zdravim, nie som si isty ci maju v servise pravdu... poslednych cca 1000km (celkom 5500) sa objavil valivy pravidelny zvuk typu ... vu..vu..vu..vu..vu..., bez ohladu na zaradeny stupen, ci vymacknutu spojku... najma v rychlosti 70-100, je dost vyrazny a meni sa v zavislosti od naklonu. Na pneu ziadne znamky priciny, kontrola vsetkych naplni a spol v poriadku.. odhad predajcu: Metzeler Tourance EXP... mate takuto skusenost???
Rekl bych ze to je gumama, me to delali i Bridgestony i Metzelerky (tourance) po najeti nekolika tisic km. Jakmile se motorka naklonila uz to hucelo. Az das nove pneu bude na par tisic km klid...
Mám Metzeler Tourance EXP a žádné problémy s hlukem od pneumatik nevnímám. Měřím 192 cm, takže hlavně slyším aerodynamický hluk a hluk rozvodů. Občas něco v předu zadrnčí. Gumy slyším jen okrajově a rozhodně nejsou nijak rušivé.
legi napsal(a):
zdravim, nie som si isty ci maju v servise pravdu... poslednych cca 1000km (celkom 5500) sa objavil valivy pravidelny zvuk typu ... vu..vu..vu..vu..vu..., bez ohladu na zaradeny stupen, ci vymacknutu spojku... najma v rychlosti 70-100, je dost vyrazny a meni sa v zavislosti od naklonu. Na pneu ziadne znamky priciny, kontrola vsetkych naplni a spol v poriadku.. odhad predajcu: Metzeler Tourance EXP... mate takuto skusenost???
Taky mam Tourancky a v náklonu mi to hučí, jako kdybych tam měl špalky, v přímém směru klid, už na nich mám cca 8tis. Km, je to tím vzorkem, jak se po krajích nepravidelně sjíždí ( je jakoby odskákaný).
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
dik dik... aj tak nemam presvedcenie, ze je to pneu. nie je to staly hukot ale pravidelny a dost vyrazny prerusovany VU VU VU VU, stale sa mi nechce to uzavriet gumamy... tlak v poho, pri bez nej prevadzke 2,2/2,6, teraz mi to vratili s 2,7/2,8 (hm???), takze nemyslim, a robilo to znova uz cestou zo servisu... vraj pozreli co sa dalo...ak to neprestane, mrkneme na to lozisko. zatial dakujem chalani
Ahoj, také jsem mel VU VU VU a ložisko bylo mrtvý.
ZVEDNI NA HLAVNÍM STOJANU ZADEK MOTORKY A ZATOČ KOLEM.
Tak jsem to odhalil, v držáku na kufr, za ktrý jsem motorku přizvednul bylo cítit drnčení, jak kuličky ložiska přeskakovali díry v dráze
U mě to bohužel nebyla pneu
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Tak podobny zvuk jsem take ted zaregistroval. V primem smer vse OK ale pri naklonu je to slyset i citit.
Prislo mi to podobne jako kdyz najedu na nejake kaminky na asfaltu. Vule v zadnim kole nulova, moto-guma najeto
8000km a zadni je mrtva pred vymenou (Tourance EXP). Ted pujdu na vymenu tak doufam ze to zmizi...
tak neviem, po dohusteni a kontrole to robi stale... mozno som zabudol: moto je NOVA, ma celkom 5700km. pri blizsom skumani to ozaj ide zozadu zprava.. myslim..
to Mara: dvihol som to, no rezaregistroval nic cudne.. zas som na zaciatku.
Vjetrnik napsal:
A nemůže to být křivý kotouč či jen drhnoucí destičky?
to by imho spis delalo kratke Z Z Z Z Z Z Z Z Z...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
sorry, ze to takto postupne davkujem ale skusam co sa da... a velmi tymto veciam nerozumiem. pri zaradeni 1tky/moto na hlavnom stojane, sa vazne ozyva pravidelny/nepravidelny divny sramotivy zvuk z kardanu a trha kolesom!!! brzdovy kotuc a dosticky vyzeraju OK... idem zajtra spat do servisu, toto ma uz znacne sere...!
Hej kámo, buď naprosto v klidu, pokud to dáš na stojan a dáš za jedna, tak v tom mlátí jak v mlátičce na každým bávu, jelikoš je to tam všechno napevno a vůle jsou jen mezi zuby v převodovce a rozvodovce kardanu, takže to trhání kola Ti způsobuje tohle, zkus trochu přidat plyn a zjemna přibzdit zadní brzdou, aby byl kardan v konstantním záběru a mlátičkoidní chování zmizí Hledej dál.....
Já když jsem tohle poprvé viděl, tak jsem myslel, že si že mě dělá prodejce prdel a na fleku se to rozpadne , ale nerozpadlo....
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
...samozřejmě jsem myslel motat kolem rukou, motorem néé.
když je ložisko zdravé, je slyšet akorát mírné šumění destiček na kotouči a tiché klapání křížků kardanu v nepřirozené poloze vyvěšené zadní nápravyó jak je vše okolo BMW romantické.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Jak píše jtopman - hlavně u motorek s pohonem "kardankou" nezkoušet vůle v převodech na stojanu. Slabším a méně zkušeným jedincům by ten rambajs mohl způsobit infarkt, v lepším případě nějakej psychickej problém
Tipuju to na tu pneumatiku.
A proč si nenajdeš někoho ze svýho okolí a neprohodíte si třeba kola nebo to neporovnáš s jinou motorkou? To mi přijde jako nejjednodušší. Třeba jsou to fakt jen ty gumy a teď tady děláš z komára velblouda