Tak jsem nemile překvapen, jak vypadá motorka v dubnu kupovaná od Marty moto. Najeto údajně 40000 km já s ní cca 900km.
Odešla vodní pumpa, po demontáži zjištěny vadné simeringy.
Jakmile se ale člověk lépe podíval objevil nečekané.
Moto musel mít "****".
Rozhodl jsem se pro nastříkán a konzervaci totálně zoxidovaného motoru.
A ejhle...
spodní šroub držící v matce na drřáku brzdové trubice nebyl nikdy sundaný a promazaný.
Byl k odvrtání. Těch slov na začátek bylo moc.
Když byly obě strany odvrtány, aby šel motor z tohoto držáku ven říkám si no zkusím raději i šroub vidlice.
K mému nasráni nestačilo mnoho. Urezlý šroub v ložiskovém pouzdře i ložisko.
vytažení a odvrtání 2 dny.
K tomu dodávám.
Přepákování úplně urezlé ložiskové těleso v ložiskové jehlové kleci.
To kur... těm lidem nezáleží na čem jezdí?
No je to na výměnu všeho. A to ještě doufám že vidlici se podaří obnovit. Zrezlé ( defakto komplet 1ložisko i s valečkama se rozpadlo při protáčení zrezlého šroubu z ložiskovým pouzdrem.
Dejvidtom přiložený následující obrázek:
Odkud je moto dovezená? to je Pěknej humus*pissed*! To bych typnul na anglii nebo itálii kde motorka jezdí u moře a vydušná vlhkost se solí zkurví uplně všechno! a nebo byl majitel hovado a jezdil i ve sněhu po naších silnicích! Každopádně tě lituju
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal(a):
Odkud je moto dovezená? to je Pěknej humus*pissed*! To bych typnul na anglii nebo itálii kde motorka jezdí u moře a vydušná vlhkost se solí zkurví uplně všechno! a nebo byl majitel hovado a jezdil i ve sněhu po naších silnicích! Každopádně tě lituju
servisak napsal(a):
Přesně tohle jsem si říkal, Anglie..........
Maiali nel Fango!
Ložiska v přepáčku jsem měl asi horší ale motor mám ucházející i po dvou zimách.Jinak přepáčko aspon jednou za rok rozdělám a namažu vazelínou A00.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
servisak napsal(a):
No tak že pokud je rezatý mastný ložisko pod prachovkou jak teprve musí vypadat nijak neochráněnej rám uvnitř!!
No snad se to bude dát, jinak je to buď na výbrus (což je při takové tloušťce nereálné.
Mám namysly vidlici. Pak jedině novou ( jinou starší ).
Doufám že pouzdro půjde ven po naložení v lázni z nějakýho sairajtu na zrezivělé šrouby.
Nevím co to je dostal jsem to tak uvidím.
TOLI napsal(a):
Ložiska v přepáčku jsem měl asi horší ale motor mám ucházející i po dvou zimách.Jinak přepáčko aspon jednou za rok rozdělám a namažu vazelínou A00.
Taky bych mazal.... Jenže už není co .... snad brzo bude.