplne vpohode. Jinak bombicky ventil a lepeni na duse i opravnou sadu na lanka mam narvanou v blatniku zespodu je tam mala schranka nakonci .
juknu na to
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Mám na moto AL kufry tak prostor neřeším, ale na druhou stranu než tahat bídnou motolékárničku tak je lepší tourniquet a dva izraeláky, K tomu do pytlíku nebo kindervajíčka rukavice ideálně pevnější než co jsou v lékárně normálně a to ten základ udělá líp než jakákoliv auto/moto lékárna
BMW R 1150 GS
MoonCZ napsal:
Mám na moto AL kufry tak prostor neřeším, ale na druhou stranu než tahat bídnou motolékárničku tak je lepší tourniquet a dva izraeláky, K tomu do pytlíku nebo kindervajíčka rukavice ideálně pevnější než co jsou v lékárně normálně a to ten základ udělá líp než jakákoliv auto/moto lékárna
No jo, ty věci, co zmiňuješ, jsou perfektní, ale vysvětluj to policajtům, že nemáš výbavu dle zákona. Já vozím tyhle věci (lékárna, opravné sady, nářadí) v top casu...
F800GS
no já potřebuju splnit legislativu, a co nejlépe zaplnit místo, které nabízí holá motorka, když jedu někam dál, tak beru velkou lékárničku.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08