Určitě se to tu už řešilo, ale vyhledávání hodí hodí tisíce příspěvků... a je zima, možná nejsem sám, kdo přemýšlí, že pořídí kufry.
Chci se zeptat - máte zkušenosti s vykrojenými kufry?
Přemýšlím, jestli na GS pořídit ten levý vykrojený (např.Zega) nebo ne (např.Begr). Jde mi o celkovou šířku, nevykrojené jsou širší - vadí to něčemu v reálném provozu?
Spousta lidí tu má kufry, co je podle vás lepší?
Tohle jsem taky řešil a nakonec jsem si koupil Begry s vykrojením. Na každý straně to dělá asi 4cm do strany od řídítek, takže nemusíš pořád přemejšlet, jestli se někam vejdeš. Na druhou stranu je ten levej kufr menší. Stejně když pojedeš někam s bábovkou, tak je šumák jestli máš kufr větší nebo menší, protože se při balení nevejdete a budeš muset některý věci nechat doma. Za mě doporučuju Begry, ale myslim, že Bystřa na 1150 kufr s výřezem nedělá.
ahoj pánové,jestli se můžu zapojit do debaty,tak také řeším co koupit a uvažuji jak o begrech(ale nedělají držák s výkrojem na výfuk na bmw r 1150 gs)tak i o bighusky,ti sice nedělají ani vykrojené držáky ani vykrojený kufr ale za to mají příznivější ceny kufrů,např.top case mají od 3500 kč a kufry 1ks za 3750 a držáky kufrů taky za 3750kč připadá mi to solidní nabídka.Budu to muset do jara také vyřešit.
Já na svou nacpal bramborové z 1150 advíka i s nosičem,poupravil lehce zadní stupačky a je to luxusníJak někde zakempuji,kufr poslouží jako stolička a nosič jako stůl-neměnil bych
na 1150 GS bude někdy v lednunosič pro vykrojený kufr + kufr,už sem to slíbil několika lidemtak to budu muset udělat
rozdíl mezi normálním nosičem-sestavou a nosičem na vykroj.kufr je 10 cm ,aspoň u mých co dělám na 12 GS-GSA,u 1150 to bude stejný.
to co mám fčil na motorce,normální rámy + kufry 45 L je šířka 104 cm
bystricke přiložený následující obrázek:
Ja byl moc spokojenej s Grave, nerez drzak na kufry s vykrojenim je taky lepsi nez cernej-nerezne a je porad jak novej. Kdyby se ti Grave nelibili asi by slo koupit tam jen nosic a Begr by asi udelal kufry primo na ten drzak. Sirka namontovanych kufru s vykrojenim byla komplet 94cm.
Ale kdyz tak koukam na ceny,tak bych asi vzal dnes Zega PRO,cena asi jen o 500.-Kc na kufr vic nez Begr,asi tam ale nejsou v cene zamky coz begr ma(myslim)
Upravil xavier dne 07.12.2010 19:26
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
Ja byl moc spokojenej s Grave, nerez drzak na kufry s vykrojenim je taky lepsi nez cernej-nerezne a je porad jak novej. Kdyby se ti Grave nelibili asi by slo koupit tam jen nosic a Begr by asi udelal kufry primo na ten drzak. Sirka namontovanych kufru s vykrojenim byla komplet 94cm.
Ale kdyz tak koukam na ceny,tak bych asi vzal dnes Zega PRO,cena asi jen o 500.-Kc na kufr vic nez Begr,asi tam ale nejsou v cene zamky coz begr ma(myslim)
mám ceny za komplet kufr,včetně zámků a klíčů a jako bonus i nálepku
vykrojení umím udělat i na cizí nosič,ale musím ho mít u sebe
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Origo je origo,ale pravdou je, ze jim radi praskaji ty plastovy panty a bocni maji nestastne resene zamykani. Je moc na rane pri padu...proto je hodne lidi menilo za klasicky hlinikace. Topcase je ale dobrej a pravda je, ze designove na 1150 proste pasujou.
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
Origo je origo,ale pravdou je, ze jim radi praskaji ty plastovy panty a bocni maji nestastne resene zamykani. Je moc na rane pri padu...proto je hodne lidi menilo za klasicky hlinikace. Topcase je ale dobrej a pravda je, ze designove na 1150 proste pasujou.
To je fakt že ty zámky dole sou dost na ráně,ale kdo znás si ty kufry kupuje aby sněma mlátil o zemTo bylo taky první na co mně Bystřa upozornil,holt něco za něco rozhodovat se dnes znova,já bych je neměnil
Originalni vypadaji dobre, ale ja bych prece jenom radsi hlinik. Begra topcase uz jsem mel a byl jsem s nim moc spokojeny (prodal jsem ho kvuli nepovedenemu odstinu komaxitu). Priklanim se zase k Bystrovi, navic ho znam osobne a to je pro mne dulezite.
Jak tady Bystra pise, bude mit taky vykrojeny kufr na 1150, tak by bylo vyresene dilema vyrobce, protoze podle mne jsou jeho kufry velice dobre. Co nemam vyresene, jestli vykroj ano nebo ne. S vykrojem je to uzsi, coz chapu jako vyhodu.
Co teziste? Velikost? Mate radsi vykrojene nebo klasiku?
Moc dotazu, vim, ale je tu spousta zkusenejsich, nez jsem ja, tak dam na vas.
bystricke napsal:
na 1150 GS bude někdy v lednunosič pro vykrojený kufr + kufr,už sem to slíbil několika lidemtak to budu muset udělat
rozdíl mezi normálním nosičem-sestavou a nosičem na vykroj.kufr je 10 cm ,aspoň u mých co dělám na 12 GS-GSA,u 1150 to bude stejný.
to co mám fčil na motorce,normální rámy + kufry 45 L je šířka 104 cm
az bude kufr i s tim vykrojenim, docela bych rad videl osazeny na 1150gsa. az budes nekomu delat,mysli prosim na naky fota. uvazuju, ze z jara taky vymenim my plastaky za ty tvoje...budou k tomu i drzaky na oba bocni i top, bo se musi "dobastlit"
no ty nevykrojený (teda když máš výfuk jen na jedné straně..) mi příjdou vyváženější...
Upravil lako dne 08.12.2010 21:15
Over than 250k km on BMW GS bikes
já myslím,že nikdo znás nepozná na jízdních vlastnostech to že má v jednom kufru 8 kg a v druhém 11 kg,poznat by to bylo až v případě že by v jednom bylo 20 kg a v druhým 100 kg a náklad(kufr) se v zatáčkách hýbal
k vykrojeným kufrům budou i nosiče,oni už částečně sou,jen je dodělat,vše pověsit na motorku a ukázat světu
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz