Asi to už znáte, ale rád bych takovou věc připomenul. Možná jste na tom stejně jako já a nemáte ještě nakoupeno.. Nechci to dál komentovat, ale chci jen říct, že z toho mám obrovskou radost
Když chceš dát na charitu, dej to přímo hladovejm lidem, ne nějakému mecenáši,kterej si koupí novou x6tku....
Na děti v Africe, Afganistán atd. ze zásady ani korunu....
Spočítal jsem to asi takhle:
Kalašnikov v Africe stojí asi 6000korun, patrona průměrně 25kč a granát 600kč...
Za den si takovej pitomec 10x vystřelí a za měsíc hodí 2x granát...
Takže suma sumárum vyhodí jeden tatík 8200korun + 6000,- jako 13.tej plat na nákup kvéru = průměrně 8800/měsíc.
Tolik tady vydělávají prodavačky v pennymarketu a nikdo jim nedá ani korunu navíc, taky musej živit rodinu a ještě platit nájem a topení,což oni nemusí.
= sami maj dost, jen blbě hospodaří.
Upravil Hrabe_X dne 14.12.2010 09:45
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabě nikomu nic necpu a nebudu ti nic vysvětlovat.. Myslím ,že by bylo důstojně psát k věci..
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Remus511 napsal:
Hrabě nikomu nic necpu a nebudu ti nic vysvětlovat.. Myslím ,že by bylo důstojně psát k věci..
Ano, ale důstojné je i nebrnkat lidem na city. A to ani o Vánocích.
Prezentuji jen svůj názor.
Když se podívám na superhrubou mzdu a spotřební daně na vše,co si kupuju, jde mi na charitu víc než dost.
Jak to naši zákonodárci rozdělí je další věc. Je smutné, že se pak dělají sbírky na invalidní vozík.
Nebudu dávat "negrovi" v Africe na vodu, aby pak postřílel mojí rodinu,až tam pojedu na dovolenou, nebudu dokonce ani lidem v Asii přispívat na střechu ve škole, dokud budou naši lidi po povodních bydlet v chlívech a spát na zemi....
Samozřejmě se mnou nemusíte nikdo souhlasit, ale to je maximum,co proti tomu můžete dělat.H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Možná budu taky za idiota, ale v podstatě souhlasím S Hrábětem.
Já uznávám jako humanitární pomoc, pomoc po katastrofách (zemětřesení, povodně a pod). Příčí se mi dlouhodobá humanitární pomoc ať už komukoliv. Vede to pouze k tomu, že dotyčný natahuje ruku a nedělá nic proto aby si něco zasloužil. Myslím že ani nemusíme opouštět republiku.
Myslím si že africké země mají obrovské množství nerostného bohatství, akorát je tam blbý systém. Podle mě kdyby se místo humanitární pomoci investovalo do systému, bylo by to mnohem efektivnější.
Mám takový názor, že pokud Afrika neuživý tolik lidí, bohužel jich tam tolik nemůže žít.
Otázka druhá je, že ty děti co se tam narodí za to nemohou. Ale když se naučí že jim každý pátek dovezou jídlo a vodu, nic je nebude nutit udělat něco pro to aby nebyly závislí na humanitární pomoci.
Je to pouze můj názor a nikomu ho nenutím. Pokud má někdo jiný názor neberu mu ho. Splněný sen moje 1100GS
bobus napsal:
Nikdo tě nenutí abys něco poslal a když bys to býval nekomentoval tak bys ani nevypadal jako idiot.
nevím proč by měl vypadat jako idiot
Nech ho, sám se zaškatulkoval.
Někteří lidé nesnesou názor, jejich tátové pěstovali cenzuru 40 let a pak jim to nevyšlo.... taky bych byl na jejich místě nasranej.H.
bobus napsal:
Nikdo tě nenutí abys něco poslal a když bys to býval nekomentoval tak bys ani nevypadal jako idiot.
nevím proč by měl vypadat jako idiot
Nech ho, sám se zaškatulkoval.
Někteří lidé nesnesou názor, jejich tátové pěstovali cenzuru 40 let a pak jim to nevyšlo.... taky bych byl na jejich místě nasranej.
Hrabě, dávej si pozor co řikáš, mohl by jsi dostat pěkně přes prsty.. Názor můžeš napsat, ale nedovoluj si to co sis teď dovolil..
