Tak se nám blíží start dalšího ročníku Dakaru. Jakpak jsou na tom naši motorkáři? Kdo a na čem pojede? Jak obtížná bude trasa? Bude psát Tomáš Kocanda zase aktuální reportáže s odborným výkladem?
FunTomas přiložený následující obrázek:
[79.15Kb]
Upravil FunTomas dne 08.12.2010 21:57
R80GS Basic´96, R100GS PD´89, R100RT Classic ´95, Jawa 250´49, Jawa 500´54 , BSA 350´53, CZ 250´63
Jinak co se týká značky BMW, tak David Fretigné přešel od Yamahy k BMW a podili se na vyvoji 450 GS Rally, vycházející z modelu G 450 X. Ale kvůli zranění z nějakého závodu, se Dakaru 2011 nezúčastní.
Milos přiložený následující obrázek:
Tak ono už toho zákulisí moc nebude technika už pluje do ameriky a ted se bude jen taktizovat! Uvidíme až po odpočinkovém dnu jak to bude vypadat!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Macháček původně letos na QUADu nechtěl jet a přemýšlel o bugině. Bral to jako hotovou věc, alespoň to takto na mě působilo, když to prezentoval v nějakém pořadu. Tak mě nakonec překvapilo, že zůstal u QUADu. Ale asi jen zde má šanci na úspěch.
To byla jen taktika! Ta bugina ještě není 100% otestovaná a vyskoušená!! Ja znám Machuse docela dobře říkám že Quada jede i za rok! Machus je prostě NEZMAR stejně jak jeho Quad KOMTESA
... servis a diagnostika BMW Motorrad
A min. týden jsem udělal v odkazech skupinu Rallye http://www.bmwgs....?cat_id=18, kde jsem se snažil nashromáždit odkazy na podobné závody, jako je Dakar. Pokud by tam něco chybělo, tak napište, nebo můžete odkaz přidat přímo přes tento link: http://www.bmwgs....hp?stype=l
Milos napsal:
Macháček původně letos na QUADu nechtěl jet a přemýšlel o bugině. Bral to jako hotovou věc, alespoň to takto na mě působilo, když to prezentoval v nějakém pořadu. Tak mě nakonec překvapilo, že zůstal u QUADu. Ale asi jen zde má šanci na úspěch.
Také znám Pepu Macháčka osobně a na bugině měl opravdu jet - testoval ji v Tunisu s týmem KM racing. Ale protože změnili pravidla Dakaru 2011 (konkrétně omezili maximální rychlost), tak jede opět na čtyřkolce vlastní výroby (v závodu jsou ještě další 3 stroje jeho vlastní výroby).
Jsem na to zvědavý - držím palce a trcohu mě mrzí, že se nedal dohromady po loňském zranení pan Zapletal s kolegou a letos, tedy 2011, nejedou
Pokud budu mít info, co a jak, tak se podělím, nebojte
A ještě poznámečka - velký cestovatel Jarda Šíma dnes odlétá do Jižní Ameriky, aby kus trasy Dakaru projel po "novinářských" trasách a slíbil mě, že mi bude posílat info a komentáře (odkazy na ně), tak to sem mohu také pro infa dávat.
Jeho BMW 800GS už má na tachometru přes 111 111 km (dlouhodobý test 200 000km) a tak se snaží nahnat zase nějaké kilometry do svého testu.