Zdravím, nezdá se mi měření tlaku v pneu pomocí čidla. Na palubovce mi ukazuje 2.5, na každé benzině vždy ukáže jiný tlak, foukal jsem i přes 3 ( podle měřáku benziny ) a na display pořád 2.5, víc mi to neukáže. Je možná taková odchylka? Není třeba to čidlo v pneu nějak kalibrovat?
No a nebo jsou to benzínky, na OMV na 5.Května jsem nafoukal auto na 2.2 a přišlo mi tvrdý ...... změřím to doma a přes tři
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Já mám letos nově motorku 3 roky starou 35tkm. Přední čidlo po smrti, zadní během 8tkm co mám motorku ukazovalo tak jen 200 km, jinak bylo taky mrtvé. Nechal jsem si zadní znovu naladit s přijímačem, ale vydrželo to jen 20km a zase neukazovalo. Vadí mi, že tím pádem mi svítí žlutá kontrolka. Nejdříve jsem chtěl čidla vyměnit, ale přestal jsem věřit, že jsou spolehlivá. Za 3 roku odešly obě, coč je katastrofální spolehlivost. Teď jsem při výměně zadní gumy zjistil slabý únik kolem zadního čidla. Nepomohlo ani utažení matice na ventilku a tak šlo čidlo pryč. Při výměně přední gumy vyhodím i přední čidlo a zbude vyřešit tu zatracenou kontrolku.
Pokud někdo víte jak vyblokovat tuhle funkci tak to tu napište. V BMW Ostrava mi řekli, že nejspíš stačí vymontovat přijímač společný s jednotkou alarmu a nahradit je odporem, ale nevěděli jakým.
Pája
Tak jsem dneska ten vymontovaný a vyřazený senzor rozkuchal. Chtěl jsem vědět, jaká je tam baterka a jestli by nešla nějak vyměnit. Čekal jsem, že bude slabá, nebo úplně mrtvá.
Je tam obyčejná Lithiová 3V, CR 2032.
Bohužel v mém případě má pořád 3V (2,98-3,01V), takže problém asi nebude v baterce. Je sice možné, že ji oživilo to hrubé zacházení při demontáži, ale moc tomu nevěřím. Už mám čidlo upravené na bleskovou výměnu baterky a na jaře uvidím, jestli půjde oživit, nebo né.....
Pája
Mě fungují obě čidla OK, jen při delší cestě se to zadní přestane načítat, což přisuzuji slabé baterce v čidle.
Můžeš prosím dát fotky toho rozkuchaného čidla? Jak je to potom s vodotěsností?
Spíše ale přemýšlím postupem času ty čidla dát úplně pryč a vyřešit tu kontrolku, bo dříve či později ty baterky vždy odejdou a dávat 2500kč za nové...
Když je vůle, cesta se najde
paja1 : nejrychlejší řešení svítící žluté kontrolky je její přelepení černou izolepou
Upravil Kubrt dne 20.12.2010 10:16
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Thymallus napsal:
Spíše ale přemýšlím postupem času ty čidla dát úplně pryč a vyřešit tu kontrolku, bo dříve či později ty baterky vždy odejdou a dávat 2500kč za nové...
Takhle to vidím i já, ale když už mám to čidlo venku tak ho zkouším nějak vyléčit. Mi jde jen o to zhasnout tu oranžovou kontrolku nějakým kulturním způsobem. Svítí teď pořád a mohl bych přehlídnout nějakou jinou opravdovou závadu.
paja1 přiložený následující obrázek:
Myslím si že když se stím zajede do Inveltu nebo někam kde mají pořádnou diagnostiku tak ta funkce pujde vypnout v PC!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Až budu čidlo montovat tak dám novou baterii a celé to zapatlám nějakým lehce odstranitelným tmelem. Jen nevím, jestli musím vrátit čidlo dozadu, nebo je přijímač na motorce jen jeden a pak můžu cvičně dát čidlo do předu, kde budu měnit plášť dřív.
Ví někdo, kde je ten přijímač signálu na motorce umístěný?
paja1 přiložený následující obrázek:
paja1 napsal:
Až budu čidlo montovat tak dám novou baterii a celé to zapatlám nějakým lehce odstranitelným tmelem. Jen nevím, jestli musím vrátit čidlo dozadu, nebo je přijímač na motorce jen jeden a pak můžu cvičně dát čidlo do předu, kde budu měnit plášť dřív.
Je to pod krytem sedla spolujezdce. Dával jsem vedle alarm a netušil co to je.
Lukas
paja1 napsal:
Jestli to funguje jako u aut (což je nejpravděpodobnější),tak má každé čidlo své místo a změna je možná pouze po přeprogramování systému. Ale celé by to mělo jít na diagnostice vypnout aby nesvítila žlutá kontrolka. Protože jak se tu píše jde o volitelné příslušenství a tak co kdyby jsi si objednal motorku bez tohodle nesmyslu. Obecně tyhle čidla mají životnost tři roky od prvního kontaktu s tlakem,ale snižuje se podle ujetých km. Protože vysílají jen když se jede. Takhle funguje systém BERU (Němci) i SCHRADER (Francie).
Při manipulaci s ventilem těchto systémů se většinou musí vyměnit těsnění,protože jsou jiné (tvrdší),než u klasických kovových ventilů.A pak netěsní.
Takže hodně štěstí při experimentu.
A co se týká přesnosti manometrů u pumpy,tak těm bych věřil jen hodně orientačně. Kromě digitálních hustících automatů. Ty snad fungujou správně.
Upravil BIGR dne 20.12.2010 20:06
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Docasne vypnout ten system nejde,jedine kompletne odinstalovat.Jde to docasne deaktivovat,ale jen do dalsiho zapnuti klicku.Kolikrat jsou cidla v poradku a staci je jen znovu preregistrovat ,takze kdyz prestane ukazovat predek nebo zadek tak to neznamena ze je cidlo mrtve.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
cechi napsal:
Docasne vypnout ten system nejde,jedine kompletne odinstalovat.Jde to docasne deaktivovat,ale jen do dalsiho zapnuti klicku.Kolikrat jsou cidla v poradku a staci je jen znovu preregistrovat ,takze kdyz prestane ukazovat predek nebo zadek tak to neznamena ze je cidlo mrtve.
Jak jsem psal. U mě to po přeregistraci v BMW Ostrava fungovalo cca 20km a pak to bylo zase kaput. Přestalo to ukazovat už někde za F-M cestou z OV bez jediného zastavení.
Pája