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Remus511 napsal:
Hrabě, dávej si pozor co řikáš, mohl by jsi dostat pěkně přes prsty.. Názor můžeš napsat, ale nedovoluj si to co sis teď dovolil..
Nenechám se urážet... on po mě kamenem, já tvrdým chlebem = 1:1. H.
Osobne davam kazdy mesic na CvT i UNICEF a hrube nesouhlasim s recmi o samopalech a nerostnem bohatstvi. Lidem, kterym je pomoc urcena jsou samoplaem tak maximlane ohrozovani, pripadne v tech dolech pracuji. At si to kazdy srovna jak chce pomahat druhym je fajn a nikdo nikoho nenuti.
BMW R1150GS MY02
milan enduroskola napsal:
Někteří lidé nesnesou názor, jejich tátové pěstovali cenzuru 40 let a pak jim to nevyšlo.... taky bych byl na jejich místě nasranej
to byla podpasovka
Ano, ale co čekal "bolševik" od "idiota"...H.
to Hrabě Já jsem ty oblasti do kterých je pomoc směřovaná měl možnost opakovaně navštívit a mám představu jak to v těch oblastech opravdu vypadá.Tebou popisovaný stav kdy někdo jen tak vystřílí 8000 měsíčně je prostě ****vina,nebo to přinejmenším není standartní obrázek tamní společnosti.
Dělat si obrázek o něčem z televize nemusí být nejštastnější řešení
Všichni víme jak to u nás chodí,upozorňuju že toto není obrázek proti určité skupině obivatel.Znám takový kteří dokonce podnikají a dřou od rána do večera takže neházet do jednoho pitle.To samé bude aji v té africe,prostě sů lidé keří enom natahujů ruku a keří makají...Poslal bych jim pilku na dřevo ať si tabulu do škole sami udělají...
Bohumil přiložený následující obrázek:
JohnyT napsal:
Osobne davam kazdy mesic na CvT i UNICEF a hrube nesouhlasim s recmi o samopalech a nerostnem bohatstvi. Lidem, kterym je pomoc urcena jsou samoplaem tak maximlane ohrozovani, pripadne v tech dolech pracuji. At si to kazdy srovna jak chce pomahat druhym je fajn a nikdo nikoho nenuti.
Já tě chápu, ale právě já vidím problém že ty v dobré vůli pomůžeš, ale těm kterým je pomoc určená dorazí při šťastné náhodě část této pomoci.
Zbytek uloupí přímo z aut nebo potom od těch potřebných ti s těma samopalama.
Myslím si že chybí koncepce pomoci.
I když vlastně chápu proč to nikomu nevadí. Zbraně jsou neskutečný byznys bohužel. A výrobcům zbraní nevadí když dostanou zaplaceno např diamanty a pod.
Zajímalo by mě jaké procento pomoci dojde skutečně potřebným. Nikde jsem se to nedočetl.
PS: Proč křováci a podobné kmeny nepotřebují žádnou pomoc? A žijí si spokojeně s tím co mají a co si dokáží sami obstarat.
Splněný sen moje 1100GS
Vzpominám si na (z mého pohledu) nejkrásnější humanitární čin z doby povodní 2002. V jedné vytopené a zdevastované obci zastavil chlapík auto před zříceným domkem, kde lidé uklízeli tu hrůzu co zbyla. Nechal si zavolat majitele, prohodil s ním pár vět a pak mu vrazil do ruky obálku, sedl do auta a odjel. Nevím už kolik přesně tam bylo, ale docela mne tehdy ta částka zarazila, milej majitel byl tak zkoprnělej, že si ani nevšim značky, tak pak aspoň ve zprávách děkoval. Tahle pomoc dává smysl, je jasná, přímá a nikdo se na ní nepřiživí, pokud ten obdarovaný peníze prolil hrdlem nebo ne je už vcelku jedno, princip je jasný, drtivá většina humanitárních organizací má tak vysokou režii, že dokáže požrat někdy i většinu toho co se event. vybere. Spousta nadací také sloužila a jistě i slouží jako účinné pračky na peníze s podstatě nulovou šancí kontrolovat jejich chod. Moje důvěra v takovéto instituce se limitně blíží nule, ale uznávám že u někoho to může být jinak. Jsou to jeho peníze a může si je věnovat komu chce a kdy chce. Já jsem akorát trochu citlivej na to brnkání na city v době vánoční, toť vše.
GS 1200 R Adventure