Další zoufalý pokus, jak vyjet z garáže: nevíte někdo o "totálce" od který by byly k mání papíry?
Jsem si tak trochu naběhl ...
Upravil Old Kojak dne 25.08.2010 12:17
Čest (a) buch, Old K.
měl by jsi to asi vysvětlit bo se na tebe každej s pomocí vyprdne když to bude vypadat tak že někomu zmizla z garáže
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Hmm, asi máte pravdu, varianta čórky mne při psaní nenapadla. Ale mně se s tím nechtělo moc chlubit, to snad chápete. Naletěl jsem jako kretén a ještě se s tím mám předvádět na veřejnosti - a přitom dost pochybuju, že mi někdo můžete pomoct.
Faktem je, že jsem u oficiálního dealera BMW v SRN koupil (už v říjnu 2009 kua!!!)rok jetou předváděcí mašinu. V ruce mám origo fakturu a potvrzení o úhradě hotovosti a kopii malého techničáku (vystaveného na majitele firmy). Mašina měla být při převzetí odhlášená, ale nebyla. Papíry slíbili poštou po vyřízení odhlášky. Pak už následuje jenom spousta e_mailů a keců o tom proč... mašina ještě není odhlášená, ... nebo že už je odhlášená, ale chybí razítko z centrály, ... pak se ztratila obálka a vystavoval se druhopis ...
Podstatou problému je insolvenční řízení na majitele firmy (od jara 2010) a PRAVDĚPODOBNĚ jeho dluh vůči centrále BMW, která zadržuje techničák v zástavě, nebo tak něco. Prostě jak říkají záhoráci: "Techničák sú tu není"
V danou chvíli mám v německu právníka, který bude vše řešit ofiko cestou (výsledek silně nejistý, tahanice na dlouhé lokty a peníze), ale tady u nás na dopravním referátu mi řekli, že pro přihlášení jim bude stačit druhopis německých techničáků (jak je mám sakra sehnat? Zkoušel jsem to už i přes importéra BMW do ČR - marně, a dále na centrále BMW v Mnichově - ani se nenamáhali odpovědět na doporučený dopis ) bez odhlášky, NEBO SI MÁM SEHNAT PAPÍRY Z NĚJAKÝ TOTÁLKY a provést přestavbu ...
Pokud někdo najdete řešení, tak raději přes PM. Už netrvám na jeho čistotě Předem můžu představit mašinu (v garáži), historii komplet komunikace - vše přes e_maily, origo fakturu. Móóc príma pokoukání.
Závěrem ještě jedno konstatování: už to bylo i na rozvod, teď začínám být zralej na doktory
Upravil Old Kojak dne 28.08.2010 11:25
Čest (a) buch, Old K.
Jo jestli je to tak ,tak to beru. Já patřím k těm kterým nějaký kurvy ukradly auto za 1,5 mega. Od tý doby jsem na tyto věcy vysazenej.Všude kolem je spousta ****ů kteří čekají na příhodný okamžik jak nám naše miláčky ukrást a pak nám třeba budou prodávat ND. Nesnesl bych pocit že něco kupuju z čorky když si představím o co ten okradený přijde peněz , a to nemluvím o psychyce! Tak sem docela rád že si to vysvětlil. Tvojí situaci ti nezávidím a přeji ti ať ti to dobře dopadne.
No o jedný mašině dobrý tak akorát na ND bych věděl ... A to jsem ji v zimě ještě udělal dobře a postrojil ji do padáků, koupil držáky na kufry - a pak už jsem se zaseknul.
Na novou až tak úplně nebylo, tak jsem dlouho váhal mezi funglovkou F650GS a lehce jetou R1200GS. No vybral jsem si sám
Čest (a) buch, Old K.
Já myslim že pokud máš kupní smlouvu, která byla vystavena před tim, než bylo uvaleený insolvenční řízení, zadržujou ten techničák neprávem, (Zadržujou něco co jim nepatří) a s pomocí německýho právníka by neměl být problém aby ho vydali. Pokud ale k prodeji došlo po vyhlášení řízení, tak to z nich jen tak nedostaneš.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
To insolvenční řízení je jaksi bonbónek navrch, bylo vyhlášený až letos v půlce roku. Problém byl už předtím, ASI v tom, že mi prodal motorku, kterou neměl od BMW vykoupenou (možná byla na leasing nebo na ni bylo zástavní právo nebo co já vím...). Na prodejně mne napadlo otočit se a zmizet, když jsem uviděl registrační značku, ale představa těch 1400km najetejch zbytečně spolu s faktem, že byl zapsanej v malým techničáku mne ukolébaly... Ale to je ten rozdíl mezi majitelem a držitelem a ...
Jenomže tohle všechno si jenom domýšlím, nic konkrétního nevím. Vždycky jenom napsali něco napůl mezi řádky. Vychází mi z toho, že to byl podvod, protože mi prodal motorku neprovozuschopnou. Německej právník to ale stejně pořád převádí na to insolvenční řízení. Čert se v tom vyznej.
Jedno vím, tady v ČR bych měl peška. V Německu mám jakousi naději - ale to je běh na dlouhou trať. Svitla mi naděje s tím převodem na jiný papíry, tak to zkouším (předtím jsem měl informaci, že co má VIN se nedá přestavovat...).
Pokud se nepodaří získat německý techničák v originále, potřebuju druhopis. Buď od BMW (mrtvej brouk) a nebo od německýho "dopravního referátu". Netušíte někdo, jak se správně jmenuje, abych mohl hledat kontaktní adresu na netu?
Každopádně mne klidně můžete dát na nástěnku mezi odstrašující případy a ne mezi čórkaře.
Čest (a) buch, Old K.
..prestavba je riziko, jak opustis republiku a nekde venku Ti zkontrolujou VIN, motorka poputuje na policejni Parkplatz a Ty do bane.... na zapad od Plzne to funguje pomerne spolehlivea rychle..... v Reichu uz par let ziju... ted teda na pul i v Cechistanu....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
jo bohužel je to fakt problém, upřímě řečeno já bych se tam opravdu otočil a jel zpátky ty kilometry by mě taky mrzely, ale bez velkýho techničáku a odhlášky bych neodjel. Teď je to ale snadný řikat a asi ti to nepomůže.
Na druhou stranu celkem věřim Německým úřadům a věřim tomu že se ti budou snažit s problémem pomoct.
Přeju ať to vyřešíš co nejlíp a nejdřív.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Kdybych věděl, kde papíry jsou, tak už tam stepuju. Ale já nemám tucha.
Myšlenka, že mu je zadržuje centrála je podložená jenom nějakými poznámkami v e_mailech mezi řádky se spoustou keců. Je to sice logický vysvětlení, ale furt jenom spekulace.
Zrovna tak je tomu slavnýmu podnikateli mohl vzít do zástavy někdo jiný.
Nechám to na právníkovi a bude.
Jo, těch km mi líto není (času ano), ale když z centrály neodepíší na doporučený dopis, tak to abych si tam pronajal na týden hotel a chodil od dveří ke dveřím ...
Naopak, na sever Německa se chystám jet poděkovat, ale až se to všechno vyřeší. Teď bych mohl jenom něco popo...
Čest (a) buch, Old K.