Hoy hoši,
docela si zahrávám s myšlenkou pustit šťávu do brzdového světla přes přerušovač, aby to třískalo do očí řidičům za mnou, když na to hamstnu. Viděl jsem to na jedné 1150, když projížděla naším městem a pěkně rychle mu to blikalo, když brzdil a nemyslím si, že to může mít jen efekt estetiky, ale i bezpečnosti. Otázky jsou zde dvě.
1. Budou a mohou na to vůbec policisté a STK něco říct?
2. Jak to do toho namontovat? Stačilo by dát přerušovač na vodič od brzdy?
xHackerM napsal:
Hoy hoši,
docela si zahrávám s myšlenkou pustit šťávu do brzdového světla přes přerušovač, aby to třískalo do očí řidičům za mnou, když na to hamstnu. Viděl jsem to na jedné 1150, když projížděla naším městem a pěkně rychle mu to blikalo, když brzdil a nemyslím si, že to může mít jen efekt estetiky, ale i bezpečnosti. Otázky jsou zde dvě.
Prosím o vaše názory a zkušenosti.
podle mne prinos k bezpecnosti diskutabilni... dokazu si predstavit, ze si te nekdo splete s KOLEM a bude od nej ocekavat odpovidajici manevry.
Pokud chces bezpecnost, at ti to sviti HODNE a to i zadni potkavaci.
jezdim ve tme porad... casto i v lete.
rozdil mezi modernimi motorkami s LEDkou vzadu a vetsinou starsich modelu je podle mne temer propastny.
Napr. vjetrnikovo svetylko na orig 2007 GSA.. nic moc. Nova verze s LED.. o DOST lepsi.
Upravil hicks dne 12.12.2010 11:23
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Díky za názor... Budu tam dávat taky LED... Čekám, až mi přijde...
Jen by mě zajímalo, jak jsi myslel to s tou záměnou za cyklistu... Podotýkám, že bych to nechtěl na světlo jako koncové, ale jen na brzdové...
Upravil xHackerM dne 12.12.2010 11:30
xHackerM napsal:
Díky za názor... Budu tam dávat taky LED... Čekám, až mi přijde...
Jen by mě zajímalo, jak jsi myslel to s tou záměnou za cyklistu... Podotýkám, že bych to nechtěl na světlo jako koncové, ale jen na brzdové...
blikaji kolari a chodci...
auto ani moto jsem zatim nevidel... tim, ze budes blikat tak o sobe imho rozhlasis matouci informaci, u nedavajicich pozor, spatnych ci jinym zpusobem ***** ridicu (slusna cast) -- to imho muze zpusobit leccos.
Nezapomen, ze blb te nemusi videt, ze bez brzdy svitis normalne.. protoze proste nedava pozor.
---
jestli chces bezpecnost, sel bych DO REFLEXNICH PROUZKU.. a to nejen na moto, ale i na obleceni, helme.
+ dopredu na moto z boku (kdyz nekam vykukujes)
Upravil hicks dne 12.12.2010 11:41
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Dnešní moderní auta(dražší to mají určitě) kdy hamsneš pořádně na brzdy tak začnou blikat ještě varovné oranž světla, a nebo se rozblikají brzdovky.Tyto rozblikaná světla dájí pak ostatním zřetelně najevo že se děje něco mimořádného. Při běžném(nekritickém) brždění fungují brzdová světla zcela standartně.
Nevím jestli je to zcela správně že pokud to tam namontuješ amatersky a budeš blikat při jakémkoliv brždění?
Myslím že to bude jen otázka času kdy to někdo z výrobců použije i na moto.
Upravil palovr dne 12.12.2010 14:27
xHackerM napsal:
Hoy hoši,
niekde v uatodoplnkoch na nete som nasiel krabicku ktro ti prerusi svetlo o niekolko milisekund. ale iba raz. v praxi. hamstneš na brzdu. svelo blikne a potom v kuse svieti. a k tej STK sa priklanam ze to neprejde.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Viděl sem to že to maj některý plastový kufry. Vzadu maj třetí světlo a blikaj .Zatímco brzdovka na motorce trvale svítí.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Řešil jsem to v autě a nedořešil. Myslim si, že to praští do oka víckrát a to je dobře.
i kdyby z toho byl vykulený řidič za mnou, tak jen dobře - dá si pozor co se děje..
Ale elektrikář mi tehdy řekl, že to neni žádnej problém dát přeručovač do světla (nebo někam před světlo) .
Když má problém řešení, není třeba si dělat starosti. Když je nemá, starosti nepomohou.
A co se za,yslet nadtím zda to vubec muže bejt? podle mě muže brzdové světlo pouze svítit nepřerušovaně, kdyby to byl takovej šlágr dávají to tam už ve fabrice
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Rozhodne to nieje zla myšlienka, ale snad by som to riešil obdobne ako u lepšich autakov. Normal brzdenie- normal svetlo, prudšie brzdenie-prudšie blikanie a extrem brzdenie už by som volil vo flash-strobo mode, chcelo by to iba vyriešiť ako na to? Idealne cez niejaky hydraulicky spinač ktory vie rozoznať silu a rychlosť tlaku posobiaceho nan, pripadne externe zariadenie ktore sa jeden čas predavalo ako doplnok k zadnemu tretiemu brzdovemu svetlu v ktorom bol senzor pretaženia.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
..nektera moderni nova auta to tak maji - zadni 3 brzdova jsou ledkova, pri normalnim brzdeni se rozsviti... pri silnem velice rychle blikaji.... ... a kdyz na to clovek hupne z cista jasna na hulvata az na podlahu ... tak me pak k tomu ohnostroji blikaji i vsechny blinkry - vyzkouseno nedavno....
Upravil Bubak dne 01.02.2013 00:53
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Je pravda že u většiny videí co jsem viděl tak zadní světlo u těchto ledek za jízdy bliká .Přisuzi ji to nějakému efektu přenosu obrazu-tak jak před lety se v televizi při pohybu vozidel točila kola opačně-nebo se pletu?
Upravil kim dne 01.02.2013 08:20