Zdravím,predcaserm jsem prodal svou 1200,pac jsem musel z financnich duvodu a po pul roce se mi ozval pan,co ji koupil,ze se rozpadl levý pist a pravy se zasekl.Nejak tomu nerozumim,jak se to mohlo stat.Pise,ze po ujeti 1tis km se mu stalo.Ja najel prez 5 tis a vse bylo ok..motor cca 45tis km.Vymeny a kontoroly,byly vzdy jak maji byt.Odesly oba valce,pisty a i ojnice.Setkal se se stim uz nekdo? a nevedeli by ste o nejakem motoru,popripadne leve-ci prave strane,aby se to dalo opravit?a i nejakou cenu za tyto dily ? diky D
umění je být vždy vklidu....
davamax napsal:
Zdravím,predcaserm jsem prodal svou 1200,pac jsem musel z financnich duvodu a po pul roce se mi ozval pan,co ji koupil,ze se rozpadl levý pist a pravy se zasekl.Nejak tomu nerozumim,jak se to mohlo stat.Pise,ze po ujeti 1tis km se mu stalo.Ja najel prez 5 tis a vse bylo ok..motor cca 45tis km.Vymeny a kontoroly,byly vzdy jak maji byt.Odesly oba valce,pisty a i ojnice.Setkal se se stim uz nekdo? a nevedeli by ste o nejakem motoru,popripadne leve-ci prave strane,aby se to dalo opravit?a i nejakou cenu za tyto dily ? diky D
po pul roce najel 1000km? to mi prijde jako podezrela informace.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No nevím asi bych to neřešil, pokud to není člověk kterého potřebuješ k životu. Na bazar je ze zakona půl roku. Buh vi co s tim delal, jestli kontroloval olej. Spiš to vypada, že to zadřel nebo natankoval nejakej šmejd nebo to taky mohl uvařil. Ze by se to rozpadlo jen tak samo se mi moc nezda a hlavně ne na obou stranách. Taky težko říct jesli se v tom někdo nevrtal a tak.
Upravil Kubicek dne 20.09.2010 08:40
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Toto me narame pripomina situace kdyz prijede zakaznik ze v motoru mlati,nebo nejde protocit....pokud se neutrhl vyfukovy ventil,coz se u 12 stava a v motoru bylo dostatecne mnostvi oleje a fungovalo mazani,tak jde ve vetsine pripadu o to ze se brodili a motor nasal vodu,u 12 je vcelku nizky pist a staci malo a ojnice je ohnuta,clovek o tom ani nevi,motor jede dal,mozna trochu klepe,a pokud se stim jezdi tak tim ze je pist nakrivo se driv nebo pozdeji zadre o roztrhne..Pokud se neutrhl ventil tak neverim ze to nezpusobil svym jednanim ten clovek.Mam doma polomotor s pisty a valci,nebo kliku,ojnice,pisty,valce zalezi o co bys mel zajem.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
No neni to clovek,ktereho potrebuji k zivotu,ale jsem natolik slusny,ze mi to prijde nefer se zachovat jako prase a je pravda,ze je to hoodne divne,aby se tokto stalo.Nabizim mu pomoc a i nejake vyrovnani,budeli to najak z me strany chyba,ikdyz nevim o nicem...
Slušný možná jsi, ale jde ještě o to jak moc slušný je pán co to od Tebe koupil Za půl roku 1000km?! Třeba to právě těch 1000km huntoval v těžkym terénu. Asi bych mu dal ze slušnosti něco málo peněz a čus. Určitě bych mu ale neplatil celou opravu nebo nesháněl motor.
Luboss napsal:
Nemohl odejít jen tak sám od sebe.Pokud má olej,nevěřím tomu že se v těchto kilometrech něco takovýho stane.A pokud se stalo,běžel na sucho.
PŘESNĚ TAK! Když je tam olej,tak je to nezničitelný. Pakliže pán nehapal a motorka neběžela na boku bez oleje. Rozhodně bych si svoji bejvalou šel prohlídnout a podívat se jak se s ní zacházelo a pak bych něco platil. Lidi jsou vyčůraný...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
tak urcite mu nechci a nebudu platit celou opravu,coz psal ze bude 50 tis...a zajedu se tam podivat,paklize bude nejaky rozruch,coz asi bude,pac uz pise,ze neni problem to nechat na soudnim znalci.A za pul roku 1000km.. je dost divny,to najezdim jenom do obchodaku vic.Verim,ze to je nesmysl,paklize ma motor jenom trochu oleje,tak se neda znicit.bmw je bmw
Jo. Soudní znalec, za půl roku 1.000 km a oprava za padesát tisíc...
Pán je vtipálek z povolání.
Nedávej mu ani vindru. Jinak to pojme jako Tvoji slabost a výraz špatného svědomí.
Ať si svého znalce najme a zaplatí. S posudkem si pak může dojít ke sklenáři a hezky si ho dát zarámovat. Kdopak mu tak asi "zaznalcuje", kde a kdy došlo k poškození motoru...?!? Koupil pojízdnou motorku? Provedl si s ni zkušební jízdu? Podepsal kupní smlouvu, která není protiprávní a odpovídá běžnému standartu? Jestli odpovíš třikrát ano, žeň ho od vlastního prahu sviňským krokem...
Jakmile jednou projevíš dobrou vůli a v něčem mu ustoupíš, nebudeš vědět kdy přestat a budeš platit a platit a platit...
Nebál bych se vypracování znaleckého posudku. Společně se domluvíte, že vyberete znalce, aby pak nebyl problém z podujatosti a necháte vypracovat posudek, pak se rozhodnete co dál.
Dorik napsal:
Nebál bych se vypracování znaleckého posudku. Společně se domluvíte, že vyberete znalce, aby pak nebyl problém z podujatosti a necháte vypracovat posudek, pak se rozhodnete co dál.
Ne ne...!!!
Znalce ať si pán najde svého. Pokud to fakt bude chtít hnát až takhle daleko, což pochybuju, můžeš znalce právě označit jako podujatého a posudek si bude chlapík moci nacpat do špic a nechat vypracovávat jinej... nebo to alespoň odvoláními o dost prodloužíš a chlapík bude mít o čem dalších pár let přemýšlet. Už jenom proto, že po dobu soudní pře nebude moci motorku používat, páč musí čekat na výsledek - rozhodnutí soudu...
Náš právní systém je děravej jako cedník, všechno trvá nepředstavitelně dlouho, tak s tím počítej a využij to pro svůj prospěch...
TAk s pravnim systemem mam co docineni...,asi jsem fakt blbej a ze mam tu vuli a snahu pomoc...jsem takovej...jjo pan si pocka na soud,paklize k nemu dojde,pak na posudky,pak odvolani-pr.zaujatost ,stari a je po soudu a 5 let vcudu,toho se nebojim.Jen je mi divne,ze se tohle a najednou mohlo stat ! ! ! PRESNE JAK PISE RADOSEK...posilam pro zajimovost kus mailu,kde je panem popsana zavada a co vse odeslo.je-li to mozne,tak pisnete dik
"motor ma poškozeny oba válce včetně bloku, dále poškozeny obě ojnice, klikový hřídel, poškozena levá hlava , pravá nejde demontovat , levý píst se rozletěl na kusy .
Dle odborného pohledu servisu je takovýto motor resp. polomotor neopravitelný. "
Se vším souhlasím, nejde ani o slušnost jako o vychcanost některých lídí. Dejme tomu něco se stalo.
1. pokud se pán ozval déle než je 6 měsíců od smlouvy - smůla,
2. motorku si převzal pojízdnou a zkusil se na ní projet - smůla,
3. podívej se do smlouvy a pokud je tam " magické vozidlo odpovídá stáří a počtu najetých km" nepomůže mu ani to předtím.
Ze se ozval až tak dlouho nemůže ustát ani u soudu. Být to cca do měsíce asi bych to nějak řešil, tohle je tak na dobrý den, to by mohl říct každý, nashledanou. Být tebou neřešil bych to asi vůbec, pokud jsou splněné všechny tři body tak bych i klidně spal. At ti to dopadne ku spokojenosti
Upravil Kubicek dne 20.09.2010 12:50
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
JA i klidne spim,neni problem,nebojim se ani soudu a ani niceho,protoze jsem nic neprovedl,motorka jezdila,vse bylo pri prodeji OK..odjel na ni 350 km domu a jeste psal,ze je vse vpohode a nachal si ji v servisu prohlednout ... no uvidime.... jestli se tady nekomu neco podobneho stalo,tak pisnete DIKY..
Taky souhlasim s Radoškem ! Maximálně bych mu pěkně vohnul loket a zamával sprostým prstem.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Koupě ojetého motocyklu je vždy problém. Kupující by s reklamací a náhradou škody uspěl pouze
v tom případě, že prodávající prokazatelně věděl o závadě a neseznámil s ní kupujícího.
Znalec pouze zjistí (respektive možná zjistí) že závada byla způsobena něčím,
např. by mohl zjistit že v motoru nebyl olej ale nikdo nedokáže zda tam byl nebo nebyl
při prodeji. Pokud jsi nebyl 1. majitel tak by neobstál ani neodborný zásah do motocyklu.
Zde by stejně byla chyba na uživateli neboť je tuším i v příručce že před jízdou se
má zkontrolovat olej, nastavit zrcátka atd...
Tedy (možná bohužel) kupující má v 99% případů smůlu.
Tvuj postoj je dobrý a chápu že to není příjemný pocit a také bych chtěl znát pravdu...