Zdravim,
pořídil jsem si F650gs 2002(dotaženo z anglie) a mám menší problém. Když motorku nastartuju tak za studena docela otáčky drží ale jak se ohřeje tak začnou dost kolísat a většinou to chcípne takže když někde zastavuju tak musim pořád přidávat plynem a to je docela dost nepříjemný. Když motorku rozjedu tak necuká a motor normálně zatahuje. Nevíte náhodou někdo čím to může být? Mám zkusit vyměnit vzduchový filtr (na ten jsem už koukal a nic moc)nebo svíčku nebo na co mám ještě kouknout? Předem díky za odpovědi.
Určitě si vyměn svíčku a rozeber vstřikování resp. obtokovej ventil- taková černá válcovitá krabička přišroubovaná na pravý straně vstřikování. Bejvá to hodně často zasviněný a pak to právě nedrží volnoběh. Hodně má taky vliv čistota kontaktů baterie.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Ještě taková otázečka,pod vstřikovánim je taková gumová trubka ze který vede do strany nějakej jako ventilek ze závitem a z něho když to chce chcípnout vilétaj jiskry. připadá mi jako kdyby na tom měla být nasazená nějaká hadička nebo něco takového. Jestli tam náhodou ještě něco nechybí Sory jak to popisuju ale bohuřel nevím jak tu trubku nazvat
ahá no tak to není uplně správně.Díra by tam totiž vůbec být neměla.Vzhledem k tomu že je z anglie tak se domnívám že tam byl udělanej podtlak pro mazání řetězu(scottoiler) takže ten ventilek pořádně utěsni a zkontroluj to co sem psal výše.
Aha,tak to zítra vyzkouším. Díky za odpověd. Jo ještě jedna otázečka,nevíte někdo kde seženu na internetu přední a zadní světlo? Nějak nemůžu najít žádný obchod
Tak svíčka je vyměněná,ten ventilek jsem ucpal a je to stále stejný. Natočil jsem krátké video jestli z něj náhodou někdo nepozná co je špatně.
http://www.youtube.com/v/Is2FDaS-m5A
Jo a ten trik s kalibrací plynu si zkoušel? Otoč klíčkem a pomalu otáčej plynem až na doraz a pak zpátky,tohle zopakuj dvakrát a pak zkus nastartovat.
No na pravý straně vzadu je snímač polohy klapky a vpředu je volnoběžnej obtokovej ventil.A ten se rád zanáší a pak to nedrží volnoběh takže bych zkusil hledat tam, mě to třeba pomohlo.
Tak jsem to pročistil a stále nic,ani to nijak zanesený nebylo. Natočil jsem další video protože se mi nezdá jak to tam pořád syčí nebo přisává vzduch,to asi neni normální?
Upravil maserkovi dne 29.10.2010 10:54
na nedržící volnoběh mám vyzkoušený dvě finty, který vždy pomohly když na mě žena řvala, že jí to chcípe
1. po zapnutí klíčku "do kontrolek" chvilku počkat, až dobliká kontrolka, tuším že mazání (teď si nejsem jist která to přesně je)
Ale to je jedno, prostě přímo před startem chvíli počkat než si stříkačka promyslí za jakách podmínek bude pracovat
2. to, co ti už Toli poradil - do kontrolek a pak pomalu otočit plyn do obou krajních poloh.
Jinak předpokládám, že tu trubičku MÁŠ UŽ ZACPANOU.
Mara napsal:
na nedržící volnoběh mám vyzkoušený dvě finty, který vždy pomohly když na mě žena řvala, že jí to chcípe
1. po zapnutí klíčku "do kontrolek" chvilku počkat, až dobliká kontrolka, tuším že mazání (teď si nejsem jist která to přesně je)
Ale to je jedno, prostě přímo před startem chvíli počkat než si stříkačka promyslí za jakách podmínek bude pracovat
2. to, co ti už Toli poradil - do kontrolek a pak pomalu otočit plyn do obou krajních poloh.
Jinak předpokládám, že tu trubičku MÁŠ UŽ ZACPANOU.
Hodně zdaru!!!
ad 2) nedělal jsem to pomalu, ale po ukončení kontrolní sekvence (doblikali kontrolky) jsem dal plný plyn (při nenastartovaném motoru!) až na doraz a tam jsem ho chvíli podržel (2-3 vteřiny?). Pak pustit a zkusit natočit - řídící jednotka si zřejmě zkalibruje polohu škrtící klapky...
Občas se to zřejmě rozhodí, když je při startování lehoučce pootočeno plynem. Jednou za čas mě to překvapilo, ale reset vždy pomohl (taky je dobrý ho udělat při zahřátém motoru).
Hodně se ale chcípání zlepšilo po koupi nové baterky - pak už se to stalo opravdu velmi zřídka (cca 2x - 3x během roku).
BMW GS = stroj na radost
...bývá to rozhozené téměř vždy, když to ženě chcípne při rozjezdua ona se pak snaží rychle nastartovat.
Musím dodat, že se jí to stává jen velmi zřídka.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra