Tak co je tady někdo kdo si půjde na jaře zajezdit do brna na motoškolu?
Přišel mi ted email že tam mají slevu když zaplatim do konce roku 2010..
Třeba to pro někoho může být tip na vánoční dárek, já určitě půjdu, prý to za to stojí.,Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich
Motoškola je fajn,teorie co říkali Sršeň a Karlos byla moc poučná,hlavně ale pro sportovní biky.Jízda bohužel pro mě znamenala 2 hodiny kroužení v naprostém lejáku,sám jsem netušil,jaký náklon snesou sériové pneumatiky Bridgestone BT16 na mé GSX-R1000K9.
2Vjetrnik: nevidím v tom problém já jezdim na Tourenckách . Endura snad mají zákaz kroužit po okruhu?? Když tam pustily tatu s hrochem co bych tam nesměl já
Upravil lako dne 25.11.2010 15:27
Certified off-road instructor
No to si fakt užiješ akorát mě osobně by to tam nebavilo,protože jsou tam samý silniční mašiny.Kdybych nebyl línej přezout Katjušu na něco jako Tourance svezl bych se rád,ale asi bych jí tam rozsekal,nedalo by mě to tomu naložit a,že Kachna jede mrcha.
Fanos Rusicka napsal:
No to si fakt užiješ akorát mě osobně by to tam nebavilo,protože jsou tam samý silniční mašiny.Kdybych nebyl línej přezout Katjušu na něco jako Tourance svezl bych se rád,ale asi bych jí tam rozsekal,nedalo by mě to tomu naložit a,že Kachna jede mrcha.
joo to ona umí ale furt lepší to složit tam než na silnici
a uplně nejlepší je to nepoložit vůbec
Upravil lako dne 25.11.2010 16:34
Já tam byl loni, na gs 1200 a conti trail attack. Na okruhu jsem už jezdil dřív, šel jsem tam víceméně jen abych zjistil co gs dokáže a můžu říct že mě hóóóóóódně příjemně potěšila. Rozhodně doporučuju všem!!!
Byl jsem předloni a každopádně hodnotím pozitivně. Teorii i praxi. Tam by to měl zkusit každý než po autoškole vyjede. Je to jiná dimenze ježdění. Člověk si vyzkouší v klidu co motorka snese aniž by přmýšlel nad auty v protisměru, bordelem na cestě a jinýma " vychytávkama " .
A to jste nebyli v Sosnový, tam je to teprve na GS maso, když se to umí....Peter a Červ by mohli vyprávět, kterak na jejich jízdu přihlížející koukali s otevřenou pusou, co lze na GS na silnici jezdit..."Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
GS umí to všichni ví, a kluci asi taky
Upravil lako dne 25.11.2010 21:49
Si zajeď na buchláky to máš skoro jako na motodromu. a zadarmo. A u trampa si dáš klobásku. A nebo můžu doporučit totok: http://www.enduro... je to sice dál, zato horší cesta F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
to Swat: jo a přidá se mezi tu řadu křížků u silnice...
Od policajta fakt inteligentní příspěvek, alespoň víme, co jsi zač. ........bliká, nebliká, bliká, nebliká...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Nezaměňoval bych okruhové jízdy (kde je možnost získání závodní licence a kde jde opravdu o základní návyky při jízdě na okruhu, případně zlepšování technik) a škol bezpečnosti (kde se jedná o zvládnutí motorek v různých (běžných) situacích).
... jízda na okruhu je především zábava. Není pravda že se tam naučíš spoustu věcí které využiješ na silnici. Na okruhu se učíš brzdit na hraně, v zatáčce, jezdit v ideální stopě, nekoukat do zrcátek tedy přesný opak chování v provozu. Spíš je to otestovat svoje možnosti a možnosti motorky tzv. na hraně a to samozřejmě přispívá k bezpečnosti (pokud jezdec lépe zvládá stroj). Podle mě průjezd zatáčkou na enduru je mnohem zábavnější na enduru než na silnici :-) a kde jinde si vyzkoušet "co ta guma snese" (většinou víc než to co unese jezdec)...
Pokud je skupina složená ze začátečníků tak více méně nezáleží na čem se jede. Pamatuji vyprávění Ondry (s lítostí vzpomínám) jak jezdili na skůtru a myslím že by většině ujel i na rovince :-). Tedy záleží co očekáváte.
Jinak doporučuji motardovou trať. Tam je to na enduru ještě vetší zábava a tam se ty zatáčky dají opravdu pilovat...
Mimochodem (zatím jsem neměl odvahu vyzkoušet sám) čím škrtá 1200GS? Vzhledem k tomu že na stupačkách nejsou žádné kontrolní šrouby tak jsou na ráně nejdřív stupačky, stojany nebo přímo hlavy válců?
to Lako: v tom největším vracáku je v ideální stopě spoj asfaltu...dobře si tam člověk nechtěně zatancuje...ale jinak kopec to není špatný"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
to Lako: v tom největším vracáku je v ideální stopě spoj asfaltu...dobře si tam člověk nechtěně zatancuje...ale jinak kopec to není špatný
v létě si ho dávám pořád letos z jara udělali kousek novyho koberce..
Upravil lako dne 26.11.2010 19:43